Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Perfektní profi make-up? Učte se přímo od odborníků!

Perfektní profi make-up? Učte se přímo od odborníků!

Perfektní profi make-up? Učte se přímo od odborníků!

27. října 2017 od Anna Adlerová

27. října 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Ariana Bernard

Zajímáte se o kosmetiku a rády se líčíte, ale připadá vám, že v porovnání s vizážistkami je váš make-up ještě stále v plenkách? Přečtěte si tipy na to, co odlišuje laika a profesionála od skvělé make-up artistiky Ariany Bernard. Jsou to produkty, správná technika, znalosti, nebo třeba používání štětců na make-up?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Profesionál dokáže nalíčit jakoukoliv ženu tak, aby to byla stále ona, jen ve své nejkrásnější možné podobě,“ vysvětluje make-up artistka Ariana Bernard. „Ne každá žena vidí sama sebe objektivně, a proto ji vizážista většinou dokáže nalíčit lépe,“ pokračuje. Pokud se i vy chcete ve své make-up rutině přiblížit dokonalosti, zaměřte se na tato nejdůležitější pravidla.


Znalosti jako předpoklad správné techniky

Profesionál má všestranné znalosti z oblasti kosmetiky a ví, jak kterou tvář co nejlépe podpořit. Ne každým očím svědčí stejný tvar linky, všechny tvary očí se nestínují stejně a obličej lze vhodnou technikou vytvarovat k dokonalosti. K tomu, abyste mohli s obličejem čarovat, byste měly vědět, jaké jsou různé typy tváře, tvary očí, jak udělat korekci rtů nebo jak zamaskovat různé druhy kruhů pod očima.

Aplikace správného make-upu je samostatná kapitola. Každému druhu pleti svědčí jiný odstín, typ i konzistence. Jistě to znáte samy. Jeden make-up vám zvýrazní šupinky na tváři a vytváří nevzhledné šmouhy, kdežto kamarádce může skvěle sedět, protože má jiný druh pleti. Jaký produkt použít a jak s ním pracovat v závislosti na osobních dispozicích klientky, patří mezi základní znalosti každého make-up artisty.

kosmetické vybavení
 
„Řada žen navíc řeší problémy, které vůbec nemá: například rozšířené póry. Přitom mají naprosto běžnou velikost pórů tak, aby pleť mohla dýchat,“ uvádí příklad ze své praxe Ariana.  Často si pak mohou ženy bez důkladných znalostí kosmetické problematiky spíše uškodit než pomoci.


Štětce

Stačí vám k líčení prsty a pěnový aplikátor na oční stíny? Pokud chcete své líčení vytáhnout o úroveň výš, budete své vybavení muset trochu rozšířit. Kvalitní štětce, jejichž druhy si můžete prostudovat v naší encyklopedii štětců, jsou základní výbavou každého profesionála. Nejedná se přitom jen o hygienické důvody, které je vedou k jejich používání. Správná velikost, tvar štětce a materiál, ze kterého jsou samotné štětinky, dokáže takřka zázraky. K dokonalému vystínování očí potřebujete například minimálně 2 různě velké štětečky. Štětce jsou navíc mnohem přesnější: například při nanášení rtěnky nebo oční linky. „Vizážisti si na jejich kvalitní výběr velmi potrpí, protože vědí, že na výsledném efektu líčení se podílejí z více než jedné třetiny,“ uvádí Ariana. „Naopak většina žen jejich úlohu při líčení velmi podceňuje,“ dodává.

kosmetické štětce


Produkty

A jak je to s produkty? „Vizážista má ve svém make-up vybavení, v kitu, produkty, které jsou dlouhotrvající. Takové produkty ale nejsou vhodné na každodenní použití, protože mohou zbytečně zatěžovat pleť,“ vysvětluje Ariana. „Dále máme běžně v kitech vysoce pigmentované stíny, tvářenky, rtěnky apod., které by v rukou neprofesionála nadělaly více škody než užitku. Produkty na běžné jemné denní líčení se většinou nedá vykouzlit dlouhotrvající, velmi kontrastní večerní make-up,“ vysvětluje rozdíl v použití.

různé druhy pudrů


Umělecké cítění a vidění symetrie

Pokud v sobě máte kousek umělce, půjde vám líčení mnohem snáz. Ať už se jedná o kombinace barev, nebo přesné tahy štětcem. Ale ty, které se s kreativitou v duši nenarodily, také zoufat nemusí. „I umělecké cítění se dá časem „nakoukat“. Ideálně by se oko mělo vyvíjet rychleji než ruka,“ říká make-up artistka. „Tedy žena by měla být schopna nejdřív vidět chyby ve svém líčení a pak se je snažit napravit,“ upřesňuje.


Chybovat je lidské

Nejčastější chyba, které si Ariana Bernard u svých klientek všímá, je špatně umístěná kontura tváře. Ta by se měla táhnout od vrchní poloviny ucha k vnějšímu koutku rtu a končit zhruba dva prsty od něj. Zkuste si tedy nejdříve pohlídat tuto významnou drobnost a pak se vrhněte na to ostatní!
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Ariana Bernard

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Ariana Bernard
Vizážistka, fotografka a beauty bloggerka
141
"Základem je kvalitní péče o pleť. Make-up poté není nutnost, ale volba. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít