Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 způsobů, jak ještě provonět prádlo

5 způsobů, jak ještě provonět prádlo

5 způsobů, jak ještě provonět prádlo

20. prosince 2022 od Lenka Knápková

20. prosince 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Také milujete vůni čerstvě vypraného prádla? Chcete, aby vaše prádlo krásně vonělo nejen po vyprání, ale i pár dnů po něm? Co tedy dělat, aby bylo prádlo voňavé co nejdéle? Zkuste to s našimi tipy.

1. Vyčistěte pračku

Víte, že jednou z příčin, proč vaše prádlo nevoní, může být zanesená pračka? Pračka by se měla čistit zhruba každé dva měsíce. Základem je pravidelně čistit dávkovač na prášek a také vnitřek pračky.
K vyčištění zásobníku i celé pračky můžete použít Lanza Express tekutý čistič pračky (koupit v e-shopu),  který odvede veškerou práci za vás. Stačí nalít do zásobníku na prací prostředek a pustit pračku na 40 °C. Odstranit odolné nečistoty, zbytky pracích prostředků a vápenaté usazeniny z nepřístupných částí pračky, jako jsou buben nebo hadice, dokáže třeba Dr. Beckmann Čistič pračky (koupit v e-shopu), jenž obsahuje látky zabraňující  korozi a chránící kovové části pračky a zároveň obsahuje pečující složky, které udržují gumová těsnění elastická. Složení s aktivním uhlím rozpouští a absorbuje zbytky pracích prostředků, jež jsou pak vypouštěny do odpadu. 

2. Použijte aviváž

Věděli jste, že aviváž toho umí víc než jen provonět prádlo? Kromě vůně dodává prádlu i příjemnou měkkost, vyzkoušejte Q-Soft Aviváž Levandule (koupit v e-shopu) s vůní levandule. U prádla s vysokým obsahem umělých vláken zabraňuje vytváření elektrostatického náboje. Oblečení se méně mačká a snadněji se i žehlí. Pozor! Aviváž nepoužívejte při praní funkčních materiálů, mohlo by dojít k výraznému snížení jejich účinnosti. Stejně tak se jí vyhněte, pokud máte vy nebo vaše děti citlivou a atopickou pokožku vyzkoušejte HERBOW Koncentrovaná Aviváž s Parfémem Fröhliches Baby (koupit v e-shopu), která je z čistě přírodních složek a nádherně voní.

3. Parfémy do pračky

Dopřejte svému prádlu příjemnou vůni pomocí parfému do pračky. Parfém se váže na vlákna prané tkaniny a díky speciálnímu aktivnímu složení zanechává prádlo voňavé až po dobu 5 týdnů.  Zkuste BLUE WASH parfém do pračky (koupit v e-shopu), jehož vůně není rozpustná ve vodě, neodplaví se a znovu se rozvoní při každém dalším kontaktu s vodou. Díky tomu je perfektní pro jakýkoli druh tkaniny včetně sportovního oblečení.

Vyzkoušet můžete i vonné perličky  Lenor Gold Orchid Vonné Perličky Do Praní (koupit v e-shopu) které vydrží vonět až 12 týdnů při uskladnění prádla. Intenzitu vůně si můžete zvolit sami množstvím perliček. Stejnou práci odvede také Dr. Beckmann Vůně na prádlo spring (koupit v e-shopu).

4. Vonné sáčky do sušičky

Pokud chcete mít voňavé prádlo i po vysušení v sušičce, vyzkoušejte Coccolino ubrousky do sušičky (koupit v e-shopu), které dodají vašemu prádlu ještě intenzivnější vůni a svěžest.

5. Esenciální olej

Skvělou alternativou, jak provonět prádlo, je použití esenciálního oleje. Zkuste kápnout vybraný olej před mácháním prádla přímo do bubnu pračky. Nakapejte cca 10–20 kapek  Floré Bylinného esenciálního oleje levandule (koupit v e-shopu), prádlo bude nejen krásně vonět, ale bude i chráněno před parazity a bakteriemi.
Tip redakce:
Selhaly vám všechny výše zmíněné možnosti?


Zkuste trik našich babiček a maminek, a to sušení venku na sluníčku. Sluneční paprsky zabijí většinu bakterií, vybělí prádlo, a navíc bude svěže vonět.

Dodržujte však několik pravidel:
  • Prádlo nesušte, pokud je venku pylová sezona nebo smog, prádlo do sebe vše nasákne.
  • Prádlo otočte naruby, aby nevybledlo.
  • Prádlo nepřesušte, mohlo by se hůře žehlit.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít