Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak na jaře posílit imunitu

5 tipů, jak na jaře posílit imunitu

5 tipů, jak na jaře posílit imunitu

19. března 2021 od Lucie Nagyová

19. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Co dělat, aby na nás po zimě nedolehla jarní únava a organismus nebyl vyčerpaný? Není nutné hned vyrážet do lékárny pro dávku vitamínů, podlomenou imunitu můžete nastartovat pomocí kysaných výrobků, spánkem nebo ořechy. A co ještě pomůže?
Pokud jste v souvislosti s příchodem jara bez energie a běžné nachlazení, jako jsou rýma nebo kašel, vás dokáží pořádně vyčerpat, je třeba tělo „nakopnout“. Nejčastější známky jarní únavy jsou:
  • ospalost,
  • únava,
  • vyčerpání.
 
Kromě odpočinku, dlouhého spánku, pravidelného pohybu nebo otužování posílíte svůj „obranný štít“ i tím, že budete jíst zdravě, dopřávat tělu hodně ovoce a zeleniny a dodržovat pitný režim. Zdravý životní styl je důležitý. Máme pro vás ale navíc 5 tipů na super potraviny, díky kterým bude váš imunitní systém šlapat jako hodinky.

1. Kysané zelí

Je to přímo vitamínová bomba, která obsahuje velký zdroj vitamínu C, ale také železo, zinek, vápník, vlákninu a další důležité vitamíny, jež mají pozitivní vliv na naše zdraví. Kysané zelí posiluje naši obranyschopnost proti virům, má detoxikační účinky a podporuje funkci střev. Dopřejte si pravidelně misku kysaného zelí a uvidíte, jak se vám nachlazení nebo chřipka vyhnou obloukem.

2. Ořechy

Omezte čokoládu a raději si nasypejte do misky slunečnicová či dýňová semínka Allnature Dýňové semínko loupané (koupit v e-shopu) – nebo různé oříšky. Obsahují zinek, vitamíny B, E, hořčík i měď, které oslabenému lidskému organismu po zimních měsících chybí. Udělejte radost svému tělu vlašskými ořechy, kešu, buráky, para ořechy, mandlemi nebo lískovými oříšky. Odstraní únavu a pozitivně ovlivňují psychiku. Zkuste například praktické směsi v sáčku, které s sebou můžete nosit v kabelce, například Allnature Svačinku sport s kešu ořechy, goji a rozinkami nebo Allnature Svačinku fit, v níž najdete dýně, mandle, arašídy, goji a semínka slunečnice.  

3. Kysané výrobky

Kefíry, zákys, kyška, podmáslí a jiné zakysané výrobky mají díky obsahu probiotik blahodárný vliv na správné fungování střevní mikroflóry a pomáhají celkové kondici organismu. Detoxikují ho, stimulují funkci jater a slinivky a odvádějí z těla škodlivé toxiny. Obsahují například vitamíny A, zinek a jód, které skvěle posilují imunitu. Dopřejte si denně hrnek zákysu nebo kefíru a budete se brzy cítit o mnoho lépe. Pokud vám kysané mléčné výrobky nechutnají, přidejte do jídelníčku laktobacily v podobě výživových doplňků. Například Swiss Imunit Laktobacily (koupit v e-shopu).

4. Bylinky

Na tělo blahodárně působí i celá řada bylinek. Imunitu podporují rakytník nebo třapatka nachová, která je známější spíš pod latinským názvem echinacea. Pozitivně ovlivňuje imunitní systém, bojuje proti virům, bakteriím nebo plísním. Pomáhá od nachlazení, chřipky či psychického a fyzického oslabení organismu. Rakytník je zase vynikající antioxidant, který funguje jako přírodní antibiotikum, pomáhá při snížené imunitě proti nachlazení a kašli, podporuje dobrou náladu. Ke snížení vyčerpání zkuste sirup MaxiVita Bylinný elixír rakytník + vitamin C Herbal (koupit v e-shopu) a na podporu imunity nasaďte bylinkový čaj Leros Imunita Max Echinacea & Sedmikráska bylinný čaj (koupit v e-shopu). Činnost imunitního systému podporuje také extrakt z kořene ženšenu obsažený v kapslích GS Ženšen korejský (koupit v e-shopu).
 

5. Červená řepa

Už naše babičky věděly, že červená řepa nemá v podpoře imunity konkurenci. Tato zelenina obsahuje vitamín C, kyselinu listovou neboli vitamín B9, hořčík a další užitečné vitamíny. Šťáva z červené řepy je důležitá pro střevní mikroflóru a imunitní systém. Proto, přepadne-li vás nachlazení nebo pocítíte psychické vyčerpání, vyžeňte je touto zázračnou zeleninou plnou minerálů! Zkuste si ráno připravit třeba smoothie z čerstvé červené řepy, jablek, banánu a kousku zázvoru.

TIP: Všechny produkty vhodné pro podporu imunitního systému a k péči o zdraví seženete v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít