Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3 tipy, jak si upéct domácí chléb nebo housky

3 tipy, jak si upéct domácí chléb nebo housky

3 tipy, jak si upéct domácí chléb nebo housky

25. května 2023 od Eva Karlová

25. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Pečení chleba bylo kdysi v každé domácnosti samozřejmostí. Dnes se k němu hospodyňky pomalu vracejí. Ať už proto, že chtějí mít na stole čerstvý křupavý chléb, nebo touží po zdravější variantě. My vám nabízíme jednoduché recepty, které zvládne každý, a to třeba i bez mouky nebo kvásku.

Super zdravý chleba bez mouky

Ingredience:
200 g lučiny
4 vejce
90 g lněného semínka
60 g chia semínek
30 g sezamových semínek
1 lžička soli
2 lžičky octa
2 lžičky prášku do pečiva
4 lžičky kmínu
My Foods GHÍ Přepuštěné máslo (koupit v e-shopu) na vymazání formy
slunečnicové semínko na posypání
Postup:
Semínka a kmín umeleme na hodně jemnou  mouku. Vejce, lučinu, ocet a sůl spolu vyšleháme, poté spojíme suché i mokré ingredience do hladkého, ale řidšího těsta a necháme asi 10 minut odstát. Díky tomu se těsto zahustí. Formu na chleba vymažeme máslem a vysypeme lněným semínkem. Poté do formy dáme těsto a to posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C (ideálně formou horkovzduchu). Formu položte na plech. Asi po 50 minutách chléb vyjměte z formy a dopečte ještě na plechu asi 10–15 minut, aby odešla část vlhkosti.  Po upečení nechte chléb chladnout na mřížce podložený papírovou utěrkou.
Tip redakce:
Na
chléb si jako zdravou svačinku můžete namazat třeba Allnature Arašídový krém jemný (koupit v e-shopu).

Low carb housky

Ingredience:
2x Topnatur Low Carb Směs na chléb (koupit v e-shopu)
300 g bílého jogurtu
8 vajec
semínka na posypání
Q-Clean Papír na pečení (koupit v e-shopu) na vyložení plechu
Postup:
Troubu vyhřejte na 170 °C. Do mísy rozbijte vejce a vyšlehejte je do pěny. Přidejte jogurt, přisypte směs na chléb a důkladně promíchejte. Nechte odstát ideálně 2–5 minut. Poté tvarujte bulky. Pokud se vám těsto příliš lepí, je dobré namočit si dlaně do vody. Bulky umístěte na plech vyložený pečicím papírem a posypte semínky, pečte asi 35 minut na 170 °C. Po dopečení vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.
Tip redakce:
Housky si můžete namazat třeba
Druid Veganskou pomazánkou s červenou paprikou (koupit v e-shopu) a obložit čerstvou zeleninou.

Banánový chlebíček s mandlemi

Ingredience:
2 hrnky Mandlové mouky blanšírované (koupit v e-shopu)
3 velmi zralé banány
3 vejce
1 lžíce Allnature Kokosového oleje panenského BIO (koupit v e-shopu)
3 lžíce kokosového mléka
2 lžičky skořice
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička  Vanilkového aroma do potravin (koupit v e-shopu)
1 špetka soli
mandle na posypání
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse rozmačkáme banány, přidáme kokosový olej, kokosové mléko, vejce a vanilkový extrakt a důkladně promícháme. Ve druhé míse smícháme mandlovou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl. Poté obě mísy promícháme a vytvoříme těsto. Pečicí formu na chleba vyložíme pečicím papírem. Nalijeme do ní těsto a posypeme mandlemi. Pečeme asi 50–60 minut nebo dle velikosti formy.
Tip redakce:
Tento recept samozřejmě můžete upéct  také třeba z pohankové nebo špaldové mouky a ozdobit například vlašskými ořechy.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít