Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4 tipy na kouzelné velikonoční dekorace: využijte skořápky!

4 tipy na kouzelné velikonoční dekorace: využijte skořápky!

4 tipy na kouzelné velikonoční dekorace: využijte skořápky!

1. dubna 2022 od Věra Exnerová

1. dubna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Zbyly vám skořápky z velikonočního pečení? Nevyhazujte je! Ukážeme vám, jak je efektivně využít jako okouzlující a jednoduchou velikonoční dekoraci. Vyzkoušejte naše 4 tipy.

1. tip: Skořápky místo květináče

Skořápky můžete skvěle využít k zasazení řeřichy či jiných drobných bylinek. Zasít můžete i osení, které je tradiční velikonoční ozdobou našich stolů. Výsledkem tak bude nejen krásná jarní dekorace, ale navíc i velká dávka vitaminů. Řeřichou si pak můžete ozdobit třeba chleba s vajíčkovou pomazánkou.

Postup:

Skořápku opatrně vymyjte, vložte do ní Ellie BIO vatu (koupit v e-shopu) a semínka řeřichy. Udržujte vatu neustále vlhkou. Během pár dní můžete sklízet úrodu.

2. tip: Věneček kolem svíčky

Svíčka ve skle je docela obyčejnou dekorací, ale pokud ji pozvednete úžasným věnečkem, do kterého ji vložíte, uvidíte, jakou parádu udělá!

Postup:

Potřebovat budete skořápky alespoň 4 kusů vajíček. Záleží na šířce svíčky. Vybrat lze i svíčku aromatickou, jako je Glade Parfémovaná svíčka I Love You (koupit v e-shopu), která bude nejen ozdobou, ale navíc krásně provoní místnost. Skořápky můžete obarvit Toto Temperovými barvami (koupit v e-shopu). Pomocí lepidla Pattex Chemoprén extrém (koupit v e-shopu), díky němuž spoje vydrží i případné teplo, které svíčka vydává, skořápky slepte k sobě do kruhu. Do vnitřku skořápek můžete dát sušené či čerstvé květiny nebo dekorační pírka (seženete v obchodech Teta).

3. tip: Svícen

Svíčky dotvářejí útulnou atmosféru domova. Proč nevytvořit ze skořápek svícen? Nic jednoduššího už být ani nemůže.
Ze skořápek můžete vytvořit roztomilý svícen na čajové svíčky, kterým může ozdobit třeba slavnostní tabuli. Potřebovat budete jen nádobu, na kterou skořápkové svícny položíte, třeba plechový Podnos s velikonoční tematikou (seženete v obchodech Teta) a  Provence Svíčky čajové citrón (koupit v e-shopu). Skořápky vypláchněte, vysušte a vložte do nich svíčku. Podnos pak můžete nazdobit květinami nebo brokátovými kraslicemi (seženete v obchodech Teta), které dotáhnou velikonoční ladění k dokonalosti.

4. tip: Hnízdečko

K jaru patří hnízda a ptačí zpěv. Vytvořte si hnízdo jako dekoraci. Tato drobná ruční práce bude bavit děti i dospělé.

Postup:

Tvarování hnízdečka vám značně usnadní mělký proutěný košíček, do kterého vložíte seno, nebo dekorativní papírovou trávu (seženete v obchodech Teta), na ně pak  umístíte skořápky, dekorační pírka (seženete v obchodech Teta) a použijete kuřátka nebo křepelky (seženete v obchodech Teta). Na závěr můžete dozdobit sušenými květy. A vlastní hnízdo je na světě!

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít