Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Sex-proof líčení, které přežije i vášnivou noc

Sex-proof líčení, které přežije i vášnivou noc

Sex-proof líčení, které přežije i vášnivou noc

29. ledna 2020 od Lucie Ulmanová

29. ledna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Johana Medová

Žhavá noc valentýnská nebo jakákoliv, kdy potřebujete vypadat smyslně a zároveň požadujete po make-upu, aby vydržel všechny hrátky… Sex-proof líčení má svoje specifika.

Smyslný make-up není jednoduchá disciplína, vysvětluje hned na úvod vizážistka Johana Medová. Z její zkušenosti totiž pánové preferují:

  • spíše přirozenost, jako je rozjasněná pleť,
  • šťavnaté rty (většinou spíše lesklé než matné),
  • tmavé řasy,
  • případně lehce zvýrazněné obočí, než aby prahli po pořádných kouřových stínech a nalepovacích řasách.

Přesto právě s těmito výraznými atributy se žhavý sexy look často spojuje. „Většina mužů nemá ráda nalepovací řasy, smetáky tomu říkají,“ upřesňuje vizážistka. Jestli jsou navíc vaším běžným standardem, bude trochu těžší partnera překvapit. „V takovém případě se nebojte zvýraznit jak oči, tak rty. Rozhodně nezapomeňte ani na obočí, bez kterého bude sebelepší líčení vypadat nedokončeně,“ radí expertka na make-up.

Aby make-up vydržel celou vášnivou noc

  • Je třeba začít důkladnou přípravouodlíčením, krémem a primerem, který nepustí make-up do pórů a zaručí jeho výdrž. Zapracujte ho opravdu důkladně!
  • Aby se celá vaše práce neotiskla do polštáře, vždycky celý look zafixujte fixačním pudrem, popřípadě speciálním fixačním sprejem.
  • Podle vizážistky Medové je určitě nutné použít voděodolnou řasenku (přece jen někdy mohou být hrátky náročnější), semipermanentní líčení obočí a neslíbatelnou rtěnku! Opravdu existují! Některé mají dvě složky, barvu a lesk, takže můžete doupravovat svůj vzhled. A rozhodně nemusí být jen rudá, byť ta dodá sex-appeal a má tolik podtónů, že sluší každému, když si správně vybere. Může být i růžová, fialková.
  • Na sex-proof líčení se příliš nehodí matné rtěnky. Opatrná by vizážistka byla i na lesky na rty: „Mužům připadá, že lepí.“ A tak doporučuje buď lesklou rtěnku, nebo prostě balzám na rty, obzvlášť když už máte výrazně nalíčené řasy.

Zaměřeno na oči

Můžete si vykreslit precizní kouřové líčení, ale možná budou stačit jen výraznější řasy. Jak už zmínila Johana Medová, nalepovací řasy se velké oblibě netěší. Ale pokud chcete výrazně a smyslně pomrkávat, zahustit a doplnit řasy jde i „trsovkami“. „Jen je u nich složitější aplikace, ale jsou jemnější, méně viditelné, a pokud se náhodou odlepí, vypadne jen jeden trs, a ne celé řasy, což je takové malé faux-pas, usmívá se expertka. A to přece během desátého přípitku se skleničkou sektu v ruce zažít nechcete. My doporučujeme vykreslit hezké kočičí oči voděodolnou linkou a přidat na tvářence. Ale pořád nechte svým tvářím prostor k tomu, aby samy ukázaly, že se stydíte nebo jste rozžhavená touhou!

Několik dobrých tipů a rad:

  • Nezapomeňte, že brzy sundáte rolák – má váš make-up tón pleti jednotný s tónem celého těla? To by měl!
  • Voňavé třpytky se hodí do dekoltu i na paže. Sice do rána nevydrží, ale ten prvotní efekt partnera mile překvapí.
  • Malé překvapení představují kamínky nalepené na prsou nebo tetovací obrázek, který se ukáže, až když kalhotky zmizí neznámo kam.
  • Nepřehánějte to s parfémem, nezapomeňte použít antiperspirant zabraňující pocení. Parfém můžete použít do vlasů, přece jen na kůži při vášnivém líbání může mít jistou hořkou pachuť.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Johana Medová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Johana Medová
vizážistka
58
"Vaše krása v mých očích!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít