Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Lednový horoskop a lunární kalendář krásy

Lednový horoskop a lunární kalendář krásy

Lednový horoskop a lunární kalendář krásy

15. prosince 2018 od Eva Suchomelová

15. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Pro Blížence se v tomto období hodí detoxikace, Panny by se měly zaměřit na péči o vlasy a Rybám budou svědčit masáže… A jak se bude dařit právě vašemu znamení v oblasti krásy v lednu? Podívejte se na beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas vám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na leden a jak jich využít pro zdůraznění své krásy:
 
lunární fáze leden 2019

Péče o pleť

1.-5. 1. a 22.-31. 1.: Couvající Luna je ideálním obdobím pro čištění pleti, úpravu obočí a depilaci nežádoucích chloupků z obličeje. Zamyslete se nad tím, zda provádíte čištění pleti správně a jestli by se ve vaší každodenní rutině nedalo něco vylepšit.
 
6. 1.: Využijte sílu Novu k podpoření svých novoročních předsevzetí v oblasti životosprávy a péče o sebe. Začněte malými krůčky, které se ale snažte dodržet. Co třeba každodenní 5minutová obličejová jóga proti vráskám?
 
7.-20. 1.: Dorůstající Měsíc podporuje vstřebávání všech látek do pleti. Chladné počasí vyžaduje, abyste jí dopřáli především výživu a hydrataci. A nezapomínejte ani na rty, existuje nepřeberné množství balzámů všech velikostí, příchutí či složení.
 

Péče o tělo

1.-5. 1. a 22.-31. 1.: Hladkou pokožku zbavujte v této době odumřelých buněk pomocí tělového peelingu. Aby vás to i bavilo, pořiďte si nějaký krásně voňavý z drogerie nebo si vyrobte doma peeling, po kterém budete k nakousnutí.
 tělový peeling6. 1.: Chcete shodit vánoční kila? Začněte právě dnes. Nov podporuje zbavování se špatných návyků, a tak kompenzujte hutná zimní jídla dostatkem zeleniny a pohybu.
 
7.-20. 1.: Dorůstající Měsíc podpoří působení vyživujících krémů a olejů. Na výběr je jich skutečně hodně, už jste vyzkoušela třeba arganový, kokosový nebo avokádový? Pokožka se vám za takovou péči odvděčí a stane se vaší ozdobou.
 
5.-6. 1.: Nejpříznivější dny pro péči o ruce a nohy využijte pro kompletní manikúru a pedikúru. Pěstěné ruce jsou vaší každodenní vizitkou a nohy si také zaslouží dokonalý servis.
 

Péče o vlasy

1. 1., 10.-11. 1. a 28.-29. 1.: Na Nový rok ani v dalších vyznačených dnech si nestříhejte ani nemyjte vlasy. Hrozí riziko tvorby lupů a účesy budou špatně držet.
 
21.-24. 1: Chcete, aby vám nový střih či trvalá vydržely co nejdéle? Pak se objednejte ke kadeřnici na některý z těchto dnů. A to navzdory faktu, že účes od kadeřníka většinou nepřežije jejich první umytí.
 
7.-9. 1. a 15.-18. 1.: Barvíte si vlasy? Pak tak učiňte právě v těchto dnech, kdy díky přízni Luny barva dobře chytí a vydrží.
 
7.-20. 1.: Zimou namáhané vlasy vyžadují výživnou péči v podobě masek, vlasových olejů či balzámů – v těchto dnech, kdy Luna dorůstá, se právě výživné vlasové přípravky lépe vstřebávají a jejich účinek je výraznější.
 
péče o vlasy

Zdraví a zubní péče

1.-5. 1. a 22.-31. 1.: Začátek a poslední třetina ledna jsou nakloněny operacím a lékařským zákrokům. Nic zlého vám nepřejeme, ale pokud nějaké dlouhodobě plánujete, pak se snažte směřovat je na tuto dobu.
 
25.-26. 1.: Na tyto dny se objednejte k zubaři nebo k dentální hygienistce. Plomby či zubní korunky - vše se bude rychle a bez komplikací hojit.
 
15.-16. 1.: V tyto dny se rozhodně vyhněte zubní ordinaci. Nedopadlo by to dobře.

 
Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

Leden je pro Berany měsícem „rekonstrukce“.  Udělejte si pořádek (což u Berana často znamená zbavte se věcí) v šatníku i na toaletce. Nenakupujte ale nové produkty impulzivně jako obvykle, tentokrát si tu stopadesátou fialovou tužku na oči rozmyslete.
 
úklid v kosmeticeNehoňte kariéru a raději se věnujte sobě, dámy narozené ve znamení Býka. Udělejte si dobrou večeři, napusťte si vanu plnou voňavých bublinek, po koupeli se natřete olejem. Nezačínejte rok zostra, naopak, odplavte nahromaděný stres.
 
Máte energie na rozdávání, Blíženkyně, ale to neznamená, že se musíte udřít. Vstupte do nového roku rozvážně a spíš než zběsilou jízdu zvolte detox. Pleti, těla i života.
 
Skvělý měsíc pro vyřešení vážných záležitostí, milé Račice, bude vám to „pálit“. Pokud jde o vaši vizáž, uvažujte o změně barvy vlasů, stačí tón, dva a bude z vás nový člověk.
 
Začátek roku bude pro Lvice složitý, touha vládnout holt přináší konflikty. Nemusíte ale zoufat, stačí dobře se připravit. A to platí i pro kondici. Rozmazlovat se je pěkné, ale měly byste začít se zdravou stravou. 
 
Pro Panny může být leden náročný hlavně pracovně, dolehne na vás únava. To ale neznamená, že se začnete zanedbávat. Dobarvěte odrosty, vybělte zuby… Nakonec vás to povzbudí, ne vyčerpá.
 
Vahám leden vysloveně svědčí, v práci i ve vztazích. Teď si můžete dovolit vyhodit si trochu z kopýtka. Co se proměnit v oslnivou krásku a vyrazit na ples? Nová paletka s líčidly vám dodá lesk.
 
Leden bude pro Štírky hektický, ale plný šancí. Pokud jste nezadaná, možná je právě teď chvíle na bláznivé dobrodružství. Správnou rtěnku, oční linky – jde se do boje.
 
Nový rok znamená také udělat si pořádek, milé Střelkyně, a pro vás to představuje pořádek hlavně v duši. Šampaňské vyměňte za bylinné čaje, začněte třeba s jógou, kosmetiku používejte co nejpřírodnější.
 
cvičení jógyNasadily jste vražedné tempo úplně ve všem, Kozorožky, a záříte, až z vás jde trochu strach. Uberte všeho. Líčení, potravinových doplňků… Raději večer důkladně vyčistěte pleť a zapalte olej v aromalampě. Jinak se uštvete.
 
Vodnářky, leden pro vás začne trochu těžkopádně, věci budou drhnout. Co vám pomůže? Povánoční výprodeje. Zvedněte si náladu nákupy.
 
Ryby, vy lednem jen tak proplujete, ale budou s vámi šít všichni čerti. Vztah, zaměstnání, všechno vám jde na nervy. Co je pro vás to pravé? Masáže. Nakupte masážní emulze a pusťte se do toho. Je to navíc i cesta, jak zlepšit partnerský vztah. 
 
Lednové tipy pro krásu
Vytipovali jsme několik produktů, které by se vám mohly podle předpovědi hodit v lednu:

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít