Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak na skvrny: Tráva, hlína ani mastné skvrny nejsou problém!

Jak na skvrny: Tráva, hlína ani mastné skvrny nejsou problém!

Jak na skvrny: Tráva, hlína ani mastné skvrny nejsou problém!

19. května 2021 od Karolína Valová

19. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Je to tu. Během jarních i letních dnů odhazujeme tmavé svršky a užíváme si naplno venkovní aktivity. Pokud nechceme sebe ani děti nijak omezovat, čas od času se stane, že ozdobíme některý z kousků oblečení skvrnou od jídla nebo třeba trávy. Není třeba věšet hlavu, téměř každý flek jde vyprat. Stačí vědět, jak na to…
Snad každá zkušená hospodyňka má své tajné triky, jak bojovat i s těmi nejodolnějšími skvrnami na oblečení. Pokud bychom je měli jmenovat, nesměly by chybět mastnota, rajčatová omáčka, skvrny od ovoce a zeleniny, červené víno, tráva ani hlína.
 
Ani ta nejlepší rada však nefunguje stoprocentně. Velmi záleží na tom, zda jde o čerstvou nebo již zaschlou stopu, i na tom, z jaké látky potřísněný kus oblečení je. Pojďme se ale společně podívat na ty nejvšestrannější pomocníky v boji za dokonale čisté oblečení, kteří by neměli chybět v žádné domácnosti.
 

1. Tuhé mýdlo na praní

Absolutní základ pro praní všech skvrn, u kterých je nutná předpírka. Tuhé Dr. Beckmann Žlučové mýdlo (koupit v e-shopu) nebo Dr. Beckmann Tekuté žlučové mýdlo (koupit v e-shopu) nejlépe fungují, pokud je aplikujete na čerstvou skvrnu. I se starší si však poradí. Můžete je nanášet přímo na vlažnou vodou navlhčenou látku. U materiálů, kde nehrozí zatržení nebo žmolkování, se nemusíte bát ani použití jemného Spokar Kartáčku (koupit v e-shopu). Speciálně například u větších stop od trávy v oblasti kolen na dětských kalhotách jeho pomoc velmi oceníte.
Tuhé mýdlo a kartáček

2. Extra síla na bílé prádlo

Ať už se potýkáte s límečkem od make-upu, zašlými manžetami, nebo skvrnou od krve na bílém tričku, sáhněte po přípravku s aktivním kyslíkem, například Vanish Gold Oxi Action Odstraňovač skvrn na bílé prádlo (koupit v e-shopu) funguje skvěle!
 
Tip redakce:
Aktivní kyslík lze samozřejmě aplikovat i na barevné prádlo, zde je však nutné vždy pečlivě dodržet návod na obalu. Pokud necháte prádlo v lázni namočené déle, může přípravek z látky vytáhnout nejen nečistoty, ale i barvu. Třeba v případě
Vanish Oxi Action Odstraňovače skvrn (koupit v e-shopu) lze barevné prádlo namáčet maximálně 60 minut.
Skvrna na bílé košili

3. Na pracím prostředku záleží

Především u odolných skvrn jsou předpírka či odmočení zásadní. Velmi důležité je však i samotné praní v pračce, během něhož se odstraní nejen zbytky mastnoty či jiných nečistot, ale také samotný čisticí prostředek, který by při nedokonalém vyprání mohl dráždit vaši pokožku. Vždy proto volte kvalitní prací prášek, jako jsou třeba sypký Ariel Prací prášek AquaPuder Color (koupit v e-shopu) na barevné prádlo nebo Persil Prací gel Deep Clean Plus Active Gel (koupit v e-shopu), který si poradí i s odolnými skvrnami a zároveň je šetrný k oblečení.

4. Zázraky z kuchyně

Jedlá soda a citronová šťáva se dají bez obav považovat za experty na zažloutlé skvrny. Ať už se marně snažíte vyprat nehezky vypadající povlak na polštář, nebo bojujete s fleky od ovoce, jež zůstaly na tričku i po vyprání, tahle kombinace, kterou jistě máte doma, vám pomůže. Vždy začněte Tip Line Jedlou sodou (koupit v e-shopu). Pokud to bude málo, zesilte její účinek právě čerstvou šťávou z citronu.
Žena u pračky
Na mastné skvrny se nebojte použít běžný prostředek na nádobí, třeba Q-Power Na nádobí citrón (koupit v e-shopu). Naneste ho kartáčkem či houbičkou přímo na znečištěné místo, nechte působit a následně vyperte, jak jste zvyklí. Pokud potřebujete větší sílu, zkuste prostředek podle původu skvrny:

TIP: Perete-li vlnu nebo třeba sportovní oblečení s membránou, vyberte si na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop) ten správný prací prostředek, který prádlo nejen vypere, ale zároveň dodá látce potřebnou péči.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít