Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4 překvapivě originální dárky z drogerie

4 překvapivě originální dárky z drogerie

4 překvapivě originální dárky z drogerie

22. listopadu 2019 od Lucie Ulmanová

22. listopadu 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Chcete potěšit své blízké originálním dárkem? Pak vytvořte balíčky, které jim padnou doslova jako ulité. Přinášíme vám jedinečnou inspiraci na dárkové balíčky na míru pro kamarádku, maminku nebo kolegyni.
Nejdříve si v klidu ujasněte, koho chcete obdarovat, co má obdarovaná osoba ráda a co by jí udělalo radost. Ještě je dost času vše si pořádně rozmyslet. Velký výběr různého sortimentu najdete v Teta drogerii a věřte, že dárky vyrobené pěkně po domácku jsou skvělým překvapením pro vaše blízké. Vlastní vánoční balíček hezky zabalte. Inspirujte se třeba radami, jak stylově zabalit kosmetický dárek. A Ježíšek může přijít!

1. Party vlasy

Vlasy potřebují perfektní péči. A v zimě obzvlášť. Víte-li, že vaše kamarádka nebo někdo blízký o své vlasy dbá, pak jí připravte perfektní balíček na míru. Kromě šamponu a kondicionéru podle typu vlasů, které v dárkovém balení nesmí chybět, jí dopřejte také speciální péči, a to například v podobě Pantene Pro-V Intensive Repair Suchý olej s vitaminem E (koupit v e-shopu), který vyživuje oslabené vlasy a chrání je před lámavostí, nebo Aussie Senzační vonný pečující sprej pro chráněné vlasy (koupit v e-shopu). Pro snadné rozčesávání pak doplňte balíček kartáčem na vlasy a nezapomeňte přidat i drobné ozdoby nebo čelenku.
vlasy
Tip redakce:
A protože po Vánocích bude brzy Silvestr, nezapomeňte do balíčku také přibalit party sprej na vlasy, díky kterému kamarádka oslní všechny zúčastněné. Vyzkoušejte třeba
Schwarzkopf Live Colour Spray Candy Pink (koupit v e-shopu).

2. Nejkřupavější snídaně

Zapomeňte na koblihy nebo chleba s marmeládou. Zkuste domácí granolu. A miluje-li váš mužský protějšek na snídani křupavé müsli, tento dárek ho jistě potěší. Vyrobte mu granolu a užijte si společnou snídani. Navíc určitě váš dárek, který jste pro něj vyrobila, náležitě sladce odmění.

Připravte si:

120 g másla
1 lžička mleté skořice
100 g sušených brusinek
100 g sušených banánů
100 g rozinek
100 g lískových ořechů

1 špetka soli
4-5 lžic medu
500 g ovesných vloček
50 g slunečnicových semínek
2 lžíce kokosového oleje
granola

Postup:

  1.  Ořechy vložte do mikrotenového sáčku a paličkou trochu nadrťte. Sušený banán pokrájejte na drobné kousky, kupte například Allnature Lyofilizovaný banán mrazem sušený (koupit v e-shopu), rozinky nebo brusinky nechte celé. Dobře například chutnají Allnature Goji Sušené brusinky (koupit v e-shopu)
  2.  Vše vložte do misky a přidejte ovesné vločky, přisypejte mletou skořici a směs promíchejte.
  3. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte med, kokosový olej, doporučujeme například Purity Vision Kokosový olej Bio (koupit v e-shopu), a špetku soli. Tekutou směs nalijte do misky s ovesnými vločkami a sušeným ovocem a opět promíchejte.
  4. Směs dejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte zhruba 20 minut při teplotě 165 °C.
  5. Vyndejte z trouby. Po vychladnutí bude müsli hezky křupavé. Přesypejte je do skleněné dózy.

3. Krása podle ročního období

Balíček dekorativní i pečující kosmetiky, který vydrží celý rok, určitě potěší každou ženu. Ale pozor, ať není ledajaký. Rozdělte ho podle ročních období na jarní, letní, podzimní a zimní část. Víte, jak na to? Nebo jak by takový balíček měl vypadat? Zkuste se inspirovat našimi tipy.

 

Připravte si:

1/3 bambuckého másla 
1 lžíci včelího vosku 
1 lžíci medu (balzám bude sladký a voňavý) 
¼ lžičky vitaminu E (proti žluknutí)  
5 kapek pomerančového oleje.

balzám

Postup:

  1. Do misky dejte vodu. V této vodní lázni pomalu ohřívejte bambucké máslo, výborné je například Purity Vision Premiové bambucké máslo Bio (koupit v e-shopu) a vosk do té doby, než se obojí rozpustí a spojí.
  2. Dejte misku stranou, poté přidejte pomerančový olej, doporučujeme třeba Pomeranč vonný olej (koupit v e-shopu) a vitamin E. Aby byl balzám barevný, dejte do směsi jednu lžíci rtěnky, třeba nějaké, kterou chcete vyhodit.
  3. Misku dejte do ledové lázně, přidávejte med a velmi jemně míchejte, aby se ingredience spojily. Pak přelijte do nádobky na balzám a nechte šest hodin odpočívat.
  4. Doporučujeme spotřebovat s ohledem na trvanlivost zvolených surovin.

4. Obrousit do jemna

Rozmazlujte kamarádku vlastnoručně vyrobeným peelingem, například s vůní kávy. Zvednete jí náladu, a ještě se postaráte o lepší stav její pokožky. Tento peeling také skvěle bojuje proti nehezké celulitidě a striím.

 

Připravte si:

½ hrnku mleté zrnkové kávy
1 hrnek kokosového oleje (může být i olivový)
1 lžička himalájské soli
granola

Postup:

  1. Všechny ingredience zalijte horkou vodou a smíchejte. Další aktivní složkou peelingu může být třeba sůl. Použijte tu s vysokým obsahem minerálních látek. Za vyzkoušení stojí například Allnature Himalájská sůl černá (koupit v e-shopu) a z olejů třeba Allnature Premium Kokosový olej Bio (koupit v e-shopu).
  2. Nechte vychladnout.

Tip redakce: Toužíte po krásné pokožce? Vyzkoušejte další tipy na domácí tělový peeling.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít