Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na to, aby líčení přežilo náročný večer

Jak na to, aby líčení přežilo náročný večer

Jak na to, aby líčení přežilo náročný večer

20. ledna 2018 od Karolína Hornová

20. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Dokonalý podklad pod líčení, správné nanášení make-upu a ještě další osvědčené triky zaručí, že vám líčení vydrží perfektní až do rána.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Začátek roku se společenskými akcemi a plesy jen hemží. A je jedno, jestli se chystáme na hasičský ples na vesnici, nebo na Ples v Opeře – ve všech případech chceme vypadat dokonale. A to nejen na začátku večera, ale i na jeho konci. Kvalitní dlouhotrvající make-up udělá hodně, ale sám o sobě nestačí. Vizážistka a kosmetická poradkyně Lenka Peške nám poradila pár triků pro dokonalé líčení.


Hladká pleť je základ

Lenka Peške zdůrazňuje, že základem dobře vypadajícího a dlouhotrvajícího líčení je dokonalý podklad pod líčení. „To znamená důkladně pleť vyčistit (ideálně zbavit šupin peelingem) a důkladně hydratovat. Na špatném podkladu nebude žádné líčení ani držet, ani vypadat dobře,“ říká vizážistka.

nanášení podkladové báze

Vždy je dobré sáhnout po kvalitních přípravcích – není ani tak rozhodující nápis dlouhotrvající na obalu, jako samotná kvalita produktu. „A také záleží na typu pleti. Pokud má někdo smíšenou pleť a ví, že se rychle mastí, je dobré použít matující krém nebo bázi pod make-up a aplikovat jej na hydratační krém. Důležitá je i technika – matující krém bychom do pleti měly vklepávat,“ radí Lenka Peške.

V průběhu večera pak radí použít třeba matující ubrousky, které pohltí mastnotu, ale neporuší make-up – je to lepší řešení než se neustále přepudrovávat.


Vyzkoušejte:

Zmatňující báze pod make-up Dermacol Matt Control 18h

Jak na to aby líčení přežilo náročný večer
 


Make-up a pudr jsou „silná dvojka“

Samotný make-up by měl být odolný, ale měl by mít lehké, krémové nebo třeba pěnové složení. „Používat make-up s kamufláží není třeba. Sice výborně kryje, ale pleť pod ním nemusí být právě v nejlepším rozpoložení,“ radí Lenka Peške. Pro náročný večer, kdy může působit i pot a horko, se tento make-up hodí spíš k lokálnímu použití místo korektoru, pro zakrytí případných větších nedostatků.

Jak na to, aby líčení přežilo náročný večer

Vybrat bychom měli make-up, který nejen slibuje, že vydrží mnoho hodin, ale také ten, který nám vyhovuje texturou a nechává pleť volně dýchat. „Make-up můžeme nanést ve dvou vrstvách, ale platí, že obě by měly být tenké,“ radí odbornice.


Vyzkoušejte:

Dlouhotrvající make-up Dermacol 24h Control, Zmatňující make-up Dermacol Matt Control 18h

Jak na to aby líčení přežilo náročný večer

Po nanesení je třeba make-up zapudrovat. „Použít můžeme buď barevný, nebo transparentní minerální pudr. Minerální složky v přípravcích zajistí, že plet bude krásně hladká a hebká a minerály pohltí případnou mastnotu a plet zůstává matná a sametová po dlouhou dobu,“ vysvětluje vizážistka.


Vyzkoušejte:

Transparentní pudr Insta Fix & Matte od značky Rimmel

Jak na to aby líčení přežilo náročný večer


Fixátory udrží make-up na místě

Pokud chcete výsledek, o který se opravdu nebudete muset bát ani po několika hodinách na parketu, vsaďte ještě na fixátor make-upu„Fixátory jsou dvojího druhu: v tubičce, takzvané „tekuté hedvábí“, které po nanesení vyrovná nerovnosti pleti – make-up se tím pádem nedostane do všech záhybů a vrásek a pleť bude vypadat hladší. Druhou možností je fixátor ve spreji, který používáme k zafixování celého líčení – tedy až úplně na závěr. Zavřeme oči a lehce jím pleť poprášíme,“ vysvětluje Lenka Peške. „Při svatebním nebo slavnostním líčení, především pokud líčím smíšenou pleť, používám fixátor ve spreji i mezi jednotlivými vrstvami make-upu a před i po pudru,“ dodává vizážistka.


Vyzkoušejte:

Podkladová báze prodlužující výdrž make-upu Rimmel Fix & Protect, fixátor na make-up ve spreji Rimmel Insta Fix & Go

Jak na to aby líčení přežilo náročný večer

Aby vydrželo líčení očí, je dobré také sáhnout po fixátoru nebo tzv. primeru pod oční stíny. „Jde o lehký krém, který se nanese před líčením na celou oblast očního víčka. Fixátor zajistí, že se stíny nehnou z místa, a i jejich barevná intenzita bude vyšší,“ říká Lenka Peške a dodává, že samozřejmě také záleží na kvalitě stínů. Ideální jsou stíny s minerály, jež mají schopnost absorbovat mastnotu, která z pleti v průběhu času vystupuje.


Odolná líčidla: Na rtěnce si dejte záležet

Pokud máme kvalitní řasenku, která se nerozmazává a nedrolí po několika hodinách, není třeba používat voděodolnou řasenku. „Tu použijte pouze v případě opravdu silného pocení nebo slzení,“ doporučuje Lenka Peške.

Podobně je to se rtěnkou. Rtěnek je na trhu mnoho druhů a typů a často si nejsme jisté, po které sáhnout. „Podle mé zkušenosti - čím sušší, tím déle drží, ale může rty vysušovat. Čím měkčí, tím lépe rty hydratuje, ale o to rychleji ji sníme,“ shrnuje Lenka Peške. V obou případech je dobré mít rtěnku v kabelce pro případnou úpravu líčení během večera.

nanášení konturovací tužky na rty

Dlouhotrvajícího efektu rtěnky můžeme dosáhnout tím, že jako první naneseme fixátor na rty (tyčinku, která hydratuje a vyživí rty a zafixuje barvu rtěnky a hlavně má protivráskové složky, takže jemné linky kolem rtů vyhladí). „V druhém kroku naneseme konturovací tužku: je důležité kounturkou vybarvit celé rty,“ upozorňuje vizážistka a dodává: „Rty pak zůstanou sjednocené, i když rtěnku takzvaně sníme.“

Nakonec naneseme jednu vrstvu rtěnky, zatlačíme do rtů stisknutím rtů k sobě a přebytek obtiskneme do ubrousku. Je také dobré po první vrstvě použít transparentní pudr, kterým celé rty přepudrujeme. Pak následuje druhá vrstva rtěnky. Líčení rtů tak vydrží mnohem déle – když budeme trošku opatrné, tak i celý večer.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Peške
Nezávislá kosmetická poradkyně a vizážistka
6229
"Učím ženy být krásné každý den."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít