Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jaký parfém se hodí na svatbu?

Jaký parfém se hodí na svatbu?

Jaký parfém se hodí na svatbu?

1. května 2019 od Eva Suchomelová

1. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Čeká vás svatba? Ať už jste nevěsta, družička, nebo matka některého ze snoubenců, jistě přemýšlíte, jaká vůně by se hodila na tuhle výjimečnou příležitost. Poradíme vám, podle čeho ji vybírat.
Jsou ženy, které používají celý život jen jeden parfém. Prostě ho potkaly hned v mládí a byla to láska na celý život. Ale ostatní, které takové štěstí nemají, si většinou vybírají na každou příležitost jiný parfém. Právě svatba je jedinečnou událostí, která vyžaduje, aby nad jeho výběrem zapřemýšlely.

Parfém pro nevěstu

Jste středobodem celé události, a tak je pravděpodobné, že ve svatební den vstoupí do vaší osobní zóny mnoho lidí a zaregistrují vaši vůni. Podle čeho ji vybírat? V první řadě musí parfém vonět vám a souznít s vaší osobností. Potřebujete vůni, která vám dodá sebevědomí (věřte mi, z vlastní zkušenosti vím, že to potřebuje v tenhle krásný, ale náročný den každá nevěsta) a v které se budete cítit příjemně a co nejvíc v pohodě.
 
svatební parfém

Dále je potřeba zohlednit ještě několik okolností:

  • styl svatby: do značné míry ji určuje osobnost nevěsty – zda je romantička (květinové vůně), minimalistka (vodní tóny, aldehydy), extravagantní rebelka (ovocně-kořenité vůně, citrusy) atd.,
  • věk nevěsty: mladé nevěstě, co se vdává poprvé, budou slušet jemné, něžné květinové či květinově-ovocné vůně, starší nevěsty sáhnou spíš po elegantních či rafinovaných parfémech,
  • roční období: teplé jaro a léto přejí lehkým a jiskřivým vůním, chladný podzim a zima dovolují sáhnout po trochu těžších kompozicích,
  • místo svatby: svatba venku dovoluje se ve vůních trochu víc „rozjet“, protože i výraznější vůně má šanci se rozprostřít, kdežto při svatbě v interiéru byste měly být ohleduplnější a volit jemné a decentní vůně – uplatněte stejná pravidla, jako když se voníte do kanceláře.

Tipy na vůně pro nevěsty

Zahalte se do záplavy vůně třešňových květů, která je něžně sladká, ale zároveň lehká. Jako byste stály pod rozkvetlou třešní. Taková je například Elizabeth Arden Green Tea Cherry Blossom, v níž sladkost květů trochu krotí zelený čaj a vrchní citrusový akord. Špičkovou volbou pro romantickou, ale i pro klasickou svatbu je pak andělsky krásná, vznešená, křehká a delikátní ovocně-květinová Lanvin Éclat d Arpège.
I když si oblečete jako nevěsta černé či rudé šaty, případně překvapíte přiznaným tetováním, piercingem nebo punkovým účesem, ve vůni zkuste přibrzdit. Radostný tón, jiskřivost i pocit pohody výborně dodají citrusové vůně, jako je například Dolce & Gabbana Light Blue. Nesnášíte jasmín ani růži? Pak zkuste ovocně-citrusovou vůni s kořenitým základem Salvador Dalí Eau de Ruby Lips.

Tipy na vůně pro maminku nevěsty či ženicha

Vdáváte-li nebo ženíte-li svého potomka, pak je vaše role jasná – důstojně projít do nové etapy své i svých dětí. K tomu je vhodná decentní, ale optimistická vůně. Například Salvatore Ferragamo Incanto Shine by mohla být vaší vhodnou společnicí. Květinově-ovocná vůně je sladší díky mixu ananasu, plodu mučenky a broskvím.

Tipy na vůně pro družičky a další ženské hosty

Držte se jemných, decentních vůní s romantickým nebo luxusním nádechem, jako je například extrémně ženská, jednoduchá, ale účinná květinová Elode Essence d’Or s kombinací růže, jasmínu a magnólie nebo étericky působivá, svěže květinová Bvlgari Omnia Crystalline obsahující netradiční složky jako bambus, hrušku, lotosový květ či guajakové dřevo. Obě jsou ale nevtíravé a zároveň jemně svoji nositelku doplňují.

A jakou vůni jste měly na svatbě vy?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít