Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zimní make-up look 4x jinak

Zimní make-up look 4x jinak

Zimní make-up look 4x jinak

8. ledna 2020 od Eva Suchomelová

8. ledna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Marta Pelikán Vlásenková

Zimní líčení je úplně jiné, než bylo na podzim nebo v létě. Je jiné světlo, a i vy máte bledší pleť. Jak se tedy v zimě líčit? Na co klást v make-up looku důraz? Máme pro vás tipy na 4 skvělé make-upy na den i na večer od vizážistky Marty Pelikán Vlásenkové.

Jiné světlo chce jiný make-up

Možná jste si toho všimli, ale v zimě je denní světlo spíš do modra. I proto vypadá světlá pleť ještě bledší, olivové typy v něm vypadají spíš do zelena a tmavší odstíny pleti chytají nepříjemný popelavý nádech. Jak na to? Zvolte make-up v neutrálním broskvovém (studený barevný typ) nebo v teplejším tónu odstínu, který používáte v létě (teplý barevný typ). Zároveň skutečně dobře zakryjte korektorem kruhy pod očima – mají tendenci být v zimním světle víc viditelné. Potřebnou zářivost dodáte pleti důkladnou hydratací ještě před aplikací make-upu.
Tip redakce:
Hydratační sérum nebo krém do pleti důkladně vmasírujte. Zkuste například krém s konzistencí gelu
Mixa Intenzivní hydratační péče Sensitive Skin Expert (koupit v e-shopu) nebo Garnier Hydratační antioxidační gelový krém 3 v 1 Skin Naturals Aqua Bomb (koupit v e-shopu) s antioxidačními výtažky z indického angreštu a granátového jablka.

Přes den důraz jen na rty

Pokud se v líčení zaměřujete víc na oči, v zimě to změňte. Celkově jsou na zimu v líčení většinou výraznější rty a oči méně, spíše výrazné řasy, případně jemná linka a lehce naznačený tvar oka,“ shrnuje v kostce tajemství upraveného vzhledu pro všední dny vizážistka Marta Pelikán Vlásenková.

Večer přitvrďte

A teď myslíme s líčením – výraznější můžete mít jak ústa, tak oči. „Večerní akce snese výrazný make-up celkově, tady se spíš řiďte zvoleným outfitem a příležitostí,“ radí vizážistka.

Vhodné barvy rtěnek na zimní období:

  • lilková
  • bordó
  • burgundská
  • barva červených švestek
  • červený rybíz
  • slézová (mauve)
Všechno jsou to buď tmavé rtěnky, nebo výrazné odstíny. „Vystihují barevný ráz zimy a opravdu v tomto období fungují. V tom byste se přes léto ani necítily dobře, ale zimě tyhle barvy sluší,“ konstatuje Marta Pelikán Vlásenková

Make-up look č. 1: Svěží něha

Hodí se na denní nošení a dodá křehký a něžný vzhled. Nebudete potřebovat oční stíny, zato dbejte na precizní aplikaci rtěnky.


Jak si ho udělat:

Na hydratovanou pleť naneste rozjasňující podkladovou bázi a následně make-up s pečujícím účinkem. Korektorem zaretušujte kruhy pod očima a jiné nedokonalosti pleti. Můžete trošku aplikovat i do vnitřních koutků očí a na vnitřní část očních víček. Důkladně korektor rozklepejte do ztracena.

Na horní víčko, těsně k řasám nakreslete výraznou černou linku se zvednutým okrajem do „kočičího“ looku. Na tváře naneste tvářenku ve svěžím, růžovém nebo lososovém odstínu. Začněte na „jablíčkách“ tváří a pak rozstínujte štětcem tvářenku do ztracena podle tvaru své tváře.

Pak vezměte tekutou rtěnku nebo lesk na rty v odstínu červeného rybízu a velmi pečlivě vymalujte rty do ideálního tvaru. Pokud si nejste jisté, zda trefíte kontury úst, před aplikací rtěnky je orámujte bezbarvou tužkou na rty.

Co se může hodit?

Vzhledu dokonalé a svěží pleti dosáhnete například díky NIVEA Pečujícímu tónovacímu krému v houbičce 3 v 1 Hyaluron Cellular Filler Cushion (koupit v e-shopu) např. ve světlém odstínu č. 01, který obsahuje kyselinu hyaluronovou pro hydrataci a rozjasnění. Rty vymalujte třeba Gabriella Salvete Leskem na rty Ultra Glossy (koupit v e-shopu) v odstínu 03.

Make-up look č. 2: Prostě perfektní

Sebevědomí podtrhnete naprosto dokonalým make-upem s matnou rtěnkou v odstínu bordó nebo burgundského vína. Doplňte ji jemným stínováním ve stejném odstínu na horním víčku, perfektně upraveným obočím a bohatou vrstvou řasenky. Hodí se na denní nošení pro oficiální příležitosti, např. důležitou pracovní schůzku.


Jak si ho udělat:

Na připravenou pleť aplikujte zdokonalující make-up s matným finišem, nedokonalosti pleti zakryjte korektorem. Na celé horní víčko naneste oční stín v přirozeném tělovém tónu. Oční stín v odstínu bordó nebo červených švestek naneste nad pohyblivé víčko, do vnějšího okraje pohyblivého horního víčka a na vnější okraj spodního víčka a velmi precizně rozstínujte.

Horní víčko orámujte tenkou černou linkou, řasy natočte kleštičkami a naneste několik vrstev řasenky. Líček se jen dotkněte štětcem lehce namočeným do tvářenky v odstínu rtěnky.

Nakonec naneste matnou rtěnku ve stejném tmavě červeném či červenofialovém odstínu, jaký jste zvolily pro oční stíny.

Co se může hodit?

K líčení očí se vám může hodit miss sporty Paletka očních stínů Studio Colour Quattro (koupit v e-shopu) v odstínu 04 Smokey Rose. Ústa zkuste nalíčit některou z rtěnek inspirovaných odstíny vína, např. Gabriella Salvete Matná rtěnka Dolcezza Matte 104 chardonnay (koupit v e-shopu).

Make-up look č. 3: Zářivá noblesa

Večerní make-up pod umělé osvětlení v divadlech či tanečních sálech by měl především rozzářit tvář. Kombinace výrazných rtů a měkce hnědých očních stínů s rozjasněnou pletí je přesně tím pravým líčením pro ples, do divadla či na jinou společenskou událost.


Jak si ho udělat:

Pleť připravte na líčení a následně aplikujte make-up pro sametový finish a korektor pro zakrytí nedokonalostí. Na hřbet nosu, na vrcholky líček a doprostřed čela naneste trochu rozjasňovače.

Na líčka naneste jemnou vrstvu tvářenky ve světle hnědém odstínu a rozetřete ji do ztracena směrem šikmo nahoru až na spánky. Celá oční víčka zahalte kouřovým líčením v hnědém odstínu, k řasám nakreslete černou linku a použijte objemovou řasenku nebo nalepte umělé řasy.

Na rty použijte výraznou rtěnku, např. v burgundské nebo v odstínu červeného rybízu.

Co se může hodit?

Pleť zahalte Dermacol Zdokonalujícím tekutým make-upem Noblesse pale 1 (koupit v e-shopu), který pleť sjednotí, dodá sametový vzhled i hebkost na dotek. Na rty aplikujte například L'Oréal Paris Dvoufázovou rtěnku Infaillible 24H 700 Boundless Burgundy (koupit v e-shopu)

Make-up look č. 4: Čistý půvab

Tento večerní make-up se nese v duchu „méně je více“ a sází na dokonalou pleť, výrazné švestkové rty a perfektně provedenou oční linku. Víc není potřeba, a přesto zapůsobíte. Chcete-li, aby make-up vydržel celý večer, vsaďte na dlouhodržící přípravky a precizní provedení.


Jak si ho udělat:

Dobře hydratovanou pleť sjednoťte matujícím make-upem, případné nedostatky zamaskujte tekutým korektorem. Celý obličej můžete i lehce konturovat.

Kolem řas na horním víčku nakreslete černou oční linku – u vnitřního koutku začněte tenkou, postupně ji ke středu oka rozšiřujte, od středu k vnějšímu koutku opět zeslabujte a na konci očního víčka ji zvedněte. Řasy natočte kleštičkami a naneste několik vrstev řasenky. Případně můžete na vnější okraje nalepit i několik snopečků umělých řas.

Konturovací tužkou obkreslete rty a vyplňte je hydratační rtěnkou.

Co se může hodit?

Oční linku hravě uděláte pomocí Maybelline New York Linky na oči Sensational Liner Black (koupit v e-shopu) ve formě fixu, který je voděodolný. Na rty použijte třeba L'Oréal Paris Hydratační rtěnku Color Riche 255 Blush in Plum (koupit v e-shopu).

 

Už jste si vybraly svůj zimní make-up look?

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Marta Pelikán Vlásenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Marta Pelikán Vlásenková
kosmetička, vizážistka, módní stylistka a masérka
35
"Spokojený klient dává mé práci smysl."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít