Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Proč je pleť na podzim tak suchá? 4 tipy, jak jí pomoci

Proč je pleť na podzim tak suchá? 4 tipy, jak jí pomoci

Proč je pleť na podzim tak suchá? 4 tipy, jak jí pomoci

5. listopadu 2020 od Lucie Nagyová

5. listopadu 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Vlivem studených měsíců jsou pleť i pokožka více namáhané. Kůže rychleji vysychá a narušuje se její kožní bariéra, na mastnější pleti se snadněji vyrojí akné a černé tečky. Víte, co jim opět pomůže navrátit krásu?
V zimě kůže produkuje méně mazu, a je tak náchylnější ke vzniku šupinek, může být hrubá na dotek nebo dojde k jejímu začervenání. Pro zklidnění těchto negativních účinků je zásadní začít se v tomto období o pokožku i pleť starat jinak než v létě.
 
A jak na to, aby pokožka netrpěla a byla lépe vyživená? Vyzkoušejte následující tipy na vlastní kůži.

1. Změňte odličovací produkt 

Zkuste změnit svůj odličovací a čisticí rituál a jděte na čistění pleti trochu jinak. Místo micelárních vod nebo odličování pomocí mýdla a vody, které pokožku ještě více vysušují, používejte hutnější odličovací pleťová mléka, hydrofilní oleje nebo jemné mycí pěny. Odličovací produkt by měl obsahovat rostlinné oleje, jako jsou mandlový, jojobový nebo zklidňující aloe vera. Na suchou nebo citlivou pokožku se hodí například NIVEA Výživný čisticí pleťový olej (koupit v e-shopu).

2. Extra péče

Během sychravých měsíců ocení naše pleť péči v podobě sér, například NIVEA Q10 Energizujícího perlového séra proti vráskám (koupit v e-shopu), které rozzáří a zpevní pleť už za dva týdny. Séra pronikají hluboko a poskytují pleti potřebné živiny. Důležitý pro obnovu a výživu pokožky je také peeling, který zbavuje pleť odumřelých buněk. Zkuste znásobit sílu vitamínu C Astrid Exfoliačním a rozjasňujícím peelingovým gelem s vitamínem C (koupit v e-shopu).
Peelingem je vhodné ošetřit také celé tělo. Po aplikaci je kůže příjemně jemná s pocitem hydratace. Pokožku dokonale zvláčňuje Ameté Cukrový tělový scrub Grape & Kiwi (koupit v e-shopu). Po peelingu je ideální použít tělový olej. Po jeho aplikaci se olej krásně spojí s pokožkou a uzamkne v ní vlhkost. Vhodný je například NIVEA Body Oil Výživný tělový olej (koupit v e-shopu). Kapičku oleje můžete přidat také do svého oblíbeného tělového krému.

3. Hydratujte 

Pleť i pokožku hýčkejte kvalitními hydratačními krémy, které podpoří jejich výživu. Skvělou kombinací pečujících olejů a bambuckého másla pro vaši pleť je Floré Bylinný pleťový krém rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu).
 
Po žádné koupeli nebo sprše nezapomínejte na pořádné promazání pokožky. Nejlepší doba pro namazání těla je hned po sprše nebo koupeli. Vlivem horké vody a páry se otevřou póry a kůže snadněji vstřebává všechny výživné látky. Vhodné jsou:
  • tělová mléka,
  • tělové balzámy,
  • tělová másla.
Mezi nejznámější patří například bambucké. Oblíbená jsou také kakaová nebo makadamiová tělová másla, které ocení například velmi suchá pokožka. Snadno a lehce se vstřebává třeba Floré Bylinné tělové máslo avokádo & citronová tráva (koupit v e-shopu).

4. Místo vany sprcha 

Místo koupele vsaďte na kratší sprchu. Pozor si dejte také na příliš horkou vodu, a když už máte chuť se naložit do teplé lázně, přidejte koupelové olejíčky, které zabrání zbytečnému přesušení pokožky. Pro dokonalou očistu těla vyzkoušejte například novinku NIVEA Sprchový gel Naturally Good Cotton Flower nebo Wild Rose, které obsahují 98 % ingrediencí přírodního původu a jsou vhodné pro suchou i citlivou pokožku, nebo NIVEA Sprchový gel Care&Roses, jenž skvěle ošetří suchou, drsnou a podrážděnou pokožku.

TIP: Doplňte si své zásoby péče o tělo z klidu a bezpečí domova na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít