Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dělají štíhlé ženy jinak? Odpovědi vás překvapí!

Co dělají štíhlé ženy jinak? Odpovědi vás překvapí!

Co dělají štíhlé ženy jinak? Odpovědi vás překvapí!

15. dubna 2019 od Pavla Maříková

15. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Určitě máte ve svém okolí kamarádku, která přesto, že si dá běžně k obědu svíčkovou se šesti a navrch dezert se šlehačkou, je stále jako lunt. A určitě naopak i takovou, která projde kolem cukrárny a má hned dvě kila navíc. Mnoho je dáno již od přírody a zapsané v genech je i to, zda budete mít sklony přibírat, nebo ne, ale přesto… Co dělají štíhlé ženy jinak? Udělali jsme malý průzkum.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Hodně spí

Přestože to může znít jako paradox, je to pravda. Štíhlí lidé hodně a dostatečně spí. Proto, pokud jste si až doteď spánek odpírali nebo mu nepřikládali velkou váhu v domnění, že když půjdete spát později, spálíte více kalorií, zbystřete. Lidé bez kil navíc spí denně 8 až 9 hodin, a proto nemají potřebu doplňovat energii ve formě sladkostí apod. Únava navíc způsobuje, že nebudete mít chuť na cvičení nebo jakýkoliv pohyb, proto spěte tolik, kolik vaše tělo potřebuje.
 
spánek

2. Neřeší kalorie, ale živiny

Štíhlé ženy jí ve velké většině relativně hodně, ale zdravě. Moc dobře totiž ví, že není kalorie jako kalorie. Ano, je sice pravda, že 300 kalorií ve formě zmrzliny se rovná 300 kaloriím obrovské mísy zdravého salátu, ale výsledný efekt bude jiný. Po zmrzlině dostanete hlad do hodiny, pocit sytosti po konzumaci salátu vydrží mnohem déle. Navíc tělu dodáte důležité živiny, zatímco ve zmrzlině jen tzv. prázdné kalorie. Nezdravé jídlo navíc dost často i rozhodí hladinu krevního cukru, což způsobí rychlejší nástup pocitu hladu a také větší tendenci k ukládání tuku.
 

3. Netrápí se, když mlsají

Milujete čokoládu a nedokážete si ji odepřít? Je vaším denním rituálem sklenička vína? V pořádku. Dopřejte si to, co máte rádi, a nijak si to nevyčítejte. Prostě si naplánujte svůj čas s čokoládou nebo večerní skleničku vína zařaďte do svého jídelníčku a těšte se na ni. Je velká pravděpodobnost, že se vám díky tomu vyhne vlčí hlad nebo nekontrolovaná touha na sladké. Budete vědět, že na vaši dobrotu přijde zase čas.
 
jídlo

4. Nejí před televizí ani s telefonem

Všimněte si, že většina štíhlých žen nikdy nejí s telefonem v ruce nebo před televizí. Není to tak, že by vám obrazovka dodala sama od sebe 2 kila navíc, ale když u jídla děláte další věc, snadno se stane, že toho nevědomky sníte víc, než jste původně zamýšleli.  Podle nedávné studie lidé sní o čtvrtinu jídla více, protože se prostě nesoustředí a ani si neuvědomí, že jsou sytí.
 

5. Neřeší váhu

Když se štíhlé ženy zeptáte, kolik váží, dost často se vám dostane odpovědi, že vlastně neví. A je to pravda, mnoho štíhlých žen vůbec váhu neřeší, spíše jim jde o to, aby se dobře cítily a vešly se do stejných kalhot jako loni. Nestresují se konkrétním číslem na váze, nejsou nespokojené, že nemají míry 90-60-90. Mají se rády takové, jaké jsou.
 
chůze

6. Věnují se přirozenému pohybu

Nemusíte denně chodit do fitka, nemusíte běhat týdně desítky kilometrů. Štíhlé ženy se spíše než každodennímu cvičení věnují přirozenému pohybu. Chodí hodně pěšky, nepoužívají eskalátory, místo auta dávají přednost tramvajím a autobusu a vůbec jim nevadí vystoupit o zastávku dřív. Přirozený pohyb je člověku nejvíce prospěšný a může se mu věnovat kdokoliv – bez ohledu na zkušenost, věk i stav peněženky.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít