Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů pro jarní detoxikaci celého těla

5 tipů pro jarní detoxikaci celého těla

5 tipů pro jarní detoxikaci celého těla

3. března 2020 od Lucie Ulmanová

3. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Volá vaše tělo i duše po očistě? Jaro se blíží a v tomto období nastává nejlepší čas, kdy je vhodné dopřát si detoxikaci celého organismu. Dodejte tělu po zimě novou energii pomocí zdravé stravy a jiných zaručených tipů.
Vyzkoušejte pět jednoduchých triků, které vám pomůžou:
  • zbavit se únavy,
  • posílit vaši imunitu,
  • nastartovat metabolismus,
  • upravit váhu,
  • zlepšit některé chronické zdravotní obtíže, abyste se celkově cítili lépe.

1. Chlorella

Je sladkovodní řasa, která obsahuje širokou škálu výživných látek, jako jsou vitaminy, enzymy a minerály. Tzv. superpotravina dokáže na sebe vázat „odpad“, který vzniká při metabolismu organismu. Chlorella je vysoce výživná a pomáhá tělu dodávat živiny, které pomáhají při boji s infekcemi, podporuje lepší trávení, krvetvorbu a správnou funkci orgánů. Dopřejte si očistnou kúru právě s pomocí chlorelly. Lze ji konzumovat v tabletách nebo v práškové formě, kterou můžete přidávat i do pomazánek nebo pudinku. Chlorellu můžete užívat zhruba 3 měsíce a poté je lepší udělat si asi 4 týdny pauzu, aby mělo tělo čas si trochu odpočinout a vy jste měli možnost zjistit, jak tělo funguje samo.
Tip redakce:
Vyzkoušejte třeba
Walmark Plus Chlorella (koupit v e-shopu) v tabletách.

2. Zelený ječmen

I zelený ječmen má pozitivní vliv na detoxikaci. Tato zelená potravina je prastará obilnina, která funguje jako životabudič, pomáhá při nadváze a odstraňuje poruchy spánku. Zelený ječmen dále obsahuje vysoké procento vlákniny, která funguje proti zácpě a čistí střeva. Seženete jej sušený a na prach umletý, můžete si ho přidat do vody, rozmíchat a následně vypít. Zelený ječmen je možné užívat celoživotně, u dětí ale až od tří let. Ideální je dodržovat jeho pravidelné pití půl roku až jeden rok. A pak je vhodné alespoň jednou ročně provést očistnou kúru v délce trvání zhruba tři měsíce.
Tip redakce:
Do tekutiny nebo vody zkuste rozmíchat
Topnatur Zelený ječmen prášek (koupit v e-shopu).

3. Jednodenní půst

Jednodenní očistný detox vás například nastartuje pro další hubnutí nebo vám pomůže cítit se lépe psychicky. Po probuzení začněte den tím, že si dáte teplou vodu s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou pro podporu trávení. Na svačinu si dopřejte zeleninovou šťávu a místo oblíbené kávy si raději uvařte zelený nebo bylinkový čaj. Udělejte si lehký oběd v podobě zeleninového salátu se zálivkou a odpoledne vyrazte na krátkou procházku, pobyt na čerstvém vzduchu vám udělá dobře. Na večeři si připravte rybu se zeleninou. Tyto jednodenní půsty můžete provádět pravidelně 1x za 14 dní, pokud nepatříte ke skupině diabetiků, dětí, těhotných nebo kojících žen. Vždy se ale řiďte vlastním tělem a jeho pocity.
Tip redakce:
Vychutnejte si doušek teplého
TEEKANNE Zeleného čaje Green Jasmine (koupit v e-shopu).

4. Sauna

Detoxikace v sauně je pro organismus velmi příjemná. Při pocení vaše tělo vyloučí toxické a škodlivé látky nahromaděné v těle. Pobyt v sauně má ale celkově blahodárné účinky na tělo i mysl. Pamatujte si, že saunování vám musí být příjemné, proto v ní zůstávejte tak dlouho, jak vám to vyhovuje. Aby byla detoxikace opravdu účinná, je vhodné navštěvovat saunu pravidelně. Pravidelnost si můžete určit vy sami - někteří odborníci doporučují každý den, jiní 1x za týden. Tady určitě volte podle svých pocitů a potřeb.

5. Bylinné čaje

Nejlepší pro detoxikaci organismu je pít vodu nebo bylinné čaje. Během pročišťování těla je důležité přijímat tekutiny, aby se zvýšila účinnost odplavování škodlivých látek z těla ven. Výborná je například směs z kopřivy, jetele, pampelišky, která pročistí tělo od volných radikálů. Vhodný je také čaj z břízy, ta má zase detoxikační účinky.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít