Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Problémy s pletí: Kdy na ně stačí jen korektor?

Problémy s pletí: Kdy na ně stačí jen korektor?

Problémy s pletí: Kdy na ně stačí jen korektor?

14. března 2023 od Lenka Knápková

14. března 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Každého z nás někdy trápí drobná nedokonalost nebo chyba na kráse. Ať už toužíte zakrýt rudý pupínek, tmavé kruhy pod očima nebo drobné červené žilky, pomůže vám vždy korektor. Abyste nechtěný problém perfektně zakryli, je potřeba zaměřit se na správný výběr korektoru a jeho aplikaci. S námi zjistíte jak na to!

1. S čím vám korektor pomůže:

  • Kruhy pod očima

Pokud trpíte na kruhy pod očima nebo máte za sebou prohýřenou noc, neměl by vám doma chybět Maybelline Instant Eraser Korektor 06 Neutralizer (koupit v e-shopu), který je speciálně vyvinut pro zakrytí kruhů pod očima, ale můžete ho používat i na jiné části obličeje.
Máte-li zralejší pleť a vrásky kolem očí, sáhněte po korektoru. Ten má lehčí konzistenci, nebude se slévat do vrásek a má vysoké krytí. Zkuste třeba concealer L´Oréal Paris Infaillible More Than Concealer Korektor (koupit v e-shopu), který skvěle splyne s pletí a obsahuje i pečující složky.
  • Pupínky

Nejčastější případ, kdy saháme po korektoru, jsou právě nechtěné zarudlé hrbolky. Používejte korektor přímo určený na akné, většinou má totiž antiseptický a vysušující účinek. Zároveň zajistí vyšší krytí a delší výdrž.  Jako například Dermacol Korektor Matt Control (koupit v e-shopu) nebo Miss Sporty So Clear Coverstick (koupit v e-shopu), který vstřebává maz a vyhlazuje postižená místa. Pro dokonalé a dlouhodobé krytí nezapomeňte pleť nakonec zafixovat pomocí pudru Dermacol Fixační pudr – natural (koupit v e-shopu).
  • Projasnění obličeje

rozzáření očního okolí či očí vám bude stačit lehký korektor s rozjasňujícím účinkem a vitaminy, který naneste pod oči a také do vnitřních koutků očí. Zkuste Bourjois korektor Healthy Mix (koupit v e-shopu), který dodá pleti zdravý vzhled a posílí ji o mix vitaminů.
  • Konturování

Se správným odstínem korektoru se dá také velmi dobře konturovat. Tmavší korektor můžete nanést třeba pod lícní kosti a lehce rozmazat, čímž je zvýrazníte. Konturování je skvělá metoda, jak zeštíhlit obličej a potlačit nedokonalosti.
Tip redakce:
Pamatujte, že méně je někdy více. Pokud máte velmi problematickou pleť, nesnažte se násilně zakrýt všechny pupínky. Vaše pleť by pak mohla vypadat pod nánosy korektoru a make-upu jako maska, a to by mělo úplně opačný efekt.

2. Jakou má mít korektor barvu:

Vycházejte vždy z odstínu vaší pleti. Nejlepší krytí vám zajistí korektor o něco světlejší, než je vaše pleť. Ideální ovšem je mít v kosmetické taštičce alespoň dvě až tři barvy korektorů. Pro zakrytí kruhů pod očima se bude hodit spíše světlejší korektor. Naopak na pupínky je ideální v odstínu vaší pleti.

Druhy korektorů:

Druh korektoru volte podle problému, který chcete zamaskovat. Jiný druh korektoru se hodí na kruhy pod očima a jiný třeba na akné či stopy po akné. A nezapomínejte také na typ pleti. Pro mastnou pleť se hodí spíš tuhý korektor a pro pleť sušší doporučujeme spíše tekutý korektor s hydratačním účinkem.

1. Tekutý

Tekuté korektory poskytují střední stupeň krytí často i vyživují pleť. Jsou ideální na maskování pih či žilek. Zkuste Maybelline Fit Me! Korektor (koupit v e-shopu), který vytvoří přirozeně vypadající pleť, a má rozjasňující efekt.

2. Tuhý

Tuhá konzistence korektoru umožnuje perfektní zakrytí výraznějších nedokonalostí pleti. Matující korektor Gabriella Salvete Matt Corrector (koupit v e-shopu) má velmi praktické balení ve rtěnce a můžete ho tak nosit všude s sebou.

3. Krémový

Silně krycí krémové korektory jsou určeny pro dokonalé zakrytí pigmentových skvrn nebo pupínků. Tyto korektory se nanášejí před aplikací make-upu. Díky silné pigmentaci zakryjí opravdu vše, a mají dlouhou výdrž.
Tip redakce:
Velkým trendem jsou tzv. barevné korektory. Fungují na základě kontrastu komplementárních barev a dokážou zneutralizovat mnoho barevných nedokonalostí v obličeji. Lze je koupit jak samostatně, tak i v paletce, takže budete mít všechny barvy po ruce.
  • Zelený korektor neutralizuje červená místa, pupínky a jizvičky.
  • Fialový korektor je ideální pro žluté podtóny pleti, pleť rozjasní a dodá jí svěží vzhled.
  • Oranžový korektor si poradí s kruhy pod očima, zejména trpíte-li těmi tmavými s namodralým nádechem.
  • Růžový korektor pomůže s maskováním pigmentových skvrn nebo pih.

3. Kdy a jak korektor nanášet:

  • Korektor nanášejte na pleť vždy až po aplikaci hydratačního krému, báze a make-upu.
  • Na neošetřené pleti hrozí usazení korektoru v pórech či vráskách, a tím si zbytečně budete přidávat roky.
  • Co se týká aplikace, nejlépe se vám bude pracovat pomocí houbičky Gabriella Salvete 3 Make-Up Sponges (koupit v e-shopu), tuhého malého štětce nebo zkuste jemně vklepávat korektor prsty.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít