Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Letní úklid. Co udělat právě teď?

Letní úklid. Co udělat právě teď?

Letní úklid. Co udělat právě teď?

6. srpna 2020 od Vanda Vízková

6. srpna 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Většina z nás zná především pojem „jarní úklid“. Přitom léto je pro velký úklid mnohdy vhodnější. Na rozdíl od jarních měsíců máte k ruce tři velké pomocníky: slunce, sucho a teplý vzduch! Díky nim vám půjde úklid vašich domácností, chalup i chat mnohem lépe od ruky. Do čeho se tedy v létě pustit?

Mytí oken

Symbolem už zmiňovaného jarního úklidu je právě mytí oken. Jenže je možné, že březnové leštění oken jste odnesli nachlazením, protože venkovní teploty nejsou pro pobyt u otevřených oken ještě vůbec ideální. A sotva jste se doléčili, zoufale jste přihlíželi tomu, jak vaše vycíděná okna pokrývá bohatá vrstva žlutého pylu? Nenechte se proto znervóznit sousedkou ani obavami z pomluv a generální úklid vašich okenních rámů a tabulek proveďte v letních měsících. Nejen, že v letním slunci lépe uvidíte případné „kocoury“ na skle, ale ještě během mytí důkladně vyvětráte celý interiér voňavým letním vzduchem – a bez obav ze ztráty tepla. Práce vám půjde dobře od ruky díky HG Čističi oken (koupit v e-shopu), který silně odmašťuje a čistí, ale přitom nenarušuje barvu, lak ani umělou hmotu na rámech oken. Skla se budou lesknout po použití Sidolux Čističe oken Window Nano code (koupit v e-shopu). Obsažené nano částice navíc vytvoří vrstvu, která v budoucnu omezí usazování prachu a nečistot na sklech.
Mytí oken

Čištění sedačky a koberců

Právě teď je ideální doba na mokré čištění čalouněné sedačky! Nejen, že na rozdíl od ostatních měsíců v roce sedačka vlivem teplého vzduchu rychleji uschne, ale nebude vám ani tolik chybět to, že ji nemůžete po dobu schnutí používat. V létě trávíte spoustu času venku, ať už na výletech nebo u vody, popřípadě posezením na zahradním nábytku, a tak si v jiných měsících exponovaná sedačka může nyní vzít volno na osobní očistu. Nejprve vyčistěte viditelné skvrny HG Čističem skvrn ve spreji extra silným (koupit v e-shopu) a potom pusťte ke slovu tepovač nebo obyčejný kartáč s čisticí pěnou. Nebo vyzkoušejte Omino Bianco Čistič koberců a textilií (koupit v e-shopu), pěnu doplněnou o vlastní kartáč, jíž vyčistíte denně namáhané plochy pohovky. A pak se můžete stejným způsobem rovnou pustit do koberců…
Čištění sedačky

Praní potahů a přikrývek

Aby se v posteli příliš nemnožili roztoči, je nutné jak postele, tak lůžkoviny hodně větrat. To, do čeho se nám v chladných měsících vůbec nechce, v těch letních děláme s potěšením.  Samotné větrání ale nestačí. Postupně svlékněte a nechte projít pracím cyklem povlaky matrací, polštáře, přikrývky i povlečení. Díky dnešním materiálům mohou být téměř všechny lůžkoviny vyprány v pračce. Ne vždy ale mohou být vystaveny tak vysoké teplotě, aby se spolehlivě zničili roztoči, bakterie a odstranily se částečky naší odumřelé kůže, vlasů a tělní tekutiny. Proto na jejich praní použijte např. Sanytol Dezinfekce Prací gel (koupit v e-shopu). Ten eliminuje bakterie a mikroby už při teplotách praní od 20 stupňů Celsia. A když vyprané lůžkoviny pověsíte přes den na sluníčko, nebudete potřebovat ani sušičku. Druhou možností je prát v klasickém pracím prostředku a místo aviváže použít antibakteriální aditivum, jako je např. Avisil Desinfekční aditivum na prádlo (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Zbavit se roztočů v matracích, kobercích i textiliích vám i bez praní pomůže
Sanytol proti roztočům (koupit v e-shopu).
Úklid postele

Malování

Donekonečna to odkládat nejde – a tak vymalujte v létě! Přináší to hned několik výhod. Můžete pracovat déle při denním světle. Díky tomu lépe uvidíte skutečné odstíny barev i případné nedokonalosti. Nábytek můžete vystěhovat ven a nechat ho tam, dokud ho zase nebudete moct vrátit na původní místo dovnitř místností – bez obav z plískanic a bláta. Můžete nechat okna i dveře dokořán a barva na zdech uschne několikanásobně rychleji.
Malování zdí
Problematická místa, kde se vyskytuje vlhkost nebo plíseň, můžete ošetřit zcela bez obav. Všechny chemické látky rychle zaschnou a výpary z nich se okamžitě vyvětrají. Na pomoc si vezměte Savo Rozprašovač Proti plísním (koupit v e-shopu). A po zbytek roku máte klid!

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít