Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Korejské tajemství krásy: Několikafázové čištění

Korejské tajemství krásy: Několikafázové čištění

Korejské tajemství krásy: Několikafázové čištění

23. prosince 2018 od Karolína Hornová

23. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Odličování a čištění pleti, inspirované Asií, je hitem posledních měsíců. Přitom není třeba hned nakupovat drahé přípravky, chcete-li mít dokonalou pleť jako Korejky. Jde především o techniku – sestavte si svůj korejský pleťový rituál pomocí produktů z české drogerie.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Večerní péče je základem zdravé pleti. O tom, že byste nikdy neměly jít spát neodlíčené, vás asi poučovat nemusíme – jak se ale vyznat v nepřeberné nabídce odličovacích a čisticích produktů? Jak poznat, které spíše jen odlíčí a které o pleť i pečují a dokonale ji vyčistí? A po kterém sáhnout, aby byl výsledek dokonalý? Odpověď hledejte v Koreji: vyměňte rychlé odlíčení za očistný pleťový rituál.
fáze čištění

1. Odlíčení očního make-upu

Základem večerního rituálu by mělo být důkladné odlíčení. Proto je dobré ho provádět ve dvou fázích a klidně i pomocí dvou různých přípravků. Záleží ale, co komu více sedí. Nejvíce „špíny“ se nachází na očích: oční linka, řasenka, stíny, tužka na obočí – to vše jsou líčidla, která byste neměly rozmazávat po obličeji, protože částečky líčidel mohou nepěkně ucpat póry.

Očního make-upu se proto co nejrychleji a nejefektivněji zbavte pomocí tamponku a micelární vody nebo odličovače očí (třeba regenerační Ellie Odličovač očních partií s panthenolem a vitaminem E). Nikdy nepoužívejte na druhé oko už použitý tamponek! Pokud máte oči silně nalíčené, může pomoci malý trik – řasy před odlíčením lehce promněte palcem a ukazovákem za použití teplé vody. Líčidla povolí a půjdou lépe dolů.

odličování očí

2. Odlíčení pleti „dočista“

Když máte první krok za sebou, ještě pořád zbývá spousta práce: musíte „stáhnout“ zbytky líčidel a také tekutého make-upu (pokud ho používáte). Opět se nebojte použít více tamponků, abyste si zbytky líčidel zbytečně neucpávala póry. Na závěr obličej opláchněte teplou vodou, která smyje poslední částečky líčidel a také otevře póry – to je důležité pro další krok.

V tomto kroku můžete použít opět micelární vodu nebo ji vyměnit za odličovací mléko na obličej – záleží na tom, co vám více vyhovuje. Můžete zkusit třeba Mixa Micelární vodu Optimal Tolerance, která skvěle odlíčí jak oči, tak celkově pleť obličeje, a navíc je šetrná i k citlivé pleti.

čištění pleti

3. Čištění pleti

Teď nastává čas na další krok: čištění pleti totiž neznamená jen odlíčení. Pleť je odlíčená, póry povolily pod teplou vodou. Je čas na čisticí pleťový produkt. Opět záleží na vás, co zvolíte. Může to být pleťové mléko, čisticí olej nebo speciální emulze či pěna, kterou opláchnete vodou. Mělo by jít o výrobek, který vyčistí póry a obsahuje zároveň látky, jež pleť vyživí či hydratují.

Kosmetiku i způsob správného čištění pleti volte podle potřeb své pleti. Pokud potřebujete hydratovat, zkuste třeba Mixa Hyalurogel Micelární mléko, které pleť dokonale vyčistí a dodá jí dávku intenzivní hydratace. Krásně se vstřebá a nevyžaduje žádné další oplachování vodou.

květinová voda

4. Dočištění a závěrečná péče

To bychom měly – pleť je odlíčená a vyčištěná. Korejské dívky a dámy ale tímto ještě nekončí. Asijský rituál počítá ještě se závěrečným „rozloučením“ v podobě pleťové vody, která stáhne póry a obnoví přirozené pH pleti. Opět nemusí jít o jeden typ produktu, ale každopádně by měl mít lehkou, vstřebatelnou konzistenci. Záleží i na typu pleti.

Pokud máte mastnější pleť, zvolte na závěr tonikum, které stáhne póry a pleť zmatní – třeba Garnier Pure Tonikum proti lesku a rozšířeným pórům. Pokud hledáte neutrální pleťovou vodu, která vaši pleť osvěží, vyrovná její pH, hydratuje a zpevňuje, vsaďte na růžovou vodu, na kterou nedají dopustit právě Korejky. Zkuste produkt Purity Vision Růžová voda. Je v bio kvalitě a ve spreji, takže stačí pleť na závěr jen lehce osvěžit. Pokud vás tento produkt zaujal, přečtěte si i náš článek, kde se květovým vodám věnujeme podrobně.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít