Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Draping aneb Kouzlení s tvářenkou

Draping aneb Kouzlení s tvářenkou

Draping aneb Kouzlení s tvářenkou

16. srpna 2018 od Helena Hladíková

16. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.

Zdá se vám váš obličej příliš kulatý, hranatý nebo oválný? Nevěšte hlavu, existuje spousta triků, jak s tím něco provést. Jedním z nich je třeba technika líčení zvaná draping. Na to, co přesně je jeho podstatou, jsme se zeptali vizážistky Jany Lavrenčíkové Myškové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Cílem drapingu je pomocí tvářenky vykonturovat ideální tvar obličeje. To je základ, který se nemění, i když technika samotná se u jednotlivých vizážistů může mírně lišit,“ vysvětluje odbornice. A jak draping probíhá v praxi?  
typy obličeje

Přesná aplikace = krásné kontury

Tvářenka, nejlépe ta pudrová, se musí nanášet na perfektně ošetřenou a sjednocenou pleť. Co se týče barvy tvářenky, ta se volí podle tónu pleti dané ženy. „Pokud jste tedy opálená, tvářenka bude mít tmavší, sytější barvu. Máte-li světlou pleť, barvy by měly být jemnější. Pro draping je velmi vhodná tvářenka ve dvou odstínech, které se vzájemně doplňují. Použít však můžete i jeden barevný tón a na zvýraznění kontury prostě jen přidáte více vrstev,“ říká expertka.

tvářenky1. krok:

Tvářenku naneste na nejvýraznější místo pod lícní kostí (najdete ho tak, že našpulíte rty jako rybička) a zvýrazněte ho protažením až do vlasů.


2. krok:

Na samotnou lícní kost pak aplikujte tvářenku o několik odstínů světlejší nebo tu stejnou, ale v jemnější vrstvě. 
 
aplikace tvářenky

Krok navíc:

Tvářenku můžete protáhnout až na pohyblivé oční víčko, jako byste chtěly namalovat písmeno C. Nad lícní kost, až k vnějšímu koutku oka, pak ještě jemně vklepejte rozjasňovač a rozetřete ho doztracena. Vaše líčení tak bude naprosto dokonalé!
 
Tip redakce:
Pokud jde o draping a jednotlivé tvary obličejů, nechte si poradit od profesionálů. Chcete-li však doma experimentovat a zkoušet, co vám sluší, doporučuji si jednotlivé pokusy nafotit a pak mezi sebou porovnat.


konturování obličejeA které tvářenky si při drapingu vzít na pomoc? Vyzkoušejte třeba multitónové tvářenky Max Factor Creme Puff Blush se zapečeným složením, které obsahují mix jemných barevných pigmentů. Ty jemně odrážejí světlo, vytvoří sametově hebkou pleť a skvěle se vrství. Výbornými pomocníky se jistě stanou také Astor Skin Match Trio Blush se třemi barevnými tóny v jednom nebo dvoubarevné tvářenky Dermacol Duo Blusher obsahem vitaminu E a Gabriella Salvete Duo Blush s hedvábnými proteiny. Praktický štěteček jako součást balení najdete v přípravku Rimmel London Lasting Finish Blush. Romantické narůžovělé odstíny vykouzlíte s tvářenkami Freedom Blush Professional či Miss Sporty Insta Glow Blusher
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jana Lavrenčíková Myšková, Ph.D.
Beauty specialistka – kosmetická poradkyně – vizážistka
120
"Jak řekla Coco Chanel: Krása ženy začíná v momentě, kdy se rozhodne být sama sebou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít