Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kosmetické trendy roku 2019. Na co se těšit?

Kosmetické trendy roku 2019. Na co se těšit?

Kosmetické trendy roku 2019. Na co se těšit?

19. prosince 2018 od Simona Kohoutková

19. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková

Beauty průmysl nespí. Kosmetické značky neustále vyvíjejí a chrlí nejžhavější novinky a high-tech technologie, díky kterým budeme ještě krásnější a díky kterým zkrášlování půjde snadněji. Co nás čeká?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

„Akvarelové“ make-upy lehké jako voda 

Po období konturovací mánie přichází velký návrat k přirozenosti. Základem je dokonalá pleť, která je svěží, zdravá a není na ní vidět make-up. Textury make-upů jsou proto stále lehčí, takže konzistencí připomínají vodu, jak moc jsou tekuté. Při nanesení na pleť s ní okamžitě splynou a působí jako druhá kůže, přitom dokážou s pletí udělat optická kouzla – rozjasní ji, sjednotí, vyhladí, dodají zdravý lesk a celkově krásnější efekt. Tyto textury jsou inspirované malbou akvarelu, neboť se superlehká vodní textura dokonale přizpůsobí naší pleti.
 

Péče řízená smart technologiemi

Doba je rychlá, a tak ženy chtějí, aby jejich péče byla co nejefektivnější za co nejkratší dobu, avšak s takovým výsledkem, který se podobá péči v kosmetickém salonu. Na řadu přicházejí supermoderní kosmetické přístroje, které dokážou hloubkově vyčistit pleť a dodat jí látky, jež potřebuje. Jsou propojené s chytrými telefony, kde si naistalujete chytré aplikace a zadáváte informace ohledně stavu vaší pleti. Aplikace pak při online péči řídí přístroj a také vaši proceduru.
 

Kosmetika pro fitness

Zdravý životní styl je nyní trendem, a tak není divu, že čím dál více je in také sportovat. Jóga, běhání, crossfit, kruhové tréninky, barre cvičení a další jsou již každodenní součástí života mnohých z nás. Kosmetické značky proto nově vymýšlejí produkty, cílené na efektivní péči pro aktivní lidi, aby je použili před cvičením nebo si je brali do posilovny s sebou. Zejména totiž po cvičení potřebujeme rychle vypadat hezky a vrátit se do svého běžného života – jít do práce, na schůzku apod. Všechny přípravky spojuje to, že zklidňují cvičením rozdrážděnou pokožku, nezacpávají póry a umí zmírnit začervenání pleti. Také osvěžují, dodávají energii potřebnou před cvičením a po něm. Kromě péče v tomto oboru značky myslí i na make-up, který nezatěžuje při cvičení pleť a odolá také tréninku a působení potu.
 
fitness trend

Unisex péče

Nyní o sebe pečují nejenom ženy, ale čím dál víc také muži. V kosmetické péči se proto stále více stírají rozdíly mezi ryze ženskou a pánskou kosmetikou. Nové produkty jsou proto neutrálnější – jak v obalech, tak ve vůních a také v použití. Je určena ženám i mužům, není proto výjimkou, že v koupelnách už mají partneři stejné výrobky, které používají oba.
 
unisex kosmetika

Green a eko beauty

Jedním z největších trendů několika posledních let je díky zdravému životnímu stylu návrat k přírodě a také k přírodnímu složení výrobků. Spotřebitelům už není jedno, co na sebe dávají. Zajímá je složení výrobků, ale také to, odkud suroviny, ze kterých je kosmetika vyrobená, pocházejí, jak byly pěstovány či získány a zda jsou v obalech, které neničí přírodu. Tento trend bude stále pokračovat a s ním také obalové technologie – stále více se budou používat rostlinné plasty, papírové a skleněné obaly. Trendem je upouštění od používání krabiček, kterými se také chrání životní prostředí. Vedle toho se stále více přikládá důraz na to, aby se u výroby kosmetických přípravků co nejvíc šetřilo s vodou, jelikož neustále na planetě ubývá.
 
eko kosmetika

DIY - personalizovaná péče

Stále více zákazníků také chce péči, která bude koncipovaná přesně podle potřeb jejich aktuálního stavu pleti. Kosmetika se proto stále více personalizuje, což znamená, že si sami zákazníci míchají z několika složek vlastní přípravky. Přidávají do péče na vlasy nebo do masek, sér a krémů nejrůznější aditiva, aby dostali do pleti i vlasů to, co jim zrovna chybí.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít