Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Vláda punku a metalu: Trendy podzimu 2018

Vláda punku a metalu: Trendy podzimu 2018

Vláda punku a metalu: Trendy podzimu 2018

26. září 2018 od Anna Adlerová

26. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Ani Kadaníková

V období, kdy je emancipace žen hlavním tématem, možná nikoho nepřekvapí, že letošní přehlídková mola ovládly červené rty, punkové černé oční linky a ostře střižené účesy. Letošní podzim ale přináší i opravdové barevné úlety: bílou, pomerančovou, modrou či zelenou… Na rtech! Ale ani oči a nehty letošního podzimu rozhodně nebudou fádní.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

OČI : Ve znamení klasiky, punku a neotřelých barev 


Retro oči

„Jak se zdá, kočičí oči jsou letos na podzim nutností, ať už v podobě znovuobjevené tekuté linky à la 60. léta, kterou najdete v geometrických či barevných obměnách, nebo verze zdobené např. krystaly Swarovski,“ říká Ani Kadaníková. „Ty však mohou být aplikovány i na nahá víčka, a to až k obočí,“ dodává. Barvami, které letos nejvíce rámují oči modelek, jsou zářivá růžová, žlutá či zelená.

žluté stíny, ostré oční linky

Známka punku

Chybět nebudou ani punkové oči, které spojuje jedno: ostré černé linie. Ty mohou třeba ve tvaru šipky lemovat oko nebo se pod okem oddělit a výrazně zaujmout.


Stíny v extravagantních barvách

Máte doma několik očních stínů v zářivých barvách, které jste už dlouho nepoužily? Teď se budou hodit víc než kdy dřív. Monostíny v zářivě žluté, broskvové, purpurové, fuchsiové či modré nanesené až k obočí vám rozhodně udělají ve vhodném kontextu službu na výsost trendy looku. S jejich aplikací rozhodně nešetřete.

Tip redakce: 
To, čemu se mnohdy snažíme úzkostlivě vyhnout při každodenním líčení, přichází do módy - slepené řasy. Slepené řasy ve svazečcích mohou zůstat jen na dolních víčkách v tzv. pavoučích nohách. Efektu docílíte buď řasenkou, nebo nalepením umělých miniřas na spodní řasovou linii.

 

RTY: Bez konturky, v crazy barvách nebo zasypané třpytkami 


Rty bez definice

Rty bez konturky? Ano, přesně to je letošní trend! Rtěnka v odstínech třešně či maliny v silné vrstvě lehce rozmazaná po rtech bude tou nejtrendovější záležitostí.


Krása metalická…

Kovový lesk a třpyt nás bude provázet na rtech, ale i na očích a nehtech. Kdo by tedy očekával tlumený podzim, mýlí se. „Těšte se na extrémní barvy rtěnek, jako je bílá, pomerančová, zelená, modrá, fialová, a to v lesklých i matných podobách,“ říká make-up artistka.

rty se třpytkami

Třpytky a zase třpytky

Pokud si vzpomínáte na trendy letošního jara, už tehdy se rty začaly zdobit všemožnými třpytkami. „Glitter lips“ se ale vrátily v podzimním hávu: „Ubralo se na sytosti a třpytky jsou aplikovány přímo na nude rty. Trend se objevuje také na očích s dosahem až pod obočí nebo po celém obličeji,“ komentuje proměnu trendu Ani Kadaníková.


Přirozená krása boduje

Patříte mezi milovnice přirozených looků? Bude se nosit opět i „nahý make-up“. U něho je vždy základem čistá a bezchybná pleť. Váháte, jaké kombinace stínů, tvářenky a rtěnky zvolit? Jednoduše zvolte obměnu nahého make-upu a sáhněte po jedné barvě na oči, tváře i rty. Právě tomuto trendu vychází vstříc essence Multilíčicí paletka Mix and Match your look.

 


VLASY: Ve znamený výstřelků i vzdušná klasika 


Žádná barva není fádní s barevnými pramínky

A co s vlasy? Chybu rozhodně neuděláte s hnědou barvou, kterou můžete podle nálady doplnit i modrou či fialovou, a to ve spodní polovině vlasů. Efektu docílíte také s jednorázovými spreji, které pak snadno vymyjete šamponem, jakmile se vám barva okouká. Zkuste třeba L’Oréal Paris Colorista Barvu na vlasy ve spreji. Je libo granátově červenou? Trend zářivých barev je ideální příležitostí, jak se pustit třeba i do déletrvající změny, která dá vyniknout jak višňovým rtěnkám, tak retro linkám.

barevné vlasy

Vyfoukaná dámička

Prim v letošní sezóně hrají také vyfoukané, udržované vlasy plné lesku. „S hřívou ležérně sčesanou dozadu v odstínech hnědé a v kombinaci s broskvovou tvářenkou aplikovanou po celé délce lícních kostí dáte vyniknout své ženskosti bez přílišné námahy,“ radí expertka.


Střihněte to ostře

Pokud se nebojíte kratších střihů, vrhněte se do ostrých, emancipovaných mikád à la střih od Vidala Sassoona, a získáte tak neotřelý šarm inspirovaný géniem geometrických střihů.

 

NEHTY: Od úletů po nenápadnost 


Od třpytek po nude odstíny

podzimních nehtových trendů pro rok 2018 si vyberou jak vyzývavé ženy, tak stydlivky. Mezi výraznější trendy v nail designu patří již zmíněné futuristické metaly rozšiřující klasickou paletu zlata, mědi a chromu o další méně obvyklé odstíny. Dalšími libůstkami jsou laky, které mají svým tónem připomínat šperky, nehty pokryté třpytkami nebo extra lesklý finish.

tmavě zelené nehtyJemné duše ocení trend nových nude a neutrálních laků na nehty, například v taupe a béžových odstínech. Praktické krásky se zas určitě zaradují nad možností nosit nehty ostříhané nakrátko a stále být in! Stačí jen doplnit nude barvami, jako je světle růžová nebo mléčná. 

Tip redakce:
Poddejte se vibracím podzimu a vsaďte na trend tmavších tónů do zelena, modra nebo hněda. Zvolte matný lak nebo přidejte lesk a dopřejte si zářivý finish. Trendy přejí obojímu!

 

Doporučené produkty:

Multilíčicí paletka Mix and Match your look (essence)
Colorista barva na vlasy ve spreji (L’Oréal Paris)

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Ani Kadaníková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Ani Kadaníková
Vizážistka, hairstylistka a analytička pleti
93
"Pomáhám ženám objevit jejich vlastní krásu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít