Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zbavte svou pleť únavy a připravte ji na jaro!

Zbavte svou pleť únavy a připravte ji na jaro!

Zbavte svou pleť únavy a připravte ji na jaro!

12. března 2021 od Karolína Valová

12. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Mráz, suchý i přetopený vzduch, nošení roušek. To vše naši pleť během zimních měsíců velice zatěžovalo. Restartujte svoji beauty rutinu a dopřejte své pleti důkladnou péči, která se velmi rychle projeví. Poradíme vám, jak na to.

Krok č. 1: Začněte peelingem

V první fázi je třeba zbavit pleť odumřelých buněk za pomoci peelingu. Ihned po jeho použití uvidíte rozdíl. Vaše pleť bude prokrvená, hebká a připravená beze zbytku vstřebat další péči, kterou jí dopřejete. Peeling vždy vybírejte podle svého typu pleti.
 
Pro suchou až citlivou doporučujeme zvolit produkty bez plastových mikročástic, například NIVEA Rozjasňující rýžový peeling (koupit v e-shopu). Smíšené pleti prospěje NIVEA Čisticí rýžový peeling (koupit v e-shopu) s bio aloe vera, který odstraní odumřelé kožní buňky, důkladně vyčistí póry a hezky zmatní mastná místa.
Žena provádějící peeling v koupelně

Krok č. 2: Dopřejte tělu i pleti vitamin C

Vitamin C je jedním z předpokladů krásné a vyživené pleti. Zařazením potravin bohatých na vitamin C do jídelníčku potlačíte projevy stárnutí pleti vlivem UV záření, zmírníte tvorbu pigmentových skvrn a podpoříte tvorbu elastinu a kolagenu, čímž dosáhnete pružné a svěží pleti.
 
Kromě stravy bohaté na vitamin C je na začátku jara vhodné zařadit do péče o pleť i kosmetické produkty bohaté na vitaminy a nenasycené mastné kyseliny. Máte-li v oblibě přírodní veganskou kosmetiku, Floré Bylinný pleťový olej rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu) v kombinaci s Floré Bylinnou pleťovou maskou rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu) díky obsahu rakytníku, arganového a mandlového oleje dokonale vyživí a revitalizuje oblast obličeje, krku i dekoltu. Pokud potřebujete rychlou vzpruhu mdlé a unavené pleti, zkuste novinku Garnier Síla ampulí v textilní masce s vitamínem C (koupit v e-shopu), která ji za pouhých 5 minut krásně rozjasní.
vitamin C
Pro ženy s touhou bojovat proti vráskám je vhodné zvolit produkty s obsahem kyseliny hyaluronové, například Ellie Hyaluron Boost Sérum kyseliny hyaluronové (koupit v e-shopu), které můžete použít pod svůj oblíbený pleťový krém.  Pokud vaše pleť potřebuje výraznou vzpruhu, aplikujte NIVEA Hydra Skin Effect Intenzivní hydratační 7denní kúru s čistou kyselinou hyaluronovou (koupit v e-shopu), která okamžitě aktivuje pleťové buňky, přináší až 72hodinovou hydrataci i viditelné zpevnění pleti. Případně vyzkoušejte novinku L'Oréal Paris Revitalift Laser noční sérum s čistým retinolem (koupit v e-shopu), které redukuje všechny typy vrásek a pleť je po jeho aplikaci hydratovaná, pružná a vypadá mladší.

TIP: Máte pocit, že svému tělu i přes všechnu snahu nedodáváte dostatek vitaminu C? Nebojte se sáhnout po spolehlivých doplňcích stravy, které najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Jarní slunce

Krok č. 3: Chraňte pleť před sluncem

Jarní sluneční paprsky umí být zrádné. Proto je vhodné zkontrolovat, jaký mají vaše oblíbené kosmetické produkty (i make-up) ochranný sluneční faktor. Je-li nedostatečný, je třeba porozhlédnout se po přípravcích, které vaši pleť před ultrafialovým zářením ochrání.
Velmi spolehlivé jsou pleťové krémy, které je možné nanést jako podklad pod make-up, například Neutrogena Hydro Boost City Shield hydratační krém s SPF 25 (koupit v e-shopu), který pomáhá chránit pleť nejen před poškozením slunečním zářením, ale díky složení s antioxidanty i před nepříznivými vlivy znečištěného ovzduší. Redukci pigmentových skvrn a ochranu před vznikem nových vám zajistí NIVEA Cellular Luminous630 Denní krém proti pigmentovým skvrnám s OF 50 (koupit v e-shopu), který pleť zároveň krásně sjednotí a navrátí jí pružnost.
 

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít