Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 10 tipů, co do batůžku na výlet s dětmi

10 tipů, co do batůžku na výlet s dětmi

10 tipů, co do batůžku na výlet s dětmi

15. května 2019 od Eva Suchomelová

15. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Sezóna výletů je tady! Jedete s dětmi na výlet nebo ty větší už jedou bez vás? A mají v batůžku vše, co budou potřebovat? Zkontrolujte jim ho podle našeho seznamu dobrých tipů.

1. Prevence štípanců

Hodně výletů se odehrává venku v přírodě, kde děti ohrožuje bodavý hmyz. Vybavte je proto sprejem proti hmyzu, vhodný je např. Astrid dětský sprej proti hmyzu od 12 měsíců, který využijete i pro miminka od 1 roku.
Dětský sprej proti hmyzu od 12 měsíců (Astrid)

2. Proti spálení

Když už mluvíme o pobytu venku v létě, je tu riziko spálení od sluníčka. Proto jim zabalte vhodný dětský ochranný přípravek proti UV záření. Do kapsy nebo do malého batůžku se vejde NIVEA Sun Protect & Care Kapesní dětské mléko na opalování OF 50+ v 50ml balení nebo NIVEA Sun Protect & Sensitive Dětské mléko na opalování v kuličce OF 50+ v 50ml balení. Pro několikadenní výlet ho vybavte snadno aplikovatelným Helios Herb Dětským sprejem na opalování OF 30.
Proti spálení

3. Na pusu se zapomíná

A to nejen na tu na rozloučenou. Nezapomeňte dát svému potomkovi na cestu balzám na rty s UV ochranou, např. Labello Sun Protect Balzám na rty OF 30 nebo Astrid Ochranný balzám na rty OF 25 kakaové máslo.
Na pusu se zapomíná

4. Proti nevolnosti

Děti mohou při cestování dopravními prostředky trpět nevolností neboli kinetózou. Tradičně se proti tomu používá v ČR vyráběný Kinedryl, který se může podávat dětem již od dvou let. Má ovšem tlumicí, až uspávací účinky, což není žádoucí při výletu, kde má po vystoupení z dopravního prostředku dítě třeba ujít nějakou trasu pěšky nebo být vzhůru na kulturní či jiný zábavní program.
Proti nevolnosti
Tip redakce:
Alternativou pro rodiče, kteří nechtějí podávat dítěti chemické látky, nebo pro děti, jež špatně snášejí klasické zklidňující medikamenty, je například přípravek Antimetil v tabletách, vhodný pro děti od 3 let, který obsahuje standardizovaný zázvorový extrakt, 10x koncentrovanější než zázvorový prášek, s účinky proti nevolnosti během cestování.

5. Na štípnutí či žahnutí

Stačí jedna vosa, včela nebo mravenec a bolestivé bodnutí je tady. Pomůže samozřejmě dát pod studenou vodu, ale lepší je použít zklidňující gel. Pro děti od 3 let po bodnutí hmyzem zkuste Predator gel po bodnutí hmyzem, který uklidňuje podrážděnou pokožku, omezuje svědění, příjemně chladí a jeho aktivní látky mají antimikrobiální účinek. Nebo jako přírodní alternativu vyzkoušejte Tea tree olejíček.
Na štípnutí či žahnutí

6. Odřeniny, puchýře a jiné drobné nehody

O puchýře není na výletě nouze, proto na ně dítě vybavte účinnými náplastmi, např.  Cosmos Na puchýře s 5 ks celohydrokoloidních náplastí se dvěma vrstvami a o velikosti 45 x 76 mm. Chrání poškozenou kůži před dalším třením a pomáhá ji rychleji zahojit.
Cosmos Na puchýře

7. Na odřeniny

Zakopne, upadne a odřené koleno či jiná odřenina je tu. Na ošetření i na zlepšení nálady malého zraněného jsou tu náplasti s obrázky z oblíbených dětských seriálů: pro předškoláky Cosmos Dětská náplast s Krtkem s celkem 16 ks ve 3 různých velikostech nebo Hansaplast Dětské náplasti Disney Cars s celkem 20 ks s motivem aut, pro starší děti pak Hansaplast Junior náplasti Disney Star Wars.
Na odřeniny

Občerstvení

8. Slaná svačinka

Během výšlapu vyhládne i dětem a dostanou chuť na něco malého k snědku. Pokud nechcete, aby skončily ve fast foodu, sbalte jim do batůžku slané křupání, např. Racio Raciolky Sýrové v 60g balení nebo Biopekárna Zemanka Bio krekry se sýrem a slunečnicí ve 100g balení.
Slaná svačinka

9. Sladká svačinka

Ani malí milovíci sladkého nemusí přijít zkrátka, když zvolíte sladkosti z kvalitních surovin. Zabalte jim třeba Biopekárna Zemanka Krtkovy vanilkové bio sušenky ve 100g balení, Racio Silouette Kukuřičné s karamelovým dekorem v 65g balení nebo Emco Biskiti Ovesné sušenky mléko a smetana v 60g balení.
Sladká svačinka

10. Osvěžení i hydratovat

Pitný režim dětí (proklik na článek  je důležitý kdykoli, ale v teplých dnech a na výletě, kdy se dítě zpotí při tělesné námaze, obzvlášť. Žízeň nejlépe ze všeho zažene neperlivá voda v láhvi s pítkem, např. Rajec Pramenitá voda. Jestli vašemu potomkovi samotná voda nejede, zabalte mu vodu ochucenou kapkou ovocné šťávy bez konzervantů a sladidel, třeba Jupík Aqua s některou z ovocných příchutí.
Osvěžení i hydratovat

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít