Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pravda o kokosovém oleji: Zhoršuje stav pleti?

Pravda o kokosovém oleji: Zhoršuje stav pleti?

Pravda o kokosovém oleji: Zhoršuje stav pleti?

14. března 2020 od Jana Kantorová

14. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Kokosový olej se v současnosti hojně využívá v kosmetice i v kuchyni. Jeho využití i účinky jsou opravdu výjimečné. I když by se mohlo zdát, že se hodí pro všechny, nemusí to být pravda.
Mýtů kolem kokosového oleje koluje stále hodně. Jedno je jisté, ve většině případů našemu zdraví i kráse prospívá. Když jde ale o pupínky, akné a mastnou pleť, jeho účinky už mohou být rozporuplné. Konzumací kokosového oleje totiž sice bojujete proti akné, ale ve chvíli, kdy ho nanášíte přímo na pleť, je komedogenní (tzv. že obsahuje látky, které mohou zanášet a ucpávat póry). Mohlo by tak dojít ke zhoršení akné. Jaká je pravda a jaké jsou jeho výhody v péči o pleť?
kokos

Když olej pomáhá…

Kokosový olej má široké využití v péči o pleť, rty, vlasy i pokožku těla. Dokáže kůži hydratovat, zjemňovat a zároveň také vyživovat. Má antibakteriální a protizánětlivý efekt, proto bývá používán při léčbě ekzémů a suché kůže. A jelikož obsahuje antioxidanty, napomáhá lepšímu hojení ran a jizev.

Kosmetické výhody:

  • Hodí se pro ranní masáž unavené pleti: dodá jí hydrataci a vyhladí ji. Kromě samotného kokosového oleje můžete použít také Herbamedicus Super kokos & Aloe vera pleťový olej (koupit v e-shopu).
  • Čistí pleť: stačí namíchat kokosový olej například s ricinovým a nanést pomocí vatového tamponku na pleť.
  • Jako balzám na rty nebo peeling: perfektně hydratuje rty, a když ho smícháte například s třtinovým cukrem, můžete ho použít právě jako jemný peeling rtů.

Kdy může škodit?

Ve své podstatě všechny oleje mají tendenci ucpávat póry, pokud se nespojí s vodou (tzv. emulgací). Může tak docházet k ještě většímu vysušení nebo zhoršení akné. Je tedy dobré zvážit, jaký typ pleti máte. Pokožku totiž promastí, ale bez vody ji nedokáže pořádně hydratovat. Je tedy potřeba jít mu trochu naproti a doplnit ho hydratačními séry a krémy. Vhodný je i pro péči o pokožku celého těla. Ale je vždy dobré natírat ho na vlhkou pokožku, ideálně tedy ve chvíli, kdy vylézáte ze sprchy. Anebo přímo v ní, a to pomocí třeba Dove Sprchové pěny s kokosovým olejem (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít