Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak dát domovu vůni českých Vánoc

5 tipů, jak dát domovu vůni českých Vánoc

5 tipů, jak dát domovu vůni českých Vánoc

27. listopadu 2020 od Lada Rudovská

27. listopadu 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lada Rudovská

Tiše a ochotně purpura na plotně voní, stále voní... zpívá se v krásné české vánoční koledě. Pokud milujete Vánoce, neodkládejte si potěšení z tradičních vůní až na Štědrý den, ale provoňte svůj domov vonnými svíčkami nebo vlastnoručně vyrobenými dekoracemi už teď v době adventu. Máme pro vás 5 tipů, jak to udělat.

1. Omamná vůně koření vás povzbudí

K Vánocům neodmyslitelně patří vůně citrusů a tradičních českých perníčků ochucených skořicí, zázvorem, hřebíčkem a anýzem. Není bez zajímavosti, že všechny tyto druhy koření příznivě ovlivňují naši mysl a navozují nám příjemný pocit uvolnění. Hřebíček má navíc i skvělé dezinfekční vlastnosti a dokáže ve vzduchu zabít většinu bakterií – což se nám bude letos také hodit. Spojte všechny tyto pozitivní vlastnosti a vyrobte si z pomeranče a hřebíčku voňavý svícen. Do kůry vyřízněte shora kolečko, sloupněte ho a do dužiny vydlabejte otvor, aby se do něj přesně vešla čajová svíčka, třeba Tip Line Čajová svíčka (koupit v e-shopu). Poté do pomeranče zapíchněte hřebíčky a ozdobte celý plod podle své fantazie.

2. Vůně jehličí už v adventu

Vůni vánočního stromečku nám v době adventu připomene adventní věnec, který můžeme také přírodně ozdobit tyčinkami skořice, sušenými plátky pomeranče či citronu nebo ořechy. Věnec ale bohužel v interiéru brzy vyschne a přestane vonět. Zkuste k němu pořídit do vázy letos i pár větví, ozdobte je perníčky, plátky citrusů a třeba také drobnými papírovými výtvory vašich dětí. Kromě toho, že to bude krásná dekorace, vám bude vůně jehličí zpříjemňovat sváteční čas. Sázkou na jistotu může být i vánoční sada svíček Yankee Candle Home Inspiration Evergreen Pine a Rosemary (koupit exkluzivně v e-shopu), které provoní váš domov svěží vůní jehličí a navodí kouzelnou vánoční atmosféru. Tyto svíčky obsahují kvalitní rafinovaný parafín a přírodní ingredience.

3. Čím více svíček, tím lépe

Brzké stmívání a nevlídné počasí k zapalování vonných svíček přímo vybízí, jejich mihotavé plamínky nám dodávají pocit útulnosti a tepla. Ve vánoční době sáhněte po těch, které vám navodí sladkou vůni vanilkových rohlíčků, třeba po Glade Romantic Vanilla Blossom parfémované svíčce (koupit v e-shopu) nebo Glade Parfémovaná svíčka Ginger Spice Oh So Nice Candle s kořeněnou vůní perníčků a vanilky.

Vánoční atmosféru u vás doma ale vykouzlí i jednoduchá bílá svíčka, kterou si obalíte třeba kůrou ze skořice a ovážete červenou mašličkou. Je to jednoduchá a krásná dekorace. Jen pozor, všechny zapálené svíčky bedlivě hlídejte, aby nevznikl požár.
Tip redakce:
Pokud nemáte čas hlídat svíčky na stole nebo na adventním věnci, volte raději ty ve skleněné dóze. Nejen že krásně vypadají a jejich skleněný obal je už sám o sobě hezkou ozdobou, ale hlavně jsou bezpečné. Zkuste například
Glade by brise Svíčku jablko, skořice & muškátový oříšek (koupit v e-shopu) s nádhernou vánoční atmosférou.
Nemáte rádi svíčky? Vyzkoušejte vonné tyčinky a parfémy do interiéru – třeba Air Wick Vonné tyčinky Vůně svařeného vína. Rychle a efektivně pak provoní váš domov i osvěžovače vzduchu. Sáhněte třeba po Air Wick Pure osvěžovači vzduchu svařené víno.

4. Vsaďte na klasiku

České Vánoce by nebyly ono, pokud by doma nevoněly purpura nebo františek, které používali již naši předci. Vůně kadidla a myrhy, jimiž se provoňovaly kostely a chrámy, byly pro běžné lidi příliš drahé, a tak začali doma pálit na okraji plotny různé koření, jehličí a smolu. Vzpomeňte si na ně, až letos zapálíte vánoční purpuru nebo františka. Dejte si k tomu hrnek svařeného vína nebo voňavý čaj a zklidněte svoji mysl.

5. Pusťte Vánoce do své koupelny

Příjemnou vánoční atmosféru si můžete dopřát i v koupelně při relaxační koupeli nebo sprše. Vybírejte vůně s granátovým jablkem, čokoládou nebo vanilkou. Sladkou vůni čokolády vám dodá Ameté Sprchový gel Choco (koupit v e-shopu) nebo Dermacol Aroma Ritual Harmonizující sprchový gel belgická čokoláda (koupit v e-shopu).

TIP: Vonné vánoční svíčky a drobné dekorace si můžete pořídit v klidu z domova, stačí navštívit e-shop Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lada Rudovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít