Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Léto končí aneb Je tu čas na kosmetický zákrok!

Léto končí aneb Je tu čas na kosmetický zákrok!

Léto končí aneb Je tu čas na kosmetický zákrok!

13. září 2017 od Lucie Kubíková

13. září 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Vendula Barvířová

S koncem léta ztrácí slunce svoji sílu. Je to sice předzvěst dlouhých nocí a zimních bund, ale jednu výhodu to má: můžete se objednat na kosmetické zákroky! Na podzim a v zimě je na ně ideální doba.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Některé estetické a kosmetické zákroky, jako jsou například chemický peeling nebo jiná ošetření, pracující s kyselinkami, nejsou na léto vhodné. Tato ošetření odstraňují vrchní vrstvu pleti, a tím ji následně vystavují většímu riziku vzniku hyperpigmentace neboli pigmentových skvrn,“ říká kosmetička Vendula Barvířová. Dalším příkladem jsou laserové peelingy, odstraňování znamének a pigmentací, laserové ošetření akné či jizev a také odstraňování nechtěného tetování.
 

Proč je lepší nechat tato ošetření na podzim či zimu?

  • Pokožku je po zákrocích nutné 2 až 3 měsíce opravdu hlídat
  • nevystavovat se slunečnímu záření
  • využívat i preventivně krémy s vysokým SPF. Jen tak se můžete skutečně vyvarovat nepříjemné pigmentace v obličeji nebo po těle.
Léto končí aneb Je tu čas na kosmetický zákrok!


Zbavte se červených žilek

O tom, jestli budete mít v obličeji červené metličky rozšířených žilek, sice nejvíce rozhoduje dědičnost, ale také životní styl nebo užívání léků. I větší množství žilek se dá snadno zlikvidovat. V současné době se využívají prakticky jen cévní lasery – odstraní jak jednotlivé žilky, tak i celé sítě nebo „oheň“. Laserový světelný paprsek se v cévě mění na tepelnou energii, žilku uzavře a ta se vstřebá. Kvalitní lasery jsou vybaveny chladicím systémem, který brání poškození kůže. Cítíte jen štípání. Po tomto zákroku je ale nutné pleť ošetřovat, hydratovat a chránit před sluncem.


Chemický peeling – restart pro povadlou a matnou pleť

Je vaše pleť matná, povadlá, objevují se na ní drobné vrásečky, pigmentové skvrny a akné? Možná by vám pomohl chemický peeling. Chemický peeling je ošetření, kdy se pomocí kyselin odstraňuje horní vrstva pleti, a tím se přispívá k její obnově a regeneraci, napomáhá sjednocení struktury a projasnění a zmírňují se již vzniklé pigmentace,“ vysvětluje kosmetička Vendula Barvířová. „Nejdřív se na očištěnou pleť nanese aktivní tonikum, které ji zneutralizuje a připraví na kyseliny. Poté se aplikují kyseliny, které se volí podle typu a stavu pleti. Na konci ošetření se pleť vyživí a použije se ochranný faktor.“

Po chemickém peelingu může být pokožka lehce zarudlá a mohou se vytvořit malé stroupky, které se pak jemně olupují. Je důležité se po ošetření vyhnout slunečnímu záření a užívat krémy s vysokým ochranným faktorem. Lékař nebo kosmetička vám doporučí, jaké přípravky je třeba na ošetřenou pleť aplikovat. Většinou se jedná o přípravky zklidňující pokožku a podporující její regeneraci.

Léto končí aneb Je tu čas na kosmetický zákrok!


Mesotransdukce – zasáhnout pleť do hloubky

Posledním ošetřením, které můžeme na podzim doporučit, je mesotransdukce, která hloubkově vyživuje a regeneruje pleť. Meso má mnoho druhů účinných sér, která se zaměřují na konkrétní problém pleti, například mastná pleť, povadlá pleť, celulitida, vrásky a linky ve tváři, nadbytečná pigmentace,“ říká Vendula Barvířová. „Mesotransdukce pomocí elektromagnetického působení otevírá kanálky v druhé vrstvě pleti, a tím se sérum dostává do potřebné hloubky. Po ukončení ošetření se kanálky zavírají a výživa se vstřebává během 24 hodin do pleti. Je tak možné zasáhnout pleť opravdu do hloubky.“

Po jakémkoliv kosmetickém zákroku je vhodné na svou pleť být několik týdnů opravdu laskavá. „Je nutné používat kosmetiku vhodnou právě pro vaši pleť, ale základem je dobré čištění (mléko, tonikum, čisticí gel), sérum, krém, oční krém, peeling a maska,“ uzavírá Vendula Barvířová.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Vendula Barvířová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Vendula Barvířová
Kosmetička v Miracle Clinic Esthetic and Spa
7
"Baví mě sledovat, jak se klientce s každou další návštěvou zlepšuje vzhled pleti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít