Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak mít krásné ruce i po práci na zahradě?

Jak mít krásné ruce i po práci na zahradě?

Jak mít krásné ruce i po práci na zahradě?

1. září 2020 od Vanda Vízková

1. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Jsme národem zahrádkářů. Pobyt na čerstvém vzduchu a kontakt s hlínou a rostlinami nám přináší dokonalý relax a radost. Se zahradničením je ale spojena i jedna nepříjemnost – tzv. zahrádkářské ruce a nehty. Špína, která nejde odstranit, a popraskaná a vysušená kůže. Jak to snadno napravit?

Rukavice všechno nezachrání

Snadný recept na to, jak se vyhnout zažrané zahradní špíně a vysušení kůže, je nosit rukavice. Jenže to vždy nejde. V tenkých latexových rukavicích nejde dělat hrubší zahradní práce, protože se snadno trhají. Navíc se v nich ruka velmi potí, což je po chvíli nepříjemné. Pokud navíc potřebujete práci přerušit, už je na ruce opakovaně nenatáhnete. A to se nejen prodraží, ale je to i neekologické. Pracovní rukavice naopak můžete použít vícekrát, a pak je dokonce vyprat, ale nezvládnete s nimi všechny činnosti. Někdy prostě potřebujete dělat titěrné úkony a tady se jemnocit vašich holých prstů nedá nahradit.

Jak odstranit zabarvení?

Práce v hlíně, trhání plevele, loupání ořechů… to všechno zanechává na rukou výrazné skvrny. Ty se špatně odstraňují samy o sobě, natož pak když ulpí na místě s vysušenou nebo zrohovatělou kůží. Zkuste tyto tradiční i netradiční způsoby:
Tip redakce:
Aby k zabarvení příště nedošlo, natřete si ruce těsně před prací nemastným krémem, např. lehkým
Ameté Krémem na ruce Aloe vera (koupit v e-shopu). Utvoří na rukou film, který nedovolí barvivu usadit se v pokožce, a vy pak nečistoty lépe smyjete.

Pryč se špínou za nehty

Skvělý tip na to, aby se špína za nehty vůbec nedostala, je před prací zatnout nehty do kostky mýdla, třeba do Dove Krémové tablety na mytí Original (koupit v e-shopu). Kousky mýdla pod nehty zůstanou a neproniknou sem další nečistoty. Mýdlo pak zpod nehtů snadno vymyjete. Pokud se špína přeci jen za nehty dostane, ponořte ruce do vlažné vody s koupelovou solí, třeba relaxační Ameté Koupelovou solí Lavender (koupit v e-shopu), po 20 minutách nečistoty za nehty vyčistěte nepoužívaným zubním kartáčkem a případné zbytky ještě vyškrábněte třeba Gabriella Salvete Pomerančovým dřívkem na nehtovou kůžičku či zdobení nehtů (koupit v e-shopu).

Suchá a popraskaná kůže

Jediným způsobem, jak napravit suchost kůže a popřípadě praskliny, je vydatné promazávání pokožky. Rukám dopřejte S.O.S. intenzivní kúru v podobě rukavic napuštěných pečujícími látkami, např. Neutrogena Masku na ruce. Ta slibuje, že během 10 minut svého působení dodá pokožce tolik vláhy a regeneračních látek srovnatelných s týdnem používání krému na ruce. V každé příhodné chvíli ale ruce dále promazávejte klasickým pečujícím krémem, např. Ameté Krémem na ruce Olive oil (koupit v e-shopu) s regenerační recepturou na suchou, drsnou a popraskanou pokožku rukou.

TIP: Široký výběr dalších druhů krémů na ruce najdete v prodejnách i v e-shopu drogerie Teta (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít