Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na neodolatelné valentýnské líčení

Jak na neodolatelné valentýnské líčení

Jak na neodolatelné valentýnské líčení

8. února 2018 od Anna Adlerová

8. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Den svatého Valentýna si žádá speciální líčení, ať už vás čeká večeře se svou drahou polovičkou, nebo valentýnský večírek. Jaké líčení zvolit, aby zároveň ladilo s nejnovějšími trendy? O své tipy se podělila vizážistka Ani Kadaníková.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Podmanivý pohled v trendy variantách

Pokud vás čeká právě romatická večeře, neuděláte chybu, když zvýrazníte oči a rty ponecháte v tlumených světlých odstínech. Oči pak můžete zvýraznit měděnou hnědou jakožto přechodovou barvou, kterou naneste do záhybu oka a budete postupně zvyšovat její intenzitu dalším tmavším odstínem. Dejte si pozor, ať přechod mezi barvami vypadá přirozeně. Toho docílíte rozmazáním stínů do ztracena buď štětcem, nebo prsteníčkem. V něm totiž máte nejmenší sílu, takže si při líčení nebudete zbytečně stahovat oční víčko dolů, vysvětluje expertka. 

Tento postup vám poslouží jako základ pro další výraznější líčení. Sáhněte po metalickém stínu, který nanesete přes celé víčko. Pokud chcete výsledek dovést k dokonalosti, začněte líčení tužkou na oči, kterou si obkreslíte záhyb oka. Vytvoříte tak základ pro nejnovější trendy techniku zvanou cut crease‘, která je naprosto okouzlující záležitostí právě na večerní slavnostní příležitost,” radí Ani. Technika cut crease spočívá ve výrazném konturování horní části horního víčka, při kterém se nakreslí linka a ta se následně stínováním rozetře doztracena.

měděno-hnědé líčení

Zkuste oční linku

Podle vizážistky budou hitem nadcházejícího dne zamilovaných barvy v odstínech růžové, fialové a lila. Ta bude bodovat na očích v jemnějších odstínech se světlou žlutozlatou, kterou můžete zkombinovat s kočičí linkou, například očními linkami se štětečkem Liquid Contour od značky Gabriella Salvete.

oční linkyVolbou různých barev na spodní a dolní víčko vytvoříte netradiční look, který se jen tak neokouká. Pokud by se vám k outfitu hodila například tyrkysová, nebojte se spodní víčko zvýraznit právě tou.

Intenzivnější trendy verzí bude kombinace růžové a černé, kterou můžete spojit v očním záhybu purpurovým stínem a celý look doplnit černou linkou, která vytvoří pronikavý pohled. Na oční víčko můžete pak nanést ještě zlaté, stříbrné nebo růžové třpytky pro umocnění slavnostního vzhledu. Krásné třpytivé stíny najdete u značky essence v řadě must have. Co říkáte třeba na krásný růžový odstín 06 raspberry frosting?

kombinace růžové a černé
Tip redakce:
Zapomínat byste neměli ani na pěstěné nehty. Co takhle zkusit dokonalou
valentýnskou manikúru, kterou zvládnete sami doma? 


Svůdné rty

Vizážistka radí tento look doplnit matnou rtěnkou v pudrovém odstínu, kterou můžete nahradit i rychleschnoucím matným leskem. Ten je jejím favoritem, jelikož jeho výdrž sahá až ke 12 hodinám, a pokud je kvalitní, nevysušuje rty. Užitečnou rtěnkou v nude odstínu je třeba ultra LAST 08 od essence.

Vyzývavé ženy možná pro líčení rtů raději sáhnou po křiklavějším odstínu, třeba žvýkačkové růžové nebo purpurově fialové, aniž by se ale musely bát, že rtěnka půjde po prvním přípitku pryč. K takovým barvám na rty pak zvolte nejlépe nahé líčení očí. Pokud chcete jít osvědčenou cestou, pohybujte se v odstínech hnědé, zdůrazňuje Ani. Spoustu přirozených odstínů hnědé nabízí paletka Pro 12 Audacious Mattes od Freedom.

Jestliže chcete oslnit klasickou červenou rtěnkou, ale tápete v odstínech, řidte se jednoduchým návodem. Jste-li blond či světlehnědých vlasů, sáhněte po červené s oranžovým podtónem. Pro tmavší typy bude ideální volbou karmínová.


Obočí jako rám tváře

Nakonec nezapomeňte na perfektní obočí, jehož precizní úprava je třešničkou celého looku. Obočí můžete dokreslit jemnými tahy tužkou v odstínu své přirozené barvy obočí, a to ve směru jeho růstu. Nebo nejdříve tužkou nakreslete obrysy a ty vyplňte očním stínem za použití plochého štětečku.

Kompletní nalíčení obočí zvládnete například s paletkou Eyebrow Palette od Gabriella Salvete, obsahující 3 druhy stínů na obočí i vosk k závěrečné fixaci chloupků. Jestliže ho chcete ještě zdůraznit, nakreslete pod spodní linii obočí jemnou čáru korektorem. Ten pak prsty rozmažte doztracena.


Tečka na závěr

Svůj obvyklý makeup dolaďte rozjasňovačem. V paletce 3 Highlighting Palette značky Gabriella Salvete najdete hned 3 odstíny krásných rozjasňovačů, jež můžete barevně sladit s líčením. Rozjasňovač krásně nahradí třeba i bílý metalický stín, kterým si zvýrazníte lícní kosti, případně i horní ret,” radí vizážistka. Tento krok vám v průběhu valentýnského večera dodá neodolatelný look z každého úhlu.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít