Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 chyb, které možná děláte při mytí oken

5 chyb, které možná děláte při mytí oken

5 chyb, které možná děláte při mytí oken

6. dubna 2023 od Lenka Knápková

6. dubna 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jaro je tu a s ním velký jarní úklid a neoblíbené mytí oken. Pustila jste se do práce, ale výsledek není takový, jaký jste si představovala? Kazí vám náladu šmouhy a okna jsou bez lesku? Možná děláte někde chybu. Zjistěte, co děláte špatně, a mějte svá okna konečně zrcadlově čistá.

Chyba č. 1:
Myjete ve špatný čas

Přemýšlíte, kdy budete mýt okna? Mělo by to být v době, kdy nemrzne či neprší. Ideální počasí je pod mrakem a teplota by měla být kolem 15–20 °C, okna budou totiž schnout hezky pomalu, a vyhnete se tak zbytečným šmouhám. Pozor! Teplota by neměla klesnout pod 5 °C, protože prostředky na mytí oken nemusejí při nižší teplotě fungovat tak, jak mají.

Chyba č. 2:
Nedodržujete správný postup

Zkuste mýt okna v několika krocích a každý krok provést důkladně, zejména jsou-li okna hodně špinavá. Jak tedy na dokonale čistá okna?

1. Odstraňte z okna všechny dekorace a květináče, vymeťte pavučiny a utřete prach pomocí Spontex Hadříky z mikrovlákna (koupit v e-shopu).

2. Poté umyjte tu nejhorší špínu a usazeniny na rámech z obou stran pomocí Clin Blue Čističe oken a rámů (koupit v e-shopu), který se pyšní inovativní technologií a složením 3v1, nabízí perfektní lesk, odolnou ochranu a opravuje mikro škrábance, které se objevují na povrchu skla.
Tip redakce:
K ruce si vezměte
Q-Home Univerzální utěrku (koupit v e-shopu), která se hodí na veškerý úklid v domácnosti.
 
3. Poté se pusťte do skel, nejprve je umyjte „nahrubo“ pomocí Real Maxi Antistatic & Aromatherapy Univerzálního čisticího prostředku (koupit v e-shopu), který dle návodu nařeďte do kyblíku. Okna myjte krouživými pohyby, aby se odstranila veškerá špína a prach. Jsou-li okna velmi znečištěná, můžete použít i neředěný prostředek. Nezapomeňte ho dostatečně opláchnout vodou.
Tip redakce:
Pro rychlejší mytí oken si pořiďte
Q-Home Stěrku na okna (koupit v e-shopu), po napěnění prostředku setřete jednoduše špínu.
 
4. Jakmile jste odstranili tu nejhorší špínu, je čas na domytí a vyleštění oken pomocí spreje Sidolux Window Nano Code Arctic (koupit v e-shopu), který obsahuje nanočástice zamezující usazování prachu a špíny. Nebo můžete vyzkoušet Q-Power Na okna a skla fresh (koupit v e-shopu), který dodá vysoký lesk, a navíc je antistatický. Lze ho tak použít i na TV obrazovky, monitory nebo skleněné stoly. Stejně tak třeba Q-Power Čistič oken (koupit v e-shopu), který nezanechává šmouhy.
Tip redakce:
Chcete-li ekologičtější variantu, doporučujeme
Clin ProNature Čistič oken (koupit v e-shopu), jenž obsahuje 99,9 % přírodních složek a hodí se i na čištění dalších povrchů, jako jsou zrcadla, přední skla aut či pracovní plochy.

Chyba č. 3:
Nemyjete okna pravidelně

Nemyjete-li okna pravidelně, tedy alespoň 1x za 3 měsíce, nemůžete se divit, že nečistota je na nich usazená a zažraná. Čím déle okna nemyjete, tím více s jejich mytím budete mít práce. Máte-li tedy delší dobu nemytá okna, pusťte se do jejich mytí ihned, pomůže vám s tím profesionální  HG Čistič oken (koupit v e-shopu), který má velmi vysokou koncentraci čisticích látek a odstraňuje perfektně veškerou mastnotu beze šmouh.

Chyba č. 4:
Zapomínáte na okenní rámy

Ačkoli nám jde zejména o čistá skla, rámy jsou místa, na kterých se drží nejvíce špíny a prachu, může tam být také plíseň, vznikající srážením vody na spodní části oken. Rámy tedy vydrhněte vždy jako první.

Chyba č. 5:
Myjete okna jen zevnitř

Chcete si ulehčit práci a myjete okna jen z vnitřní strany? Nejenže přes ně za chvíli neuvidíte, ale při větrání se vám nečistoty stejně dostanou do bytu, a to právě z vnější strany oken. Na té ulpívá nejen prach, ale také pyl a další nečistoty z ulice.
Co se vám bude ještě hodit při mytí oken?

Tip redakce:
Šikovný 
Q-Home Kbelík oválný 13l (koupit v e-shopu), s oválným tvarem pro lepší manipulaci při vylévání vody.
 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít