Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Cvičení s trenérem: Stojí to za to?

Cvičení s trenérem: Stojí to za to?

Cvičení s trenérem: Stojí to za to?

26. srpna 2021 od Jana Kantorová

26. srpna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Také si říkáte, že je zbytečné cvičit s trenérem, když na internetu nebo Instagramu najdete zadarmo „odborné rady“ různých rádoby trenérů, kteří vás cvičit naučí? Raději si to ale rozmyslete, protože ptal se vás někdy takový „trenér“ na váš zdravotní stav? Víme, proč raději říct pravému odborníkovi.
Cesta za plochým bříškem, hubenými stehny nebo vysněnými kily může být různě dlouhá. Někdo pravidelně cvičí s osobním trenérem, upravuje jídelníček a zná svůj zdravotní stav. Jiný má zase pocit, že stačí na Instagramu sledovat několik fitness trenérek nebo cvičících celebrit a má vyhráno. Ale opravdu se vyplatí zrovna na zdraví šetřit? Nebo je skutečně lepší kontaktovat trenéra a nechat si poradit? My to víme!
cvičení s trenérem

Proč zvolit trenéra?

Způsob a úspěšnost hubnutí je u každého individuální, stejně tak pohyb bude vyhovovat každému jiný. Zohlednit kromě zábavy je potřeba také zdravotní stav, sportovní zkušenosti, věk, metabolismus, cíl apod. Pokud se tedy vrhnete na cvičení podle videa na Instagramu, možná právě vám bude sedět, ale možná si také nepřímo ublížíte. Trenér kromě počáteční diagnostiky a úpravy tréninku přímo na míru hlídá provedení cviků a závěrečný strečink. Zároveň právě s trenérem lidé často dosahují svých cílů mnohem rychleji, což vede k další motivaci pokračovat. „To je určitě pravda. Cvičení s trenérem je 100% efektivnější a výhodnější, a to i s ohledem na investované peníze. Trenérovi sice budete platit, ale za to máte téměř jistotu, že vás dovede k vytouženému cíli,“ říká trenérka Pavla Maříková. „Při samostatném cvičení můžete cvičit roky a stejně se nikam neposunete. Samozřejmě hodně záleží i na vaší motivaci a nasazení, ale většinou jsou výsledky s trenérem mnohem rychlejší."

Další body k plusu:

  • Trenér je tu pro vás: Ať už v posilovně, nebo při online cvičeních trenér zodpoví všechny dotazy, které na něj budete mít.
  • Připraví vám tréninkové plány na míru: Vy tak nemusíte přemýšlet nad tím, jestli zrovna jedete nohy a jaké cviky se hodí, když chcete posílit ruce.
  • Bude vás i motivovat: Což není mnohdy na škodu, protože – přiznejte si – kolikrát jste v životě začínali?
  • Čeká vás odborný dohled: Vždy je potřeba dohlížet na správné provedení cviků, ale například také na životosprávu.

TIP: Zdravá výživa patří ke sportu. Nakoupit si doplňky ke cvičení můžete i z pohodlí domova na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

životospráva
Tip redakce:
Na snídani po cvičení se vám mohou hodit například rychlé, ale chutné kaše. Co vyzkoušet třeba
Topnatur Probio kaši s kokosem a belgickou čokoládou (koupit v e-shopu), která je nutričně vyvážená a obsahuje hodně vlákniny.

Jak na online tréninky?

S trenérem můžete cvičit také online (což je v této době velkou výhodou). Zároveň tak můžete i nějaké peníze ušetřit, a to minimálně za členství v posilovně. Nebo se s někým domluvit a náklady na trenéra sdílet. Zůstávají vám tak všechny výhody cvičení s trenérem, a zároveň můžete své dojmy ze cvičení sdílet například s kamarádkou. „V dnešní době je na internetu dostupných mnoho videí a návodů, jak cvičit. Zvyšuje se tím dostupnost cvičení pro každého, ale úplnému začátečníkovi nebo tomu, kdo má jakékoliv zdravotní problémy, bych nejdříve doporučila konzultaci s trenérem a alespoň pár lekcí naživo s instruktorem. Osobní kontakt, kdy vás trenér správně navede do dané pozice, opravuje vás, kontroluje vás atd., žádné video nenahradí. Na druhou stranu když už cvičit umíte a víte, jak pracovat s vlastním tělem, není vůbec od věci najít si na internetu oblíbeného cvičitele a cvičit podle něj,“ říká fitness trenérka Pavla Maříková, která nyní vede online tréninky ve Workout Room.

Co by mohlo být problémem?

Uznáváme, že je v dnešní době velmi těžké najít si případného online trenéra, pokud to není váš kouč už z doby před koronavirem. Není snadné ve změti různých nabídek najít to pravé ořechové.
online cvičení

Podle čeho se rozhodovat:

  • stanovte si cíl
  • ujasněte si časové i finanční možnosti
  • projděte si reference
  • vybírejte trenéra, který s vámi bude mluvit
  • vyzkoušejte si hodinu zdarma
Tip redakce:
Sháníte svačinku po cvičení? Co je dobré mít doma po ruce, když docvičíte? Rychlou vzpruhou mohou být energetické tyčinky. Vyzkoušejte například
Nutrend Excelent Proteinovou tyčinku s příchutí mandlí a pistácií Protein bar (koupit v e-shopu) nebo bombus Natural Raw tyčinku Energy Bio Lemon & Coconut (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Jana Kantorová ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Pavla Maříková
Fitness trenérka
614
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít