Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Jak dobře odlíčí micelární vody?

Testujeme: Jak dobře odlíčí micelární vody?

Testujeme: Jak dobře odlíčí micelární vody?

6. prosince 2018 od Jana Kantorová

6. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Rychlé a jemné odlíčení voděodolného make-upu může být někdy pořádným oříškem. Otestovaly jsme proto hned několik výrobků, abychom vám usnadnily výběr těch správných produktů, díky kterým líčení snadno odstraníte, a ještě vám pleť po jejich použití poděkuje.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

NIVEA Expertní micelární voda

Pavla Maříková, šéfredaktorka

Micelární voda bez parfému, která nezanechává mastný film. Díky unikátnímu složení s MicellAIR komplexem a výtažky z černého čaje si poradí i s voděodolným make-upem i řasenkou. Jako jeden z hlavních benefitů slibuje vyčištění pleti i bez použití tření i síly.

NIVEA Expertní micelární vodaMůj názor:

I když voděodolný make-up ani řasenku nepoužívám příliš často, hodně se líčím a make-up fixuji fixátorem. Dobrý odličovací přípravek je proto základem mé kosmetické výbavy. Dlouho jsem hledala ten pravý, ale troufám si tvrdit, že jsem snad již našla. Tato speciální micelární voda odličuje opravdu skvěle a přitom jemně. Velmi mi vyhovuje její nemastná konzistence, kvůli které jsem upustila od mnoha konkurenčních dvoufázových produktů. Nevadí mi ani na oči, které mám velmi citlivé a po většině jiných přípravků mne pálily a byly zarudlé. Micelárka NIVEA z řady Expert mne opravdu nadchla.

Kvalita odlíčení: 90 % Většinou potřebuji dva až tři tamponky k důkladnému odlíčení. Pokud jsem ale pečlivá a důsledná, odlíčí vše dokonale.

Komfort při nanášení: 100 % Voda je velmi jemná, neparfémovaná. Není třeba žádného většího úsilí, aby šel make-up dobře dolů.

Pocit po použití: 80 % Velmi jsem ocenila, že pleť byla po odlíčení opravdu čistá a připravená pro další péči. Voda nezanechává žádný mastný film, který by bylo třeba omývat vodou. Nedráždí oči, neštípe. Po micelární vodě jsem použila ještě tonikum, abych měla pocit 100% čistoty a tonizace, a teprve pak pleťový krém, ale věřím, že někomu bude stačit i první krok bez použití tonika.


L'Oréal Paris Dvoufázová micelární voda Skin Expert

Helena Hladíková, redaktorka

Micelární voda je určena pro všechny typy pleti včetně citlivé a během pár minut slibuje důkladné odlíčení i voděodolného make-upu. Kromě toho zbaví pleť každodenních nečistot i odumřelých kožních buněk, pleť osvěží a zklidní.

L'Oréal Paris Dvoufázová micelární voda Skin ExpertMůj názor:

Mám mastnou pleť se sklony k rozšířeným pórům, a tak používám čisticí i pečující přípravky určené výhradně pro tento typ pleti. S výrobky „pro všechny“ nemám moc dobré zkušenosti, buď nefungovaly vůbec, nebo způsobovaly ještě větší maštění, pupínky apod. Proto jsem byla zvědavá, jak se osvědčí tato „micelárka“ pro všechny typy pleti a zejména při odstranění i voděodolného líčení. Musím říct, že obstála skvěle! Nejen, že díky ní šla voděodolná řasenka dolů během chvilky, ale na pleti nezanechala ani větší mastnotu, ani ji naopak příliš nevysušila. A největší plus má u mě za to, že nedráždí oči.

Kvalita odlíčení: 100 % Nepoužívám voděodolný make-up, takže jsem ji vyzkoušela jen na voděodolné řasence, ale odlíčení šlo překvapivě rychle a velmi dobře.

Komfort při nanášení: 80 % K úplnému odlíčení jsem musela použít několik tamponků, ale na druhou stranu stačilo opravdu jen přiložit na řasy, žádné drhnutí ani nic podobného.

Pocit po použití: 90 % Mám dost citlivé oči a občas mi zarudnutí a štípání způsobí i již několikrát vyzkoušená kosmetika, takže jsem měla trochu obavy, ale zbytečně. Na řasách nezůstaly žádné zbytky líčení, jemná pleť v okolí očí ani oči samotné „micelárka“ nepodráždila. Nezaznamenala jsem nepříjemné projevy ani na zbytku obličeje, ale abych si byla stoprocentně jistá, musela bych micelární vodu používat mnohem delší dobu.


NIVEA Dvoufázová čisticí micelární voda s růžovou vodou

Jana Kantorová, šéfeditorka

Tato micelární voda slibuje odstranění běžného i voděodolného make-upu bez nepříjemného tření. Měla by vyčistit a tonizovat vaši pleť. Vhodná pro odlíčení pleti obličeje, očí i rtů. Díky micelám je čištění jemné, a přesto účinné. Olejová složka napomáhá odstranit i odolnější make-up. Růžová voda čistí a tonizuje pleť, aby vypadala přirozeně krásně.

NIVEA Dvoufázová čisticí micelární voda s růžovou vodouMůj názor:

Mám suchou a velmi citlivou pleť. Přípravky na odlíčení si pečlivě vybírám a zkouším, protože se u mě objevuje pálení pokožky po odlíčení. Právě proto jsem si vybrala přípravek s růžovou vodou, která pleť obecně zklidňuje. Výrobky pro všechny typy pleti bývají většinou problematičtější pro ženy s citlivou pletí, jako mám já, ale u této micelární vody jsem žádný problém s pálením při odlíčení ani po něm neměla.

Kvalita odlíčení: 100 % Make-up jako takový příliš nepoužívám, zato se neobejdu bez voděodolné řasenky. Vybírám si takové, které opravdu drží. Odlíčení šlo dobře, bez tření a tlačení. Nezaznamenala jsem ani začervenání pokožky kolem očí. Ocenila jsem i snadné odlíčení neslíbatelné rudé rtěnky, kterou používám.

Komfort při nanášení: 85 % K odlíčení jsem sice musela použít více tamponků, aby bylo dokonalé, ale plusem bylo, že spojení obou fází mi na celé odlíčení vystačilo, aniž bych musela znovu přípravek protřepávat. Zároveň jsem ocenila příjemnou vůni a jemnost přípravku při samotném odličování.  

Pocit po použití: 90 % Micelární vodu jsem kromě odličování používala také na vyčištění pleti. Ať už od zbytků BB krému, nebo od nečistot, které se mi na pleti nastřádaly během dne. Nezaznamenala jsem žádné pálení kolem očí ani při častějším odličování očních partií. Pleť po použití byla vyčištěná a hladká. Nepříjemný mi byl akorát mastnější film, který na pleti zůstal. Pocit svěžesti tak nastal až po opláchnutí vodou a namazání pleťovým krémem. Ale troufám si říct, že tato micelární voda moji pleť ještě více nevysušovala.


Garnier Dvoufázová micelární voda 3 v 1 Skin Naturals

Eva Suchomelová, redaktorka

Dvoufázová micelární voda s olejem bez parfemace pleť vyčistí a zanechá ji svěží bez nepříjemného lepivého pocitu. Hodí se pro odstranění voděodolného make-upu včetně voděodolných řasenek, a to i v případě citlivé nebo podrážděné pleti.

​Garnier Dvoufázová micelární voda 3 v 1 Skin NaturalsMůj názor:

Na první pohled mě potěšilo velké 400ml balení, které slibovalo vydržet hodně dlouho dobu. Pro smísení obou složek je potřeba pořádně zatřepat lahví, čímž se vytvoří emulze s trochou pěny na povrchu. Micelární voda je skutečně bez parfemace a díky arganovému oleji, který obsahuje, se pro mou suchou a zralou pleť velmi hodila. Ačkoli jsem vůči značce Garnier velmi obezřetná, protože mám alergii na AHA kyseliny, které se v jejích produktech často vyskytují, v této micelární vodě nejsou, takže moji pleť nedráždila.

Kvalita odlíčení: 95 % Normální make-up byl dole natošup. Z voděodolné kosmetiky používám jen řasenku, ale obvykle dost bojuji s jejím odlíčením. Zabírají většinou jen olejové odličovače. U této micelárky díky obsahu arganového oleje není potřeba na oči a řasy tlačit nebo je jinak hrubě odličovat – jen se na oči přiloží micelárkou nasáklý tampon, chvíli se počká a pak se jím sjede směrem dolů po řasách. Postup je potřeba několikrát opakovat, ale pak jsou řasy úplně čisté.

Komfort při použití: 90 % Aby se tamponek dobře nasákl, je potřeba víc tekutiny, což trošku zvyšuje spotřebu. Naštěstí je balení opravdu velké. Trochu mě překvapilo, že se obě složky poměrně rychle zase od sebe odloučily, takže jsem musela před použitím nového tamponku opět protřepávat. Jinak bylo použití bez problému.

Pocit po použití: 100 % Po odlíčení jsem neměla vůbec žádný špatný pocit na pleti. Nedostavilo se ani pálení očí, ani ulepený nebo umaštěný pocit, dokonce ani pocit suchosti. Naopak bych řekla, že se pleť kolem oka zklidnila, včetně nepříjemného podráždění oka prachem, které jsem si přinesla zvenku. V tomhle směru je tahle micelárka nedostižná jednička.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít