Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: Líčení zralé pleti

Make-up akademie: Líčení zralé pleti

Make-up akademie: Líčení zralé pleti

25. srpna 2021 od Tereza Špačková

25. srpna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Vrásky od smíchu i mračení, kruhy pod očima, pigmentové skvrny i povadlé kontury obličeje – to je přirozená realita zralé pleti. Správným líčením ale můžete některé neduhy skrýt a vykouzlit tak mladší vzhled. Jak postupovat?

Začněte správnou péčí

Zralou pleť sužuje ztráta kolagenu a následně i pružnosti a pevnosti, navíc bývá často suchá a mdlá. Proto je před samotným líčením nutné myslet především na správnou péči a dát pokožce, co potřebuje. Vhodný je třeba L´Oréal Paris Revitalift Filler denní krém SPF 50 (koupit v e-shopu), jenž při pravidelném používání pleť hydratuje, vypíná, redukuje hloubku vrásek a brání tvorbě těch nových. Z dlouhodobého hlediska tak navrací pokožce pevnost a pružnost.
 

Tip redakce:
Potřebujete-li dodat tvářím trochu zdravého lesku, přidejte do podkladové báze kapičku
L´Oréal Paris Wake Up & Glow Glow Mon Amour rozjasňovače (koupit v e-shopu) a zapracujte do pleti v jednom kroku.

Dbejte na přirozený vzhled

Na dokonale připravený podklad naneste make-up, nejlépe hydratační krémový. Dobře se do pleti zapracovává a vypadá přirozeně. Vyzkoušejte například L´Oréal Paris True Match Make-up (koupit v e-shopu). Jeho extra hydratační složení obohacené o kyselinu hyaluronovou, vitamíny a antioxidanty tak pleť vyhladí a sjednotí, ale zároveň jí dodá tolik potřebnou péči.  Na místa, kde je potřeba vyšší barevné korekce, vťupejte pomocí prstů do pleti o něco více přípravku. Zakryjete tak nepříjemné hyperpigmentace či jizvičky po akné, ale výsledek bude vypadat přirozeně a svěže. V případě větších barevných odlišností sáhněte raději po krycí síle korektorů.

TIP: Vyberte si pravý make-up pro vaši pleť ze široké nabídky na e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Osvěžte oční okolí

Povislé oční okolí a kruhy pod očima opticky omladíte za pomoci světlého korektoru. Naneste jej pod dolní linii řas i níže na samotné kruhy pod očima i těsně pod obočí a zapracujte do ztracena. Tento krok opticky projasní a pozvedne pokožku. Veškeré nedokonalosti zamaskuje i rozjasňovací korektor L'Oréal Paris True Match Eye-Cream in a Concealer. Poté zvýrazněte obočí pomocí L´Oréal Paris gelu na obočí Plump & Set Brow Artist, 105 Brunette (koupit na e-shopu). Díky praktickému aplikátoru kartáčkem vyčešete chloupky směrem vzhůru, a zároveň tím vyplníte obočí v jednom kroku.
L´Oréal Paris True Match Eye-Cream in a Concealer
L´Oréal Paris True Match Eye-Cream in a Concealer

Navraťte obličeji kontury

Konturování obličeje je pro omlazení vzhledu více než žádoucí. Ztracené výrazné linie doženete jemným stínováním pomocí bronzeru. Začněte u ušního lalůčku a pokračujte směrem ke koutku rtů a rozmažte do ztracena. Toto proveďte i na okraji vaší čelisti. Důležité je zachovat jemnost a se stínováním to příliš nepřehánět, abyste nedosáhli opačného efektu. Líčkům prospěje tvářenka teplé růžové nebo meruňkové barvy. Naneste ji jemným krouživým pohybem na nejvyšší bod lícní kosti.

Dodejte rtům plnost

Věkem se rty ztenčují a mění se jejich povrch, který se stává více nerovný a zvrásněný. V těsném okolí rtů pak přibývají vrásky, do který se často rozpíjí rtěnka. Před samotnou aplikací rtěnky je proto vhodné ohraničit rty konturovací tužkou, která udrží rtěnku déle na svém místě. Upřednostněte spíše světle růžové nebo tělové odstíny, které nejsou tak kontrastní a dodávají rtům plnost. A naopak se vyhněte matujícím rtěnkám, jež mají tendenci rty vysušovat a nejsou tak vhodné pro zralou pleť. Sázkou na jistotu jsou hydratující krémové textury. Vyzkoušejte například L'Oréal Paris Color Riche lipstick 630 Beige A Nu (koupit v e-shopu), obohacenou o omega-3 a vitamín E.

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít