Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nejlepší zbraň na chmurnou náladu? Voňavé svíčky!

Nejlepší zbraň na chmurnou náladu? Voňavé svíčky!

Nejlepší zbraň na chmurnou náladu? Voňavé svíčky!

11. listopadu 2018 od Helena Hladíková

11. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Už jen pohled na plápolající oheň je skvělou terapií pro spokojenou duši. A když se k tomu přidá ještě vhodná vůně, můžete s pomocí obyčejné svíčky vyzrát nejen na podzimní splín, ale i na nedostatek energie nebo nachlazení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Aromaterapie je totiž mocná čarodějka, stačí jen proniknout do jejích tajů. Ale nebojte, není to vůbec nic složitého. Jde vlastně o druh alternativní medicíny, který v doslovném překladu znamená „léčba pomocí vůní“. Éterické oleje a další vonné složky se v ní používají jako prostředky ke změnám nálad, pocitů i myšlení. Využít aromaterapeutických poznatků pak můžete při masážích, inhalacích nebo při přípravě vlastní domácí kosmetiky. Základ však pokaždé zůstává stejný – dosáhnout psychické (a ve spojitosti s ní i fyzické) pohody.
 
podzimní nálada

Pusťte k sobě energii

Zkracující se dny, sychravé počasí a nedostatek světla se podepisují na náladě i snížené míře aktivity spousty lidí. Chce se vám po ránu akorát tak zalézt zpátky pod deku a nemáte na nic chuť ani energii? Zkuste svůj mozek i své tělo nastartovat pomocí vhodných vůní. Osvěží vás například rozmarýn, citrusy, máta, citronová tráva nebo skořice.
 

Pravá vůně podzimu

Ačkoli možná toto roční období příliš nemusíte, vězte, že taková vůně jablečných, dýňových a jiných typicky podzimních pochoutek, zázvoru, vanilky či skořice dokáže navodit velmi příjemné pocity, zahřát na těle i duši a zútulnit váš domov. Pořiďte si třeba svíčky ve skleničce Bolsius Spiced Cinnamon nebo Glade Warm Winter Hug Jablko, skořice a muškátový oříšek, které vydrží dlouho hořet a váš domov provoní intenzivní vůní.
 
relaxační svíčky

Léto na podzim? Proč ne!

Řešení se však nabízí i pro zcela opačně orientované jedince, kteří po celý podzim a celou zimu vzpomínají na letní zážitky a teskní po nich. Popíjeli jste na dovolené mojito? Nebo jste strávili úžasnou dovolenou v levandulových polích v Provence? Tak si pořiďte domů svíčky s vůní limetky či levandule a klidně přímo uprostřed předvánočního shonu si navoďte letní atmosféru. Pomohou vám v tom například Adpal vonné čajové svíčky Lavender, z nichž každá vydrží hořet až 4 hodiny. V boji proti podzimním depresím jsou (téměř) všechny zbraně povolené!
 
Tip redakce:
S prvními plískanicemi dostává zabrat i náš imunitní systém a někdy se bohužel náporu bacilů neubrání. I v takovém případě pomůže aromaterapie, tak se poohlédněte po vůni eukalyptu, máty, borovice, Tea Tree nebo třeba yzopu. Ty všechny totiž příznivé působí na dýchací cesty, posilují imunitní systém a zejména eukalyptus nebo Tea Tree také dokážou váš domov skvěle vydezinfikovat.  

 
barevné svíčky

I barvy pomohou

Nejen vůně, ale také barvy svíček dokážou naší psychice velmi pomoci. Víte, jaká je symbolika jednotlivých barev?
  • zelená – barva harmonie, klidu, stability a síly vše zvládat,
  • červená – barva energie, životní radosti, bojovnosti a síly,
  • fialová – barva odpuštění, pokory a skromnosti,
  • modrá – barva rovnováhy, klidu, inspirace, ale pozor, také chladu a melancholie,
  • oranžová – barva radosti, tepla, sebedůvěry,
  • žlutá – barva veselosti, radosti, moudrosti a inteligence, ale pozor, také závisti.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít