Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak přežít v roušce, když máte rýmu?

Jak přežít v roušce, když máte rýmu?

Jak přežít v roušce, když máte rýmu?

2. listopadu 2020 od Vanda Vízková

2. listopadu 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Máte rýmu, ale musíte s ní normálně fungovat. Jenže kýcháním nebo smrkáním mezi lidmi si v dnešní době skoro koledujete o veřejný lynč. Jak to zvládnout, abyste neohrozili ostatní, a zároveň to pro vás pod rouškou nebylo utrpení? Poradíme vám!
Na to, jak zvládnout rýmu nebo chřipku doma, už máte určitě svoje ověřené postupy. Pití bylinkových čajů, pojídání vitamínů, antioxidantů a dalších posilovačů imunity, inhalace a odpočinek…  Co si ale počít, když si musíte nasadit roušku a chtíc nechtíc vyrazit mezi lidi?

Smrkání

Pokud jste široko daleko sami (nebo alespoň v dostatečné vzdálenosti od ostatních), je samozřejmě nejlepší roušku si sundat, vysmrkat se do papírového kapesníčku, který nebudete dál schovávat po kapsách, ale hned ho vyhodíte, a vydezinfikovat si dlaně. Pokud jste v MHD, hygienici radí vystoupit a vysmrkat se tak, jak to popisujeme výše. V případě, že to možné není, otočte se od ostatních, odkryjte pouze nos, vysmrkejte se do papírového kapesníčku, ten vhoďte do uzavíratelného igelitového pytlíku, nasaďte roušku zpátky a vydezinfikujte si ihned ruce.
Tip redakce:
Kleenex Papírové kapesníčky Camomile 3-vrstvé (koupit v e-shopu) s příjemnou vůní heřmánku budou o váš nos pečovat s jemností.

Kýchání

Když cítíte, že na vás jde kýchání, není čas na dlouhou přípravu. Jste-li sami, kýchněte do papírového kapesníčku, který vyhodíte. Popřípadě do ohybu ruky v lokti či do zvednutého límce. Pokud sami nejste, kýchněte prostě do roušky. Ihned ji ale sejměte, vložte do sáčku, kam už ukládáte posmrkané papírové kapesníčky, a vezměte si novou. Popřípadě kýchněte do dlaní. V obou případech si ruce ihned důkladně vydezinfikujte.
Tip redakce:
Nejen následků kýchání a bakterií vás okamžitě zbaví
Aksan Antibakteriální vlhčené ubrousky (koupit v e-shopu). Mějte je stále v kapse nebo v kabelce.

Pod rouškou

Nos a horní část rtů jsou od neustálého smrkání a otírání papírovými kapesníčky – byť sebeměkčími – podrážděné a odřené. Proto je tak často, jak to jen půjde, natírejte hojivým balzámem, třeba bezbarvým Labello Pečujícím balzámem na rty Med Repair (koupit v e-shopu). Ten podrážděnou pokožku zklidní a pomůže její lepší regeneraci. Kromě toho si do roušky můžete kápnout jednu kapku (ale opravdu jen jednu) Eukalyptus Vonného oleje (koupit v e-shopu). Inhalací eukalyptového olejíčku se vám pročistí nos a bude se vám lépe dýchat.

TIP: I když vás v prodejnách Teta drogerií vždy rádi vidíme, je právě období, kdy bojujete s nachlazením, ideální k nákupu přes e-shop. Najdete tady vše, co potřebujete, aby vám brzy bylo lépe. Třeba vitamíny a čaje, papírové kapesníky i antibakteriální ubrousky nebo balzámy pro vaše podrážděné rty a nos.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Sandra Abigail Maitland 11.listopadu 2020
Ty "rady" jsou dobře přehnané. Mám jinou radu. Roušku nosit jako obvykle, tedy jen tam, kde je to nezbytně nutné (obchod, MHD) a všude jinde ji mít v kapse a dýchat kyslík. Dodržovat určitou bezpečnou vzdálenost a nelepit se na ostatní (každou chvíli někoho žádám, ať ode mě odstoupí alespoň na metr a půl, hlavně důchodci se lepí přímo neskutečně). V obchodě neošmatlávat pečivo a ovoce se zeleninou holýma rukama, ale vzít si jednorázové rukavice (a okamžitě po nabrání požadované věci je sundat, i pokožka rukou potřebuje dýchat). Tím svému zdraví a své imunitě prospějete mnohem víc než desinfikovat si ruce po každém vysmrkání. Prostě si budujte kvalitní imunitu, cvičte, jezte vitamíny a prospějete nejen sobě, ale i ostatním. Když nebudete sami nemocní, nemůžete nikoho nakazit.
Iveta Chalupová 10.listopadu 2020
Možná by bylo lepší jít pěšky nebo vůbec nevycházet. Nicméně pokud nelze jinak .Peripetie rouška, kapesník, sáček, vydezinfikovat v autobuse ruce je dnes opravdu tzv.o ústa.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít