Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dokonalé obočí! Zn.: Doma, snadno a rychle

Dokonalé obočí! Zn.: Doma, snadno a rychle

Dokonalé obočí! Zn.: Doma, snadno a rychle

23. prosince 2017 od Karolína Hornová

23. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Bezchybné obočí je jedním z nejdiskutovanějších kosmetických témat. V jeho tvaru se odráží aktuální trendy a má moc změnit výraz obličeje. Vyplatí se mu věnovat řádnou péči. Ukážeme vám krok za krokem, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Kvalitní pinzeta je základ

Souměrné obočí tvoří souměrný obličej a odpoutává pozornost od případných nedostatků. Někdy může mít naše obočí trošku jiný tvar, než se zdá jako ideální, nebo být příliš husté a nepoddajné. Jako první by měla přijít na scénu pinzeta. Žádný jiný nástroj nemá pro domácí úpravu obočí smysl.

Vybírejte tento nástroj pečlivě. Stiskací plochy pinzety by měly dokonale přiléhat. Nebojte se investovat do kvalitního nástroje vyšší částku – taková pinzeta vám bude sloužit dlouhé roky či desetiletí. Je na vás, zda zvolíte pinzetu špičatou, či zkosenou. Pro začátečníky je ale lepší zkosená – má širší stiskací plochu, a tím pádem lépe uchopí chloupek. Pokud máte nepoddajné obočí, zvolte delší pinzetu. Nástroj funguje na principu páky, takže platí pravidlo čím delší, tím silnější stisk.

vytrhávání obočí


Dokonalý tvar chloupek po chloupku

Tvarování obočí je věda, kterou si ale lze osvojit a poměrně brzy dostat do ruky ideální tvar. Obočí netrhejte „bezhlavě“. Chloupky obočí rostou v řádcích, proto je vytrhávejte vždy v liniích směrem od vnějšího (spodního) okraje. Respektujte přitom přirozený tvar obočí a nesnažte se ho radikálně měnit. Platí to především pro oblast u kořene nosu, kterou bychom neměly radikálně zužovat.

Co ale můžete udělat, je doladit tvar obočí nad kořenem nosu třeba v případě, že vám v tomto místě vyrůstají „divoké“ chloupky nebo každé z obočí začíná růst v odlišné vzdálenosti od kořene nosu. Pozor ale, aby vám „neujela ruka“ – obočí by mělo začínat v linii s vnitřním koutkem oka (1) a končit v prodloužené linii spojnice okraje nosu a vnějšího koutku oka (3). „Zlom“ obočí by měl být pokud možno v prodloužení spojnice okraje nosu a duhovky oka (2).

postup tvarování obočí

Nebojte se vytrhnout i chloupky, které „kazí“ horní linii obočí a vystupují za ni. Vytvoříte tím pravidelný vzhled a v případě zvýraznění tužkou nebo pudrem i lehce dramatický pohled.


Zvýrazněte své obočí tužkou, gelem či pudrem

Aktuálně se nosí výrazné, husté obočí. Zvýraznit jeho linii ale není od věci ani v případě, že tento trend nenásledujete. Pokud chcete jen potrhnout jeho tvar nebo zamaskovat drobné nerovnosti, stačí zvolit tužku na obočí v přirozené barvě, nebo klidně i trošku světlejší. Je to ideální řešení především pro blondýny a ty, které mají obočí řídké.

tužka na obočí

Ostrou tužkou nevykreslujte obočí tahem, nýbrž dělejte drobné krátké tahy do ztracena, které napodobí vzhled chloupků a obočí opticky zhustí. Můžete použít i gel, a to buď po tužce, nebo místo ní. Gel obočí zafixuje v požadovaném tvaru, dodá mu barvu a obsahuje štětinky, které obočí zhustí.

Rychlou práci jedním tahem zvládnete s pudrem na obočí, který krásně podkreslí jeho linii. Pozor ale při výběru barvy – zde dvojnásob platí, že by rozhodně neměl být tmavší než obočí. Pudr tvoří jednolitou linii a v případě špatného výběru barvy by mohl vypadat jako nepovedené tetování.


Barva na obočí: Ano, nebo ne?

Další možností je dlouhodobé řešení v podobě barvy. Pamatujte ale na to, že barva obočí jen ztmaví, ale nezhustí. Je proto ideálním řešením pro světlé, ale husté obočí. V drogeriích jsou navíc k dispozici většinou jen dva odstíny barev, vhodných na obočí a řasy: černá, která se na obočí hodí pro málokoho, a jeden odstín hnědé, jehož intenzita stoupá s dobou působení.

konturování obočí

Pokud se tedy už rozhodnete k domácímu barvení, barvu nejdříve otestujte a nechte ji působit třeba jen pár vteřin. Záleží na přirozené barvě vašeho obočí a také na tom, jak jsou chloupky schopny přijímat pigment. Barva není permanentní, takže se během dvou tří týdnů poměrně dobře vymyje – pokud to tedy přeženete, je snadná pomoc: obočí párkrát vymyjte mýdlem nebo trochou šamponu – tím odstín „stáhnete“.

Na obočí nepoužívejte barvu na vlasy, i když by se to mohlo zdát jako dobré řešení. Kromě toho, že na obočí může barva reagovat jinak (např. může dojít k alergické reakci, obočí nemusí mít stejný odstín jako u vlasů apod.), je třeba si uvědomit, že zdaleka ne všichni mají obočí přesně v barvě vlasů. Stejnou barvou by pak mohl vzniknout nepřirozený vzhled.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít