Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Japonský make-up: Omládněte o pár let

Japonský make-up: Omládněte o pár let

Japonský make-up: Omládněte o pár let

6. února 2019 od Karolína Hornová

6. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Opticky otevřené velké oči, plné rty a růžolící tvář. Postačí vám běžná líčidla a pár nových pravidel, která vás rozzáří tak, že budete vypadat o pár let mladší. Pojďme to společně zkusit.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Když se řekne japonský make-up, můžete se pod tím představit cokoli: od tradičního líčení gejš až po styly, které následují příslušnice četných japonských stylových subkultur. Mohou to ale také být tradice upravené pro běžný, moderní život, každodenní rituály líčení a přesné postupy, které vykouzlí zajímavý, zcela přirozený, ale lehce exotický efekt. A to tak, že okolí pozná, ale možná nepřijde na to, proč vypadáte jinak, svěžejší a mladší. Všechno je v tom, jakým způsobem budeme make-up nanášet.
 
inspirace geishami

Postačí vám naše líčidla

První dobrou zprávou je, že nemusíte hned běžet do drogerie a nakupovat plné tašky nových „šminek“. Vystačíte si s tím, co asi máte doma, možná jen dokoupíte pár drobností. Japonský styl totiž tkví v odlišném stylu aplikace líčidel, nikoli ve speciálních produktech. Cílem je pleť rozzářit a projasnit, ale zachovat její přirozenost. Bledá pleť není na závadu, naopak – k japonskému stylu patří a zdravou barvu jí dodáte později tvářenkou. Hodit se vám budou „vychytávky“, které pleť rozzáří. Může to být váš oblíbený hydratační pleťový olej nebo třeba perleťová podkladová báze. Skvěle poslouží třeba Dermacol Rozjasňovací báze pod make-up Pearl Energy.
 
Dále budete potřebovat přirozený tónovací krém. Zkuste třeba Bourjois CC krém 123 Perfect, který obsahuje broskvový, zelený i bílý pigment a postará se o bezchybný vzhled pleti během pár vteřin. Zároveň pleť hydratuje a prozařuje. A to je přesně to, co budete potřebovat.
 
Pak už vám postačí jen pár věcí. Neobejdete se bez tvářenky a barevně sladěné hydratační rtěnky – zkuste třeba ikonickou tvářenku Bourjois Little Round Pot a sametově jemnou rtěnku Bourjois Rouge Velvet, kterou seženete v mnoha krásně sytých odstínech. Nezapomeňte si připravit také oční stíny v přirozeném odstínu, tužku na obočí, ladící s vaším barevným typem, řasenku a tužku nebo linku na oči. Jemné, ale dobře viditelné linky vykouzlíte třeba s Maybelline tekutou linkou ve fixu Master Precise.
 
finální japonské líčení

Rituál líčení

Japonskem inspirovaný make-up kořeny v líčení gejš, které ovšem obměňuje a „modernizuje“ tak, aby ladilo se současnými trendy a hodilo se i pro denní nošení. Při pohledu na obrázky s gejšami či stylizovaným make-upem pro účely divadla či focení si ale všimněte podobností: dokonale sjednocená pleť, vyrýsované obočí, výrazné, „velké“ a opticky otevřené oči, sakurově růžové tváře a především rtěnka, nanesená především doprostřed rtů – v tradiční verzi přísně, jako podle šablony, v moderní verzi je vklepaná do ztracena s efektem „ombré“, který opticky zvětší rty.
 

Jak na to? 

make-up
1. Začněte dokonale vyčištěnou a hydratovanou pletí, na kterou nanesete podkladovou bázi. Chvíli počkejte, až se vstřebá, a můžete pokračovat: do celé plochy obličeje vklepejte bříšky prstů tónovací BB nebo CC krém. Opět počkejte, až se vstřebá, a vrhněte se na obočí – lehce ho vykreslete tužkou a klidně se inspirujte současnými trendy: výrazné, široké obočí se k tomuto trendu hodí. Obočí zvýrazňujte krátkými tahy a nedělejte příliš ostré kontury. Pro inspiraci, čím vším ho můžete zvýraznit, se podívejte třeba na náš test produktů na obočí

 
tvářenka
2. Tvářenku
se nebojte nanést trošku proti pravidlům nanášení tvářenky – naneste ji na středy tváří pod oči a vklepejte štětcem do ztracena směrem k linii nosu, pod oči a lehce i směrem k uším. Tento efekt vám dodá vzhled rozpustilé holky a omladí vás o pár let. Volte jemný růžový tón, který můžete použít i jako stíny na horní víčka – sem pigment vklepejte jen lehce, klidně pomocí prstů a opět do ztracena.



 

oční linka
3. Teprve potom naneste oční linku. Nepřehánějte to s ní, postačí tenká linka nad vnější třetinou horního víčka, kterou prodloužíte směrem dolů (tak, že lehce prodloužíte křivku otevřeného horního víčka). Můžete ji pak protáhnout do špičky směrem ven. Ale jen decentně. Pokud používáte tužku na oči, můžete udělat linku i na vnější čtvrtinu spodního víčka a rozmazat ji aplikátorem – opticky tak zhustíte spodní řasy a „otevřete“ oko. Řasenku naneste na horní i spodní řasy, jak jste zvyklá.
 



rty
4. A to nejlepší nakonec – rtěnka. Nenanášejte ji tahy, ale vklepávejte, jakoby tupujte do středu horního i spodního rtu. Teatrálnímu efektu (jako v případě gejš nebo příslušnic subkultur) se vyhnete snadno: rtěnku vklepte prsty do ztracena po celé ploše rtů tak, aby uprostřed zůstaly sytější a po okrajích světlejší. Vytvoříme tak šťavnaté, mladě vypadající rty, kterým opticky dodáme na objemu.
 



To je vše. Podívejte se do zrcadla. Jak vypadáte? Pořád jste to vy, ale trošku jiná, mladší a svěžejší, že?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít