Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Sportujete nalíčená? 5 důvodů, proč to už nikdy nedělat!

Sportujete nalíčená? 5 důvodů, proč to už nikdy nedělat!

Sportujete nalíčená? 5 důvodů, proč to už nikdy nedělat!

22. července 2020 od Vanda Vízková

22. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Ráno jste strávila věčnost vytvářením perfektního make-upu, a když si během dne odskočíte zasportovat, nechce se vám ho smývat. Chcete pak totiž bez omezení pokračovat ve společenském životě a pořád vypadat skvěle. My vám ale řekneme, proč se vám před tréninkem určitě vyplatí se odlíčit!
Ranní cvičení s sebou tento problém nenese, ale když si naplánujete lekci cvičení místo obědové pauzy nebo na večer, dost často se vydáváte potit pod maskou make-upu. Většinou vás ještě čeká další program a představa, že vyrazí mezi lidi bez líčení a zarudlá po cvičení, není pro nikoho lákavá. Stejně jako odlíčit se a pak se malovat znovu. Víte ale, co svou pohodlností pleti způsobujete

1. Psychická stopka  

Kolikrát se během cvičení letmo zkontrolujete v zrcadle, jestli nemáte rozteklou řasenku nebo flekatý bronzer? Kolikrát byste si s chutí otřela z tváře pot nebo promnula oči? Kromě toho, že vám tyto kontroly kradou čas z tréninku (v součtu klidně i čtvrt hodiny!), vás rozteklé líčení stresuje. Jen si přiznejte, jak často během cvičení myslíte spíš na to, že byste si šla opravit obtištěnou řasenku, než na to, jestli správně provádíte cviky!   
Žena s rozmazaným líčením

2. Zablokované ozdravení pleti 

Cvičení urychluje krevní oběh. Do svalů – a také do pleti – proudí kyslík a výživa a zároveň se z pórů potem odvádějí škodlivé volné radikály. V okamžiku, kdy jejich vylučování zablokujete make-upem, se připravujete o zdravější a zářivější pleť.  

3. Zanesené póry 

Už zmiňované póry se během cvičení otevírají právě proto, aby mohly vylučovat pot a s ním další škodliviny. Kromě toho, že make-up tento proces blokuje, snadno taky proniká do rozšířených pórů. Tam se usadí a na problém v podobě pupínků a černých teček je zaděláno.   
Žena cvičí

4. Zvýšení mastnoty pleti 

Pokud vyrážíte s make-upem cvičit pravidelně, můžete svou jinak normální pleť postupně proměnit v mastnou a problematickou. A to zejména v případě, že používáte pro svůj typ pleti ne právě vhodné přípravky, jako například make-up na olejové bázi nebo hutný krycí make-up. Spolu s potem můžou časem vaši pleť nechtěně transformovat.
Tip redakce: 
Kromě slušivého outfitu na cvičení do své tašky určitě přihoďte i 
Ellie Zklidňující čisticí pleťové ubrousky Almond Oil (koupit v e-shopu). Nezaberou vám téměř žádné místo, ale důkladně vás odlíčí.
Odličování ubrousky

TIP: Vybíráte odličovací ubrousky? Zkuste si prohlídnout jejich nabídku na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

5. Nečistoty z okolí 

Erární cvičební podložky, činky, plochy strojů a jiné fitness pomůcky – to všechno sdílíte s ostatními návštěvníky fitness centra. Jsou sice občas dezinfikovány a také vy používáte svůj ručník, ale sterilní čistoty nikdy nedosáhnete. Tyto nečistoty se vám z nich při cvičení dostanou na ruce a z rukou na pleť. Pokud si pleť následně neosprchujete nebo neodlíčíte, abyste si nepoškodila líčení, zůstanou na vašem obličeji. To není lákavá představa, viďte?  
Tip redakce:  
V případě, že se zbavíte jen zátěže v podobě make-upu a zbytek líčení budete chtít zachovat, určitě vsaďte na produkty, se kterými námaha, horko a pot ani nehnou. Neporazitelnými parťáky se tak můžou stát na očích 
L’Oréal Paris Voděodolná řasenka Volume Million Lashes (koupit v e-shopu) a Dermacol Voděodolná tvarující řasenka na obočí 2 (koupit v e-shopu).  

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít