Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Odřený nos z rýmy: Jak o něj pečovat

Odřený nos z rýmy: Jak o něj pečovat

Odřený nos z rýmy: Jak o něj pečovat

1. února 2021 od Eva Šarfová

1. února 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Rýma sice není život ohrožující problém, přesto nám dokáže znepříjemnit den. Obvykle ji provází také odřený nos a suché a popraskané rty, výsledek častého smrkání a dýchání ústy.
Pokožka obličeje je velice citlivá a snadno se podráždí. Neustálé smrkání a utírání nosu vede k tomu, že zčervená, začne se rychle vysušovat, a může dokonce popraskat. Podobně bývá postižen zejména horní ret. Proto je potřeba hned, jak vás rýma přepadne, myslet na prevenci a snažit se těmto nepříjemnostem vyhnout. A pokud už k odření nosu dojde, správně pokožku ošetřete.

Sáhněte po jemných kapesníčcích

Doby, kdy jsme nosili látkové kapesníky, které nos odřely spolehlivě, jsou už naštěstí pryč. Pečlivě vybírejte ale i ty papírové. Vyhněte se například těm, které jsou parfemované. Ideální bude, pokud budou co nejměkčí a s obsahem pečujících látek, například s aloe vera nebo měsíčkem lékařským. Na doma se vybavte celou krabicí Kleenex Balsam+Menthol papírových kapesníků (koupit v e-shopu), ať je máte stále po ruce. Případně zvolte Q-Soft balzám kapesníky 4-vrsté (koupit v e-shopu).

TIP: Velký výběr hygienických kapesníčků najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).  

Mějte po ruce krém

Pokožka v okolí nosu se musí během nachlazení neustále promazávat. Jedině tak zabráníte jejímu vysušování. Pořiďte si dobře roztíratelný krém s hojivým složením, například s panthenolem nebo heřmánkem. Oceníte Bepanthen Care mast (koupit v e-shopu), protože funguje spolehlivě nejen jako prevence, ale i ve chvíli, kdy už je pokožka červená a popraskaná a potřebuje zahojit. Pokud sázíte na přírodní pomocníky, spolehněte se na kokosový olej. Někdy se může stát, že se v okolí nosu vyskytne vyrážka nebo opar (což může být dalším vedlejším produktem oslabení imunity). Pak sáhněte po tea tree oleji, který má hojivé a antiseptické účinky.
Tip redakce:
Stejně jako pokožku v okolí nosu promazávejte při rýmě často i
rty, jež se rýmou nadměrně vysušují. Mějte po ruce kvalitní balzám na rty, třeba tradiční Jelení lůj Originál pomádu na rty s placentou (koupit v e-shopu), který nabízí regenerační složení z převážně přírodních surovin.

Nadopujte se

Ve chvíli, kdy je tělo jakýmkoli způsobem oslabeno, je důležité co nejvíce podpořit imunitu. Nadopujte se proto vitaminem C, ideálně v kombinaci se selenem a zinkem. Chybu neuděláte, když se spolehnete na doplněk stravy MaxiVita Vaše zdraví Selen+zinek+vitamin C a E (koupit v e-shopu), který lze užívat dlouhodobě, například v rizikových obdobích roku, kdy se zvyšuje výskyt respiračních onemocnění.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít