Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Tipy a triky na sváteční make-up

Tipy a triky na sváteční make-up

Tipy a triky na sváteční make-up

10. prosince 2017 od Karolína Hornová

10. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Která by nechtěla ve sváteční večer vypadat výjimečně? Známe kosmetické vychytávky, které vás promění ve vánoční královnu, ať už budete slavit doma s rodinou, v restauraci s přáteli, nebo romanticky pouze s partnerem.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Sváteční vánoční večer může mít mnoho podob a zdaleka nemusí jít jen o Štědrý den. Mnozí slaví Vánoce dvakrát nebo víckrát a užívají si sváteční (často spíše předvánoční) večer třeba i s přáteli. Ať už půjde o romantický večer s partnerem, nebo o rodinnou sešlost u rodičů či večeři s přáteli, která se může přehoupnout do menšího večírku, víme, jak se nalíčit. Pojďte si jednotlivé situace projít společně.


Tradiční Vánoce s rodinou

Naprostá vánoční klasika: sejde se celá rodina a vše probíhá doma u vánočního stromečku. I když nejdete ven, chcete vypadat jinak než obvykle: zvolíte sváteční oblečení, vytáhnete ze šperkovnice náušnice po babičce a dáte si záležet i na líčení. Cílem je vypadat slavnostně, ale ctít tradici svátků a s líčením to nepřehnat.

Osvědčeným trikem je nalíčit se jako obvykle, ale trošku „přitlačit na tužku“. Zkuste výraznější linky a stíny nebo dodejte svým očním víčkům trošku svátečního lesku a vytvarujte je do elegantního mandlového tvaru. Zvýrazněte své rysy technikou strobing pomocí perleťového rozjasňovače, takže budete celý večer tak trochu zářit.

rodinné vánoce

Nebojte se přidat barvu do obličeje – zkuste bronzer (třeba Bronzující paletku od Dermacolu), který krásně odráží světlo a dodá vašemu obličeji opálený vzhled. Při správném nanesení pod lícní kosti vás navíc opticky zeštíhlí. A kdo by nechtěl přes Vánoce shodit pár kilo? Pokud nejste zvyklá na rtěnku, můžete ji vynechat. Stejně budete hodně jíst a pít a výrazný odstín by mohl brzy vzít za své. Sáhněte raději po tónovaném lesku na rty, jako je třeba Lipstudio Gloss od Maybelline. Ten navíc nenadělá paseku v podobě obtisků při polibcích na uvítanou s příbuznými.


Romantické svátky s partnerem

Vánoční večeře s partnerem je něco, co u nás nemá takovou tradici. Nicméně je to příjemná možnost, jak si zpestřit svátky třeba den před odjezdem na velkou rodinnou oslavu k rodičům. Proč si jednou za čas nedopřát návštěvu luxusní restaurace, při níž si pochutnáte na něčem výjimečném a třeba si předáte i malý osobní dárek. Druhou možností je, že zůstanete doma a připravíte si vánoční večeři společně. Forma je čistě na vás.

Je to vlastně rande, ale s vánoční atmosférou. Nebojte se výraznějšího glamour stylu. Vsaďte klidně na kouřové líčení a luxusní doplňky v podobě šperků nebo elegantních společenských šatů – třeba z aktuálně velmi módního sametu, který jde navíc s Vánoci perfektně dohromady.

vánoce s partnerem

I v případě, pokud vyznáváte spíše uvolněný styl a na příliš slavnostní líčení si nepotrpíte, můžete vsadit na výrazný prvek v líčení. Sytě červená je jednou z typických vánočních barev - proč nezkusit klasické rudé rty? Vykouzlí je třeba rtěnka Longlasting lipstick v odstínu 08 od Dermacolu. Báječně se k nim honí nevystínované oči s černou „retro“ oční linkou, kterou zvýrazníte tvar svého oka. Je to nadčasové líčení, kterému nechybí punc luxusu, ale zároveň ho můžete kombinovat i s jednoduchým oblečením.


Vánoce v restauraci

Záleží na tom, jak chcete celý večer pojmout. Může jít o setkání s přáteli, na kterém si pochutnáte na sváteční večeři, předáte si dárky a budete pokračovat sklenkou něco dobrého. Takový večer může probíhat v elegantní restauraci s barem a skončit malým večírkem.

večeře s přáteli

V takovém případě si můžete dovolit více i v líčení. Vsaďte na tradiční vánoční barvy, které se ale hodí i pro večírek. Klasickým příkladem může být zlatá, stříbrná nebo bronzová. Zvolte jen jednu z barev, ale klidně se nebojte i odvážnějších detailů v podobě třpytivých očních stínů, několika třpytek třeba v oblasti lícních kostí nebo barevně sladěného metalického laku na nehty. V obojím vám pomůže třeba značka essence – zkuste metalické stíny Moonlight Eyes nebo třpytky na nehty ve stejných odstínech,

Váš vzhled dotáhnete k dokonalosti, pokud třpytivé líčení sladíte s oblečením nebo barvou šperků. Pokud vyrážíte do restaurace třeba na oběd s partnerem či příbuznými před samotnou „hlavní“ večerní oslavou, zvolte jemnější denní líčení. Nebojte se ale slavnostních prvků. Vyzkoušejte třeba kombinaci nenápadného líčení s výraznější červenou rtěnkou v teplém odstínu a vše doplňte luxusními náušnicemi. Taková kombinace vypadá dobře s jednoduchými šaty, ale třeba i s vánočním norským svetrem. Hrátky se stylovými kombinacemi už necháme na vás.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít