Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Děti & covid: Jak zvládnout roušku i hygienu

Děti & covid: Jak zvládnout roušku i hygienu

Děti & covid: Jak zvládnout roušku i hygienu

8. října 2020 od Vanda Vízková

8. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Zpočátku vítané zpestření a vytoužené volno – tak se mnohé děti dívaly na karanténu a koronavirová opatření. Změna životního rytmu i zvyklostí ale už mnohým hořknou na jazyku. Jak děti motivovat, aby to co nejlépe zvládly a dodržovaly všechna hygienická opatření nejen s důsledností, ale také s radostí?
Určitě je dobré dětem vysvětlit, že to, jestli budou chodit do školy, uvidí spolužáky a v zájmových kroužcích své kamarády, záleží do velké míry právě na nich. Právě to, jak budou zodpovědné a opatrné, přispěje k tomu, jestli se jejich život vrátí zase brzy do normálu, nebo výjimečný a leckdy nepříjemný stav bude trvat ještě dlouho. Vysvětlete jim, že:
  • nenosit roušku není frajeřina,
  • není vhodné si roušky se spolužáky měnit,
  • místo objetí se mají zdravit dotykem lokte,
  • není dobré sdílet svou svačinu nebo pití s kamarády,
  • není cool vysmívat se pokynům pedagogů a schválně je sabotovat,
  • není vtipné předstírat symptomy nemoci – přináší to starosti a zbytečná opatření.
Pozdrav loktem

Rouška na jedno použití

Je na vás, jestli roušku pojmete jako zdravotnický prostředek nebo jako módní záležitost. Obě řešení mají své přednosti. Jednorázové roušky mívají většinou neutrální vzhled. Nikoho ve škole tedy nesvádějí k tomu, aby se druhým posmíval za volbu motivu nebo aby si je chtěl měnit. A vy jste bez práce – roušku prostě vyhodíte, nic neperete, nežehlíte. V tomto případě pořiďte třeba Mesaverde Jednorázové ochranné roušky (koupit v e-shopu).
Holčička s rouškou ve škole

Rouška jako módní doplněk

Nosit roušku není zrovna komfortní. Ale ve chvílích, kdy je to nutné, si to můžeme zpříjemnit. Nebo alespoň našim dětem. Koupit nebo ušít textilní roušky s motivem oblíbených animovaných postaviček nebo filmových hrdinů, popřípadě roušku sami vylepšit barvami na textil nebo nalepením kamínků děti rozhodně nadchne. Zvlášť, když se budou moct na výrobě své roušky samy podílet. Kromě roušky, kterou budou děti rády nosit, spolu ještě při výrobě příjemně strávíte čas. Takové roušky sice nemůžete vyvařovat, ale díky Sanytol Pracímu gelu Dezinfekce (koupit v e-shopu), který odstraňuje bakterie, viry i plísně, budou roušky hygienicky čisté i při praní na nízkou teplotu.
Tip redakce:
Pokud máte doma holčičku, může se vám oběma hodit několik
tipů na účesy, které jsou hezké, praktické a nemotají se do roušky.  

Hygiena po ruce

Do školy kromě roušky dětem připravte i antibakteriální gel. Díky hravému vzhledu a praktickému poutku to může být např. Happy Kids Hygienický gel na ruce s antibakteriální přísadou (koupit v e-shopu), připevněný přímo na batohu, a tak dětem neustále na očích a po ruce. Když ho budou potřebovat použít, nemusí ho zdlouhavě hledat v batohu a dotýkat se tak špinavýma rukama dalších věcí uvnitř. K dostání je v designu pro kluky i holčičky. Ve školním batohu by se kromě toho měly nacházet i antibakteriální ubrousky, třeba Ameté Vlhčené ubrousky s antibakteriální přísadou (koupit v e-shopu). Někdy je zapotřebí ruce totiž nejen dezinfikovat, ale také otřít a zbavit je nečistot. Kromě toho děti můžou ubrousky v případě potřeby otřít i okolí – povrch lavice, nejrůznější pomůcky apod.  

TIP: Další užitečné produkty, které vám pomůžou udržet vaše děti zdravé a domácnost v hygienické čistotě, najdete v prodejnách Teta drogerie a také na e-shopu (přejít do e-shopu).

Čištění rukou antibakteriálním gelem ve škole

Zábavná čistota i doma

Že si děti často zapomínají mýt ruce, a kdybyste je neupozornili, často by to neudělaly, je prostě fakt. Když jim ale pořídíte zábavného pomocníka, garantujeme vám, že si budou mýt ruce rády a budou na to myslet samy. Kupte domů Dettol Bezdotykový dávkovač mýdla (koupit v e-shopu) a k tomu dětem ještě Dettol Kids Tekuté mýdlo náplň do bezdotykového dávkovače Dobrodruh (koupit v e-shopu). Uvidíte, že s dávkovačem s veselým obličejem, který jim navíc bude mýdlo dávkovat do dlaně sám, je k mytí rukou nebudete muset přemlouvat.

Tip redakce:
Správným mytím rukou je možné předejít mnoha rizikům spojeným s nečistotami. Důležité je naučit děti
mýt si ruce správně.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít