Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Akrylové, nebo gelové nehty: Které jsou lepší?

Akrylové, nebo gelové nehty: Které jsou lepší?

Akrylové, nebo gelové nehty: Které jsou lepší?

11. září 2020 od Jana Kantorová

11. září 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Ať už máte nehty přírodní, nebo umělé, určitě je chcete mít hlavně upravené. Aby nehty vydržely upravené co nejdéle, nejspíš si necháte poradit od nehtařky. Víte ale, jestli se pro vás hodí více akryl, nebo gel? A jaký je mezi nimi rozdíl?

1. Akrylové nehty 

Akryl může vaše nehty posílit a vyplnit nesrovnalosti a trhlinky, které se občas na slabých nehtech objevují. Nanáší se pomocí tekutého monomeru a polymerního prášku směrem od nehtového lůžka a je jím možné vytvořit libovolně dlouhé a tvarované nehty. Akryl tvrdne, když je vystaven vzduchu. Obnovovat ho je potřeba zhruba po dvou až třech týdnech. Akryl je mnohem tvrdší a pevnější než gel, což je jeho velká přednost. Pěkné nehty si tak mohou dopřát i ženy, které vykonávají manuálně náročnější práci, protože riziko poškození je mnohem menší. Jeho výhodou je i to, že zpevní slabé přírodní nehty nebo opraví nehet zdeformovaný úrazem či nemocí. Přitom se dá vytvarovat v opravdu tenké vrstvě.
aplikace akrylových nehtů
Tip redakce:
Regeneraci nehtům i nehtové kůžičce můžete dopřát pomocí
Eveline Cosmetics Regeneračního elixíru na kůžičku a nehty Nail Therapy Professional (koupit v e-shopu), který obsahuje kombinaci čistého arganového, avokádového a mandlového oleje, čímž zintenzivňuje regeneraci a chrání kůžičku před nežádoucími účinky různých přípravků na nehty.

Nevýhody:

  • Může se stát, že některé akryly dost zapáchají. Ale v současné době už jsou na trhu většinou přípravky bez zápachu.
  • Není vhodný pro příliš oslabené a měkké nehty.
  • Není pružný jako gel, a proto se měkkým nehtům nemusí úplně přizpůsobit.
  • V případě, že není akryl kvalitní, při nárazu může dojít k prasknutí, a to nejen akrylového nehtu, ale i toho vlastního.
  • Při modeláži se hodně piluje a přístroje se používají těsně u nehtového lůžka kvůli korekci umělých destiček – právě tam může dojít k poškození či vzniku podlitin. Proti záděrám vás může ochránit Flormar Výživa na nehty Cuticle (koupit v e-shopu).
  • Občas se pod akrylovým základem mohou objevit mikrodutinky, které je potřeba vyplnit. Bez toho může hrozit například i vznik plísní.
  • Akrylové nehty se nedoporučují těhotným ženám, protože proces aplikace zahrnuje používání chemikálií, spojených s různými výpary.

Odstraňování akrylových nehtů

Snímají se v acetonu. Rozhodně by se neměly sloupávat nebo odstraňovat kleštičkami, protože může dojít k poškození vlastních nehtů, k jejich oslabení a ještě větší lámavosti. Když si akrylový nehet zlomíte, můžete si ho opravit sama doma. Pokud potřebujete nehty sundat doma, použijte například Lilien Professional Odlakovač na nehty s aloe vera (koupit v e-shopu).

TIP: V klidu a pohodlí domova si můžete vybírat laky na nehty nebo přípravky k péči o ně. Zkuste široký sortiment e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

2. Gelové nehty 

Pružný gel umožňuje maximálně přirozený vzhled. Do gelu se už v současné době přidávají také proteiny, které vedou k ještě lepšímu pružnému spojení s vlastním nehtem. Tím se zmenšuje také riziko poškození. Gelové nehty tvrdnou při vystavení UV záření. Nejdříve se nanáší základní nátěr, pak barva na nehty a vrchní nátěr. Každá vrstva musí zatvrdnout. Přemýšlíte-li nad tím, jestli si pořídíte gelové nehty, pak to udělejte ve chvíli, kdy máte opravdu velmi oslabené a měkké nehty. Aplikace gelu je bez zápachu a nemusí se tolik pilovat.
manikúra

Nevýhody:

  • Gelové nehty nejsou tak pevné.
  • Jsou také většinou dražší než akrylové nehty, i když vydrží kratší dobu.
  • Při vytvrzování gelu v UV lampě může docházet k nepříjemnému pálení. V takovém případě zkuste raději normální lak na nehty a vrchní vrstvu například v podobě Miss Sporty Nail Expert Vrchního laku s 3D gel efektem (koupit v e-shopu), díky kterému nebudete muset používat UV lampu.
  • Jejich aplikace je časově náročnější.

Odstraňování gelových nehtů

Gelové nehty musí být při odstraňování spilovány. Nelze je odstranit pomocí acetonu. Vždy je lepší, když gelové nehty odstraňuje odborník, ale jde to i z domova se správnou péčí krok za krokem. Pokud gelové nehty sundáte, je potřeba dodat jim výživu.
ozdoby na nehty
Tip redakce:
Umělé nehty si můžete ještě dotvořit podle vlastních představ, a to francouzskými špičkami, třpytkami, různými vzory, nálepkami apod. Vyzkoušet můžete například
Gabriella Salvete 3D nálepky na nehty (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít