Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nosíte brýle? Možná děláte tyto chyby v líčení

Nosíte brýle? Možná děláte tyto chyby v líčení

Nosíte brýle? Možná děláte tyto chyby v líčení

11. března 2018 od Helena Hladíková

11. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.

Správně se nalíčit, aby i pod brýlemi vynikla vaše krása, to je někdy docela kumšt. Používat černou, nebo ne? Nanášet řasenku, nebo ne? Ženy, které nosí brýle, si často kladou nejednu takovou otázku. Na to, čeho byste se při líčení pod brýle měla vyvarovat především, jsme se zeptali vizážistky Jany Lavrenčíkové Myškové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jednou z  chyb, jichž se ženy při líčení pod brýle obecně dopouštějí, je nadměrné používání dekorativní kosmetiky. Kombinování různých typů líčidel by tak mohlo mít negativní efekt. Ideálně byste si měla najít pár dobrých a osvědčených kosmetických pomocníků, zejména pak paletku očních stínů s vhodnými barvami, s nimiž se však naučíte perfektně zacházet. Při líčení je totiž velký rozdíl mezi tím, jestli nosíte brýle na dálku, nebo na blízko. Pokud máte korekci na dálku, je třeba se zaměřit na optické zvětšení oka, protože čočka oko zmenšuje. U brýlí na blízko je to přesně naopak, čočka oko zvětšuje, a tak byste měly oko opticky zmenšit. A právě to je ještě častější a závažnější chyba většiny žen, které nosí brýle. Víte, jak se jí vyvarovat?  


Dokonalá hra stínů

Když si osvojíte umění správného vystínování svých očí, budete za hvězdu v jakýchkoli brýlích. S očními stíny totiž dokážete oči opticky zvětšit nebo naopak zmenšit, podle toho, jaký typ brýlí nosíte. Jste-li krátkozraká, tedy nosíte brýle na dálku, brýlová čočka vám oči zmenšuje. „V takovém případě nepoužívejte příliš tmavé tóny očních stínů, zaměřte se na světlejší spektrum barev,“ radí vizážistka.

Bát se nemusíte ani nanesení bílé či perleťové barvy pod obočí. Pozor si však dejte na ostré hrany. Krátkozraké oko potřebuje spíše plynulé přechody odstínů, proto je pro vás ideální kouřové líčení. „U brýlí na blízko, které oči opticky zvětšují, volte naopak jemnější líčení, tlumené barvy a tmavší stíny na celé víčko,“ dodává expertka.

nanášení stínů

Přizpůsobte se svým brýlím

Ráda jdete proti proudu a svými brýlemi to chcete dát patřičně najevo? Nebo se raději držíte při zemi a volíte konzervativní řešení? Ať tak či onak, nezapomínejte, že byste vždy měla sladit líčení se svým typem brýlí. „Líčení je potřeba přizpůsobit typu a tvaru obrouček vašich brýlí. U výrazných obrub zvolte jemnější, přirozenější líčení, takové brýle vyniknou samy o sobě. Pokud nosíte brýle s tenkými obrubami, nebo dokonce bez nich, takzvané vrtané brýle, můžete si dovolit výraznější nalíčení,“ radí vizážistka.


Pozor na obočí!

Ať už nosíte jakékoliv brýle, myslete na to, že přitahují pozornost k obočí. „Na péči o obočí, to znamená na pravidelnou úpravu jeho tvaru a barvy, byste měla klást větší důraz než na samotné líčení očí,“ doporučuje vizážistka. Vytvarovat bezchybné obočí sice vyžaduje trochu cviku, ale věřte, že se to vyplatí. Upravené obočí dokáže s vaším obličejem udělat doslova divy, tak se do toho bez obav pusťte.

líčení obočí

Ach, ty řasy!

Další oblastí, v níž ženy s brýlemi občas tápou, je líčení řas. „V první řadě byste měla zvolit vhodnou řasenku podle toho, jak dlouhé a husté máte řasy. Pokud se dotýkají skel brýlí a líčením byste je ještě prodloužila, před nanesením řasenky je raději pomocí kleštiček natočte,“ radí odbornice. Řasy se krásně zvednou, nebudou narážet do skel, a oblast oka bude navíc působit ještě otevřeněji. A to se vám zejména při snaze oči zvětšit náramně hodí. Nosíte-li brýle na dálku, vyhněte se efektu kočičích očí – netahejte řasenku do stran, ale jen nahoru, abyste dosáhla kulatějšího tvaru. I v tom vám pomohou zmiňované kleštičky na řasy.


Černá je dobrá

Když linku na oči, tak černou. Máte to také tak? Já rozhodně! Spousta žen asi občas udělá „barevný experiment“, ale pak se přece jen nejčastěji vrací ke staré dobré klasice. Ale jak to je s černou barvou v případě, že nosíte brýle? „Černé barvě se u líčení pod brýle není třeba úplně vyhnout. U brýlí na dálku ji můžeme bez obav použít, ovšem jen na horní víčko. Orámováním celého oka bychom dosáhly zmenšení, a to v tomto případě nechceme,“ říká profesionální vizážistka.
 
Tipy redakce
  • Pamatujte si, že pomocí světlejších odstínů můžete oblast, kam stíny nanášíte, opticky zvýraznit a zvětšit. Tmavými stíny naopak opticky zmenšujete.
  • Trápí-li vás tmavé kruhy pod očima, používejte korektor, protože brýle tyto nedokonalosti ještě umocní.
  • Jestliže nemáte v okolí očí výrazné vrásky, nebojte se při rozjasňování a zvětšování očí třpytivých stínů. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.
Beauty specialistka – kosmetická poradkyně – vizážistka
120
"Jak řekla Coco Chanel: Krása ženy začíná v momentě, kdy se rozhodne být sama sebou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít