Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 6 vychytávek, jak doma ještě použít jar

6 vychytávek, jak doma ještě použít jar

6 vychytávek, jak doma ještě použít jar

18. května 2023 od Lenka Knápková

18. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Nenápadný prostředek, který stojí vedle dřezu na nádobí – jar. Věděli jste, že dokáže mnohem víc věcí, než jen umýt špinavé nádobí po obědě? Má totiž široké využití v domácnosti, přinášíme vám 6 vychytávek, k čemu se vám bude třeba hodit.
Jar je saponátový čisticí prostředek pro domácnost a začal se vyrábět už v roce 1955. Máte ho postavený vedle dřezu, kde je určený primárně k mytí nádobí. Ale jako SOS pomocníka ho můžete využít i jinak.

Tip redakce: 

6 tipů, k čemu se vám Jar může ještě hodit:

1. Dokonale čistá umytá okna

Pokud nemáte zrovna po ruce prostředek na mytí oken, použijte „jarovou“ vodu. Postačí přidat do teplé vody jednu až dvě kapky jaru a napěnit. Poradí si hlavně se špinavými rámy, skla zase dokáže zbavit zaschlé špíny a mastnoty.
Tip redakce:
K doleštění pak ale raději použijte profesionála v podobě
Sidolux Window Nano code arctic (koupit v e-shopu)  nebo zkuste  Clin čistič oken Lemon (koupit v e-shopu).

2. Zamlžené a špinavé brýle

Nosíte-li brýle, bude se vám hodit tento trik. Máte-li po celém dni brýle upatlané od otisků prstů, nečistot a mastnoty, stačí napustit umyvadlo s teplou vodou a opět přidat pár kapek jaru. Brýle ponořte do vody, jemně omyjte a trochu saponátu dejte na skla a rozetřete prstem z obou stran. Poté brýle opláchněte pod proudem vody a nechte uschnout.
Tip redakce:
Do kabelky si pořiďte
Q-Clean Vlhčené ubrousky na čištění brýlí (koupit v e-shopu), které jsou vhodné nejen k čištění brýlí, ale i čoček fotoaparátů, dalekohledů, zrcadel nebo chytrých telefonů.
 

3. Zničí zbytky lepidla z etiket či samolepek

Pokud potřebujete očistit z různých povrchů zbytky lepidla od etiket či samolepek, pomůže vám s tím právě jar, který nakapejte na houbičku na nádobí, namočte a poté stačí jemně drhnout krouživými pohyby.
Tip redakce:
K čištění můžete vyzkoušet také
HG Odstraňovač nálepek (koupit v e-shopu)  a nezapomeňte na Q-Home Houbičky na nádobí (koupit v e-shopu), které se hodí nejen do kuchyně, ale i do koupelny.

3. Past na mravence

Zbavit se mravenců doma nebo na chalupě není vůbec legrace. Mravenci si totiž vytvářejí pachové cestičky, po kterých se pohybují. Zmapujte si tedy nejprve jejich cestičky a ty nejprve polijte vroucí vodou, poté očistěte místo hadříkem s prostředkem na nádobí a dobře opláchněte. Cestička by tak měla zmizet a mravenci s ní.
Tip redakce:
 Můžete vyzkoušet také
Papírna Moudrý Formitox křídu (koupit v e-shopu), která je rychlá účinná. Výskyt hmyzu stačí vyznačit křídou, při dotyku křídy ztrácí mravenci orientaci a hynou. Lze používat jak uvnitř, tak venku.
 

5. Mastné skvrny na oblečení

Mastné fleky na oblečení nejsou nic neobvyklého, stačí trocha nepozornosti v kuchyni při vaření, a skvrna je na světě. Ihned oblečení namočte vodou a naneste kapku saponátu na skvrnu. Poté dejte oblečení vyprat běžným způsobem.
Tip redakce:
Pokud se skvrna nevypere, použijte
Dr. Beckmann Ďáblík na skvrny tuky a omáčky (koupit v e-shopu), který účinně odstraňuje z oblečení kuchyňské oleje, omáčky, kečup, čokoládu, majonézu nebo máslo.

6. Domácí bublifuk

Došel dětem bublifuk? Zkuste jim vyrobit vlastní. Výroba je jednoduchá a do jeho přípravy můžete zapojit i děti. Jak na to? Smíchejte tři díly jaru s 10 díly destilované vody Q-Power Destilovaná voda (koupit v e-shopu) a jedním dílem glycerinu a užijte si bublinkovou párty, bude stát za to.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít