Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak zařídit, aby vám opálení vydrželo i na podzim

Jak zařídit, aby vám opálení vydrželo i na podzim

Jak zařídit, aby vám opálení vydrželo i na podzim

12. srpna 2021 od Lucie Nagyová

12. srpna 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Opálená pokožka vypadá krásně, zakryje mnohé nedostatky a připomíná nám chvíle letní pohody. Jenže bronzový odstín začne záhy po návratu z dovolené blednout. Jak zařídit, abychom si ho mohli užít co nejdéle?

1. Udělejte si peeling

Tahle kosmetická procedura je důležitá nejen před opalováním, ale také po něm. Jedině tělový peeling totiž zbaví kůži vrstvičky odumřelých buněk, krásně ji projasní a připraví na další péči. Sáhněte ideálně po produktech s vyživujícím složením, ve kterém nechybí například bambucké máslo nebo arganový olej. Ten nabízí třeba Dove Tělový peeling granátová semínka & bambucké máslo (koupit v e-shopu). Na obličej zvolte peeling s jemnějšími exfoliačními částečkami, například Ellie Hydratační pleťový peeling (koupit v e-shopu). Aplikujte dvakrát týdně.

2. Důkladně hydratujte

Každý den je třeba pokožku celého těla promazat. K dostání jsou speciální produkty pro udržení opálení, které obsahují beta-karoten nebo vitamin E. Kůži tak nejen hydratují a zregenerují, ale přispějí k tomu, že si dlouho udrží krásně bronzový odstín. Vyzkoušejte například NIVEA Sun Mléko po opalování prodlužující opalování (koupit v e-shopu). Obsahuje hydratační extrakt z bio aloe vera a nabízí složení, které nelepí a rychle se vstřebává. Vhodný je i Floré Bylinný masážní olej rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu), který pokožku ošetří a hydratuje. Stejně tak můžete sáhnout po konopném či kokosovém oleji. Jde-li o obličej, dopřejte pleti pravidelně ošetření v podobě masky, například Garnier Skin Naturals textilní masky Hyaluronic Aloe (koupit v e-shopu).

TIP: Velký výběr hydratačních a regeneračních prostředků pro ošetření pokožky těla a obličeje najdete také v e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

3. Sáhněte po speciální kosmetice

Když se vám přeci jen bude zdát, že pokožka začíná blednout, vsaďte na samoopalovací mléka, krémy nebo pěnu. Na trhu jsou k dostání kvalitní produkty, které se nejen jednoduše aplikují, ale zajistí vám stejnoměrný bronzový odstín bez nežádoucích fleků. V tomto ohledu se můžete spolehnout například na Dermacol Samoopalovací tělové mléko (koupit v e-shopu). Dáváte-li přednost variantě ve spreji, sáhněte po Astrid Samoopalovacím spreji (koupit v e-shopu), který můžete bez obav použít i na obličej. Můžete se spolehnout, že už po první aplikaci bude vaše pokožka vypadat, jako byste právě vystoupili z letadla po příletu od moře.
Tip redakce:
Své opálení přirozeně podpoříte také pomocí
Maybelline City Bronzer bronzovacího pudru (koupit v e-shopu), který navíc doladí kontury vaší tváře k dokonalosti. 

4. Upravte jídelníček

Bronzový odstín pleti můžete výrazně prodloužit také pomocí stravy bohaté na karotenoidy, které chrání kožní buňky, a navíc napomáhají zhnědnutí pokožky. Jejich bohatým zdrojem jsou barevné druhy zeleniny jako například mrkev, rajčata, papriky nebo batáty. Pamatujte také na dostatečný pitný režim.  

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít