Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Skvrny na tváři? Možná za to může váš make-up

Skvrny na tváři? Možná za to může váš make-up

Skvrny na tváři? Možná za to může váš make-up

5. prosince 2020 od Lucie Nagyová

5. prosince 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Trápí vás flekatá, šupinatá až vysušená tvář? Aby vaše pleť netrpěla, vyměňte v chladných měsících krycí make-up za hydratační a zaměřte se na celkově lepší péči o svoji pleť. Dejte jí napít, hydratujte ji a nezapomínejte na podkladovou bázi.
Myslela jste si, že vaše pleť je v celkem dobré kondici, je vyživená, ale jakmile si nanesete make-up, na tváři se objevily šupinky, kterých jste si před tím nevšimla? Pokud by byla vaše pleť v optimálním stavu, make-up by žádná vysušená místa nezvýraznil. Co s tím, aby se vaše pleť vrátila znovu do kondice?

Přidejte hydrataci a výživu

Pokud se na pleti objeví nějaký problém, lze ho do druhého dne jen těžko dát do pořádku, nicméně je třeba začít hned a nic neodkládat.

Dopřejte své pleti následující péči:

  1. Velmi jemný peeling s drobnými obrušovacími částečkami, který ji zbaví nežádoucích šupinek a zbytku odumřelých buněk. Ideální jsou maximálně dvě ošetření do měsíce. Po použití zjistíte, že je vaše pleť jemnější, hladší a živější. K provádění peelingu můžete také použít kartáček na čistění pleti. Příjemný je například NIVEA Rozjasňující rýžový peeling (koupit v e-shopu).
  1. Je důležité pleť pořádně „zavlažovat“. Pokud vás trápí suchá pleť, na které máte šupinky, volte výživné hutnější hydratační krémy, ve kterých se objevují například bambucké máslo, jojobový olej, včelí vosk nebo urea. Hydrataci až na 24 hodin pleti dodá L'Oréal Paris Hydratační krém suchá a citlivá pleť Hydra Specialist (koupit v e-shopu).
  2. Přidejte do své kosmetické výbavy pleťová séra, zvláště se zaměřte na ta s vitamínem C, která pleť rozjasní a posílí, jako je například Astrid Vitamin C pleťové sérum (koupit v e-shopu).
  3. Dejte si záležet a dvakrát denně pleť důsledně vyčistěte. Přednost dejte odličovacím produktům na bázi olejů nebo jemným odličovacím mlékům.

Základ pro nalíčení

Pro pleť, kterou trápí suchá místa s odlupujícími se šupinkami, je velmi důležitý výběr dekorativní kosmetiky i samotný postup jejího nanášení:
  1. Nejdříve naneste podkladovou bázi neboli primer, který vylepší stav pleti. Pro suchou pleť jsou vhodné hydratační primery se silikonem, jež dokážou opticky vyhladit nerovnosti, jako jsou vrásky, suché mapy a šupinky. Po nanesení nechte podkladovou bázi chvilku zaschnout, na pleti se vytvoří jemný film, který pak vyzmizíkuje výše zmíněné nedokonalosti. Skvěle pleť vyhladí a sjednotí NIVEA Podkladová báze 2 v 1 Glow (koupit v e-shopu).
  2. Po nanesení podkladové báze aplikujte make-up. Dávejte přednost krémovým produktům před těmi pudrovými. Make-upy, které obsahují velké množství pudru, mají tendenci tvořit po pár hodinách na pleti skvrny a nevzhledné mapy. V drogerii tedy sáhněte po make-upu, který je hydratační a pleť zároveň vyživuje. Až 24hodinovou hydrataci a perfektní krytí zajistí L´Oréal Paris Make-up True Match (koupit v e-shopu).
  3. Místo klasického pudru použijte jemný a transparentní pudr.
  4. Dále naneste krémovou nebo tekutou tvářenku, ta pudrová by opět podtrhla spíše všechny nedostatky vaší pleti.
  5. Se stejnou texturou najdete také rozjasňovače, které pleť rozjasní a dodají jí šťávu.

TIP: Širokou nabídku dekorativní kosmetiky, jako jsou make-upy, tvářenky nebo pudry, najdete i na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít