Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Beauty triky do sprchy

Beauty triky do sprchy

Beauty triky do sprchy

27. srpna 2018 od Helena Hladíková

27. srpna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Myslíte si, že sprchování není žádná věda? Omyl! I při tak jednoduché každodenní činnosti se často dopouštíme chyb, jež nám zbytečně ubírají na kráse. Které to jsou?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. „Vydrbeme záda, ona budou ráda…“

Přesně to mi říkávala babička, když mě jako malou drhla ručníkem, až jsem se celá otřásala. Myslela to samozřejmě dobře, ať se mi kůže pěkně prokrví a pořádně se usuším. Ono to s tím drhnutím však není tak růžové, ručníkem můžete pokožce způsobit jemné oděrky. Pokud tedy člověk nechce mít podrážděnou a vysušenou pokožku, měl by se po sprše nebo koupeli ručníkem spíše jen zlehka „oťupkat“ a nechat pokožku volně doschnout. Možná si na to budete muset chvilku zvykat, ale věřte, že vaše kůže vám za to po pár dnech poděkuje.
 
utírání ručníkem

2. Příliš dlouho a příliš horko

Ano, zvlášť po náročném dni je touha po horké sprše, která uvolní ztuhlé svaly, velmi silná. Sprchování příliš teplou vodou však pokožce neprospívá, právě naopak. Dlouhodobé vystavování kůže vysokým teplotám vede k jejímu vysušování, o následném zarudnutí či svědění ani nemluvě. Pokud navíc trpíte vysokým tlakem či srdečně-cévním onemocněním, mohla by vám horká sprcha způsobit dokonce nevolnost. Sprchujte se raději vlažnou vodou a krátce. Dlouhá sprcha má totiž podobný efekt jako příliš teplá – vysušuje pokožku a narušuje její přirozenou ochrannou vrstvu. Krátké osprchování navíc určitě ocení i vaše peněženka.
 
Co dělat, když...
...máte suché vlasy a suchou pokožku: Vsaďte spíše na večerní sprchu, která podpoří noční regeneraci ochranné vrstvy kůže.
...bojujete s mastnými vlasy: Prospěje vám ranní sprchování, během něhož se odplaví tukové a mazové usazeniny nahromaděné přes noc.
...máte alergii: Sprchujte se hlavně večer, abyste si nebezpečné a dráždivé alergeny nenosili do postele.

 
 mytí vlasů šamponem

 3. Každodenní „obrušování“

Tělový peeling je skvělou zbraní, jak dosáhnout krásně jemné, čisté a zdravě vypadající pokožky. Jedině však za předpokladu, že si ho nedopřáváte každý den, protože tak naděláte více škody než užitku. Při používání častějším než 1–2x týdně můžete narušit ochrannou kožní bariéru a kůži poškodit.  


4. O žínku je třeba pečovat

Většina lidí asi při sprchování používá nějakou pomůcku – žínku, mycí houbu, lufu… Ať už je to cokoli, dbejte na to, abyste ji nenechávali přímo ve sprše, kde se na ni snadno nachytají nežádoucí bakterie, plísně apod., které si pak snadno přenesete na kůži. Vyhraďte si raději nějaké místo mimo vanu či sprchový kout, kde budete pomůcku uchovávat, často ji perte a zhruba každý měsíc ji bez ohledu na její stav raději vyhoďte a vyměňte za novou.
 
mycí houbičky a lufy

5. Myslete i na svá chodidla

Schválně, ruku na srdce: Kolik času při mytí věnujete svých chodidlům? Odvažuji se tvrdit, že v nejlepším případě jen pár sekund, což je ale chyba. Nohy byste měli umýt stejně důkladně jako zbytek těla, zejména pokud celý den trávíte v uzavřených botách nebo chodíte často do bazénu. A co je možná ještě důležitější než samotně mytí? Pořádné osušení. Jedině tak vašim nohám nehrozí plísňová či jiná nepříjemná onemocnění.


6. Jeden přípravek na všechno

Možná se snažíte šetřit, možná milujete vůni svého sprchového gelu natolik, že ho chcete cítit i z vlasů. Používání jednoho typu kosmetického přípravku na celé tělo však ničemu neprospívá. Na pokožku těla byste měli použít klasický sprchový gel, na intimní partie speciální šetrnější prostředek s obsahem mléčných bakterií, který nedráždí, nevysušuje a udržuje přirozené pH, a na vlasy šampon. Nejvhodnější jsou přitom co nejméně parfemované přípravky, které kůži tolik nevysuší.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít