Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 anti-age potravin: Pomohou proti stárnutí!

5 anti-age potravin: Pomohou proti stárnutí!

5 anti-age potravin: Pomohou proti stárnutí!

11. ledna 2020 od Lucie Ulmanová

11. ledna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Žádné zázračné jídlo vám nepomůže k tomu, abyste vypadala mladší. Ale jsou potraviny, které vám pomohou k tomu být zdravější, spokojenější, a tím vlastně i krásnější. Obsahují totiž pro vaši pleť a tělo správné živiny. Antioxidanty, vitaminy a další složky vám pomůžou zhubnout, zlepší zdraví a prospějí vaší pleti.
A které potraviny mají vliv na zpomalení stárnutí a proč je dobré je jíst? Vše se dozvíte v následujícím textu, tak pozorně čtěte.

 1. Ovesné vločky

Jsou zdrojem řady živin a zajistí velký přísun energie. Ovesné vločky obsahují vápník, draslík, zinek, nenasycené mastné kyseliny a hodně bílkovin. Miska k snídani vás po ránu skvěle nastartuje, zasytí na dlouhou dobu a vločky vám usnadní zatočit s nabranými kily, která chcete shodit.
 
Tím to ale nekončí, ovesné vločky pomáhají:
  • udržovat hezčí pokožku a pleť,
  • mají zklidňující účinky, například maska z ovesných vloček je výborná v boji proti akné, dehydrované a unavené pleti.

2. Tučné ryby

Zařaďte do svého jídelníčku mořské ryby, zejména lososa. Obsahuje druh antioxidantu zvaný astaxanthin, který snižuje cholesterol, pomáhá předcházet srdečním onemocněním, je účinnou zbraní proti stárnutí a také zlepšuje elasticitu kůže.
 
Maso z tučných ryb je bohaté na:
  • omega-3 mastné kyseliny,
  • obsahuje minerály a zdravé tuky, ideální pro udržení pevné pokožky bez vrásek,
  • hlavní roli zde hraje i rybí tuk, který udržuje vlasy pevné a silné.

3. Borůvky

Tyto oblíbené fialové „drahokamy“ mají vyšší obsah antioxidantů než jakékoliv jiné potraviny. Vědci z Harvardu přinesli studii, že při konzumaci pěti borůvek týdně snížíte riziko infarktu o více než 30 procent. Antioxidanty obsažené v borůvkách fungují jako prevence proti stárnutí a vzniku vrásek. V borůvkách najdete vitamin C, minerály jako hořčík, draslík a železo.
 
Proč je ještě jíst?
  • pomůžou lépe zasytit a zahnat pocit hladu,
  • jsou výborné ke spalování tuků, hlavně v oblasti břicha,
  • usnadňují ženskému tělu vyrovnat se s přechodem.

4. Avokádo

Věděli jste, že lidé, kteří pravidelně konzumují avokádo, jsou zdravější? Nedávná studie poukazuje na fakt, že lidé, kteří zařadili do svého jídelníčku avokádo, váží méně, mají méně tuku v oblasti břicha. Nenasycené mastné tuky se totiž neukládají do tělesných tuků, ale naopak pomáhají při spalování. Lidé také vykazují méně příznaků, které vedou k cukrovce a srdečním onemocněním. Avokádo je plné vitaminů C, E a K. Zdravý tuk z avokáda omezuje vznik vrásek a pomáhá proti únavě.
 
Avokádo se ale využívá i v kosmetice. Vyrábí se z něj:
  • pleťové masky,
  • masky na vlasy,
  • oleje na suchou pokožku.

5. Hovězí maso

Zařaďte do jídelníčku červené maso, jako je hovězí, vepřové, jehněčí nebo telecí. Maso obsahuje protein, který je stavebním kamenem kolagenu. Ten je zase nezbytný pro pevnost a elasticitu pleti, díky tomu bude vaše pleť pružná, pevná a nebudou se na ní tolik tvořit vrásky. Plátkem libového hovězího masa dodáte tělu hlavně potřebné bílkoviny, železo a především zinek, který je důležitý pro:
  • správný vývoj lidského těla,
  • zdravou pokožku,
  • vlasy,
  • nehty.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Ivana Lacmanová 24.května 2020
Píšete, že "ovesné vločky vám usnadní zatočit s nabranými kily, která chcete shodit a že mají hodně bílkovin". A není to spíš naopak, že mají 5x více sacharidů než bílkovin?

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít