Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Řasenka jen na řasy? Jak ještě šikovný kartáček použít?

Řasenka jen na řasy? Jak ještě šikovný kartáček použít?

Řasenka jen na řasy? Jak ještě šikovný kartáček použít?

23. října 2021 od Anna Šťastná

23. října 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Kulatý kartáček, který znáte z řasenky, je jedním z nejlepších kosmetických vynálezů všech dob. Proto pokud ho používáte jen na řasy, děláte chybu. Jakou další roli při vašem zkrášlování může hrát? Věděli jste, že i na vlasy nebo obočí?

1. Klasická řasenka, různé kartáčky

Kartáčky do „klasických“ řasenek jsou v podstatě samostatným vědním oborem. Dělají se v různých tvarech, délkách i materiálech. Účel je jasný – docílit co nejdelších, krásně natočených a precizně oddělených řas. Různé značky na to jdou různě. Maybelline Snapscara řasenka černá (koupit v e-shopu) nabízí tradiční štětinky, které se zužují a ještě jsou zaoblené. Díky tomu se s kartáčkem snadněji pracuje i v hůře dostupných koutcích oka, kam se klasický tvar jen špatně dostane. Max Factor řasenka Clump Defy (koupit v e-shopu) silikonový a zaoblený kartáček, který řasám lépe dodá objem, a také je snadněji rozčeše. Nebudou tak působit slepeným dojmem, ale naopak krásně orámují oko, čímž ho opticky otevřou.
Klasická řasenka, různé kartáčky

2. Řasenka 2v1 

Už jste viděli řasenku, která má kartáčky dva? Tak třeba L'Oréal Paris Řasenka False Lash Superstar XFibre (koupit v e-shopu) je má. Součástí řasenky je totiž také podkladová báze, takzvaný krok 1, který řasy vyživí a dodá jim objem. Krok 2 řasy prodlouží a nadzvedne.

 
Řasenka s podkladovou bází

3. Řasenka s podkladovou bází

Právě podkladová báze na řasy se stala hitem posledních let. Všechny toužíme po bohatých řasách, ovšem ideálně bez toho, aniž bychom musely používat ty umělé, které bohužel přispívají k padání těch přirozených. Bezbarvé, nebo někdy bílé báze řasy vyživí, podpoří jejich růst a zároveň znásobí objem, který jim pak dává řasenka. Zkuste třeba Rimmel London podkladová báze na řasy Scandaleyes Volume (koupit v e-shopu).
Řasenka na obočí

4. Řasenka na obočí

Aplikaci pomocí kartáčku si od řasenek vypůjčily také řasenky nebo zvýrazňovače na obočí. Jen jsou o něco menší a drobnější. Velmi dobře se pracuje například s Maybelline gelová řasenka na obočí Brow Fast Sculpt 2 Soft Brown (koupit v e-shopu), která chloupky nejen zvýrazní, ale také je zafixuje. Pokud tedy máte divoké obočí vlající všemi směry, tohle bude skvělý pomocník přesně pro vás.
Řasenka na odrosty a šediny

5. Řasenka na odrosty a šediny

Využití šikovných kartáčků jde však ještě dál. Díky chytré Syoss řasence na vlasy Mahagonová (koupit v e-shopu) můžete během vteřiny zakrýt odrosty nebo šediny. Perfektní věc, která vám prodlouží interval mezi návštěvami kadeřníka, a tím pádem vlastně i ušetří peníze.
 
Tip redakce:
Jakmile vám dojde oblíbená řasenka, její kartáček důkladně umyjte a nechte si ho v kosmetické taštičce. Zachrání vás přesně v těch chvílích, kdy si řasenku nanesete špatně a ona slepí řasy. Abyste si nemusely špinit prsty, jednoduše řasy zase rozlepíte čistým kartáčkem a vaše líčení je zachráněno.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít