Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 věcí, které byste měla udělat v roce 2019 pro svou krásu

5 věcí, které byste měla udělat v roce 2019 pro svou krásu

5 věcí, které byste měla udělat v roce 2019 pro svou krásu

26. prosince 2018 od Eva Suchomelová

26. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Triky, díky kterým podpoříte svou krásu nejlépe každý den? Často jsou to maličkosti, jež vylepší vaši kosmetickou rutinu. Máme pro vás řešení těch nejpalčivějších věcí, které ženy zanedbávají při péči o svůj půvab. Začněte je dělat a zkrásníte!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Pleť: Čistota nejen půl zdraví

Problém: Nestíháte nebo zapomínáte si čistit pleť
Tohle je velmi častý nešvar. „Obecně mají ženy problém s nevyčištěnou pletí,“ říká kosmetička Blanka Kučerová. I když na pleti žádnou špínu okem nevidíte, póry se zanášejí a vnější škodliviny poškozují povrch pokožky. Ta v tom lepším případě jen nedokáže přijímat účinné látky z pečujících kosmetických přípravků, v tom horším reaguje nadměrnou produkcí mazu, černými tečkami, nebo dokonce zánětem.“

pleť
Řešení:
V první řadě si uvědomte, že čištění není jen odličování. Je potřeba pleť čistit 2x denně, ráno a večer. Abyste na to nezapomínala, uspořádejte si správně kosmetiku a připravte si čisticí přípravky a kosmetické tampony u umyvadla. Jakmile k němu ráno přijdete, budete mít vše pěkně u ruky a na čištění nezapomenete.

Tip redakce:
Pro případ pozdního návratu domů mějte po ruce micelární vodu, která dokáže rychle a účinně odstranit make-up, včetně voděodolného, nebo denní nečistoty, např. Garnier Dvoufázovou micelární vodu 3 v 1 s olejem. Nezapomínejte ale, že to je první pomoc a obličej je potřeba co nejdříve vyčistit důkladně čisticím mlékem nebo gelem a čisticí vodou.
 


2. Vlasy: Šetrná péče se vyplácí

Problém: Nadměrně vlasy myjete
Čeho je moc, toho je příliš. Ani kadeřnice nedoporučují mýt si vlasy každý den. Příliš častý styk s vodou vlasy dehydruje, přemíra vlasové kosmetiky je zatěžuje. Trpí tím všechny typy vlasů. I když máte pocit, že jsou vlasy moc mastné nebo zplihlé, vydržte a nesahejte hned po šamponu.

vlasy
Řešení:
Suché a normální vlasy můžete mýt klidně 1x týdně, u ostatních se snažte dodržet frekvenci maximálně 1x za 3 dny. V případě mastící se vlasové pokožky aplikujte suchý šampon, pokud máte jemné vlasy, zkuste pudr pro objem vlasů.

Tip redakce:
Trápí-li vás jemné vlasy s malým objemem, sáhněte po got2be Stylingovém pudru pro dokonalý objem.
 


3. Ruce a nohy: Kdo maže, ten jede

Problém: Nekrémujete pokožku rukou a nohou
Ruku na srdce, dámy, opravdu si mažete ruce krémem po každém jejich umytí? A dopřáváte svým unaveným nohám před ulehnutím úlevnou masáž s výživným krémem? „Nejčastěji ženy na pokožku rukou a nohou zapomínají a nemažou je,“ potvrzuje svoji dlouholetou zkušenost manikérka a pedikérka Zuzana Klímová. „Přitom právě pravidelnou aplikací hydratačního nebo výživného krému lze snadno a za pár korun dosáhnout pěstěného vzhledu svých končetin.“

ruce
Řešení:
Mějte svůj krém vždy po ruce! Pořiďte si jich klidně víc: k umyvadlu velké balení krému na ruce s pumpičkou, do kabelky cestovní balení krému na ruce a k posteli tubu s krémem na nohy, abyste už nemuseli vstávat, až si nožky před spaním namažete.
 
Tip redakce:
Do kabelky si vezměte cestovní balení krásně voňavého Dove Hydratačního a zjemňujícího krému na ruce DermaSpa Goddness.
 


4. Tělo: Vláha zvenčí i zevnitř

Problém: Zanedbáváte hydrataci
Toužíte po hebké a vypnuté pokožce, ale do ideálu má daleko? Pak svou kůži dostatečně hydratujte – zvenčí i zevnitř. Dostatečně hydratovaná pokožka se vám odvděčí přitažlivým vzhledem, a dokonce tak můžete předejít vodové i tukové celulitidě.


hydratace
Řešení:
Dbejte na správný pitný režim, tedy jak dostatečné množství (modelky doporučují 8 velkých sklenic vody denně), tak i na skladbu nápojů. Vyhněte se těm, které naopak odvodňují – káva, alkohol, černý čaj, kolové nápoje apod. Pokud si nějaký dáte, vypijte pak jednou tolik čisté nebublinkové vody, abyste ztrátu tekutin nahradili. Po každém sprchování nebo koupeli ještě před utřením osuškou, tedy ještě vlhké tělo namažte celé tělovým olejem. Potřebujete-li výživnější přípravek, sáhněte po tělovém balzámu.
 
Tip redakce:
Z tělových olejů si lze vybrat třeba kokosový olej, např. Purity Vision Bio Kokosový olej, z hutnějších přípravků zkuste bambucké máslo, např. Purity Vision Bio Bambucké máslo, nebo tělový balzám, třeba Barnängen Tělový balzám All Over Rescue.
 


5. Nehty: Bez stop nervozity

Problém: Okusujete si nehty nebo nehtovou kůžičku
Víte o sobě, že jste tak trochu „nervák“ a odnášejí to vaše nehty? Nejen, že okousané nehty nebo kůžička kolem nich nevypadají hezky, navíc v případě kůžičky může dojít k vleklým zdravotním problémům. Jenže, co dělat, když vás touha „upravit“ si je pomocí zubů zase chytne?
 
nehtová kůžičkaŘešení:
Vyměňte zlozvyk za dobrý návyk. Ve chvíli, kdy pocítíte potřebu si zas začít kousat nehty nebo jejich okolí, sáhněte po nehtové výživě, která se vejde i do kabelky. Aplikujte na nehty a jejich okolí a řádně vmasírujte. Tím ulevíte svému vnitřnímu napětí, a ještě tím prospějete kráse svých rukou. Zpočátku to budete muset dělat vědomě, ale po nějaké době (uvádí se cca 3 týdny) se z toho stane rutina.
 
Tip redakce:
Nehtům i jejich okolí prospěje například Sally Hansen Intenzivní péče pro suché nehty a nehtovou kůžičku Moisture Rehab.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Věra Novotná 2.ledna 2019
Dobrý den, píšete, že si vlasy myjeme příliš často a že si tím spíše škodíme. Mám vlasy až miminkovsky jemné, kadeřnice ze mě nejsou zrovna nadšené a přesto,že si udržuji krátký střih, musím si hlavu umýt každý den, protože jinak mám vlasy všelijak naleželé, zkrátka každý si míří kam chce. Nevím, jak by můj problém vyřešil pudr pro objem, ale to se asi týká pouze dlouhých vlasů...

Expert z článku

Mgr. Blanka Kučerová
Kosmetička, pedikérka, překladatelka a vydavatelka
156
"Jak řekl Alexandre Vinet: Chtěl bych - neznamená nic, chci - dělá divy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít