Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení pro PERFEKTNÍ VZHLED PLETI: Radka (34)

Líčení pro PERFEKTNÍ VZHLED PLETI: Radka (34)

Líčení pro PERFEKTNÍ VZHLED PLETI: Radka (34)

12. srpna 2021 od Teta drogerie

12. srpna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Radka pracuje v administrativě, líčí se jen zběžně a pouze ve všední dny. Do proměny šla s tím, že se chce naučit líčit tvář tak, aby zakryla nedostatky a přesto pleť vypadala celý den přirozeně, svěží a líčení vydrželo a nezalézalo do vrásek. Pojmenovala to „neviditelný make-up“.

Typ pleti a obličeje

Radka má hezky řezanou a pravidelnou tvář. Oblast pod očima se zdá tmavá, nejde však o klasické kruhy pod očima, je to způsobené tenkou pletí v této oblasti. Má citlivou pleť se sklonem k začervenání.

Navrhované líčení

Ty části obličeje, které mají sklony k červenání je potřeba barevně sjednotit se zbytkem. Je důležité volit spíše tmavší odstín make- upu, protože příliš světlý by vytvořil zašedlý flek. Obličej působí tmavší, než krk, který je bledší. Je proto vhodné odstíny krku i pleti obličeje sjednotit. Radce jsme doporučili vyhnout se rozjasňovačům či perleti, zbytečně by upozorňovaly na nedokonalosti pleti.

1.  Primer jako základ

Začneme primerem neboli podkladovou bází, kterou je vždy vhodné používat pro pleť s nerovnou strukturou, jako v tomto případě. Vklepeme ho hlavně pod oči, na lícní kosti a krk.

Perfektní vzhled pleti 1

2. Sjednocení pleti

Make-up nanášíme jen v lehké vrstvě a pak už se jen soustředíme na zakrývání zbarvených míst. Vždy je lepší vrstvit a postupně přidávat, než hned začít se silnou vrstvou a následně se pokoušet ubírat. Vyplatí se jemná práce a „vťupkání“ produktů. Důležité je nanášet make-up i na krk, abychom zmírnili barevný rozdíl vůči pleti.

Na make up a korektory je lepší používat malý štěteček, aby se s pletí dobře propojily. Může to sice trvat déle, ale postupně se produkt zahřívá a tím docílíme ještě lepšího spojení s pletí. Na kruhy pod očima používáme více krycí korektor. Ten volíme i pro krytí začervenalých míst.

Perfektní vzhled pleti 2

3. Fixace líčení

Pudr pro případnou fixaci líčení je vhodné do pleti štětcem spíše vklepávat, než kroužit a jezdit po celé tváři. Nanášíme ho i pod oči, abychom zafixovali korektor.

4. Oči a obočí

Radka má výrazné oči, stíny nejsou potřeba, bohatě stačí jemná linka podél horní linie řas. Pro výraznější líčení očí je vhodné nanést několik vrstev řasenky pro otevření pohledu. Obočí má hezky upravené, stačí ho jen zafixovat bezbarvou řasenkou. Následně jen doplnit tužkou čárky v horní části obočí, blíže ke spánku. Opticky to vytvoří lifting.

5. Bronzer

Bronzer nanášíme od lícních kostí přes spánky na čelo k horní linii vlasů.  Vytvoří efekt opálenější pleti a podpoří sjednocení. Naneseme jej i na víčka a to pro definici nadočnicového oblouku. Následně jej použijeme i na hranu nosu pro jemný contouring. Tvářence se raději vyhýbáme.

Perfektní vzhled pleti 3

6. Rty

Radce velmi sluší výraznější matnější rtěnky. Nemusí se nanášet v silné vrstvě, stačí vklepat prsty do rtů.

Připravil/a pro vás Teta drogerie ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Margita Skřenková
Make-up artist, vlasová stylistka
27
"Ať děláš cokoli, vždycky do toho dej kus lásky."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít